Kardeşim için endişeleniyorum çok mu takıntılıyım

Sanırım psikolojil destek almalısınız.

Telefonunu karıştırmak mı buna hakkınız yok
Yapcak olan yapar, yapma diye kendinizi yerlere atsanız da yapar
Üzmeyin kendinizi boşuna
Henüz yaşı 17 ve geçen gün böyle bir durumdan şüphelendim. Fotoğraf atmak gibi. Karşısındaki kötü nıyetliyse herhangi bir ayrılık durumunda bunu kullanabilir diye korktum ve karıştırdım. Çok yanlış biliyorum.

Ama yaşı 17. Aileme söylesem mi diye kara kara düşünüyorum. Ya yanlış bir şey yaparsa diye çok korkuyorum. Kız bir şeyler yaşamıyorsa cinsel benden mi şüpheleniyorsun diye bana iyice sert çıkar diye düşünüyorum.

Bi de şöyle düşünün pişman olmayacak. Gayet de memnun kalacak belki seksi hayatına erken sokmaktan.
Ama her şey gibi bunun da istenmeyen sonuçları olabilir hamilelik vs. Beni korkutan da bu. Karışmayayım mı sizce

Ayy allah korusun ya kızın okul hayatına mal olacaksınız. Rica ederim siz onun iyiliğini düşünmeyin. Kardesinizi kendinizden koruyun yeter. Üzücü ama siz ona daha çok zarar verme potansiyeline sahip görüyorsunuz.

Ben sizin yerinizde olsam kardesimden ziyade kendim icin endiselenirdim.
Paranoid olma ihtimaliniz var farkindamisiniz ?
Gerci nasil farkinda olacaksiniz ki..
Farkındayım. Erkek arkadaşımla bu durumu paylaştım ve psikiyatriden randevumu aldım. Kesinlikle elimde olarak yapmıyorum. Çok üzülüyorum çok endişeleniyorum ama en büyük zararı kendime veriyorum.

Katıldım

Bir de benim de vardı sevgilim diyorsunuz siz hamile mi kaldınız

Yani insanın aklına nasıl gelir ki bu durduk yere

Telefonunu karıştırmak mı buna hakkınız yok
Yapcak olan yapar, yapma diye kendinizi yerlere atsanız da yapar
Üzmeyin kendinizi boşuna
Doğru diyorsunuz. Yaptıüımın çok yanlış olduğunu biliyorum ama kendimi de engelleyemiyorum. Aileme zaten asla söylemem kızın hayatı biter. Böyle bir şeyi asla yapmam.

Hayretle okudum. Ne yapıyorsunuz böyle?

karşınıza alıp güzelce tembihlemişsiniz, tamam demiş.

güzel giden bir ilişkisi var kızın, dersine çalışıyor, daha ne?

yok telefon karıştırmalar, yok babama söylesem mi’ ler?? Bunlar biraz paranoya farkında mısınız?

kardeşinize karşı güven eksikliğiniz mi var ki ısrarla bir şey yapacağını düşünüyorsunuz?

Şahsen benim kardeşimin sevgilisi olsa aklıma “ ya hamile kalırsa vb” gibi bir düşünce gelmez, üstüne bir de bunu anksiyete ve takıntı haline getirmem yani.

uyarırsınız, ablası olarak yanında olursunuz, gerisini ona bırakırsınız, ona güvenirsiniz.

şahsen ortada bir şey yokken, durup dururken, ablam aileme sevgilimin olduğunu yetiştirirse, çok ama çok kırılırdım ona.

Katıldım

Bir de benim de vardı sevgilim diyorsunuz siz hamile mi kaldınız

Yani insanın aklına nasıl gelir ki bu durduk yere
Evet bir arkadaşımın başına geldi. Hatta üstüne görme durumu yaşadığı için az daha geç kalıyordu ve hayatı kararıyordu. Bu olay aklıma geliyor hep. Bir şeyler yaşamak istese bile dikkat etmesini istiyorum tek sorunum bu.

Yaptığınız çok hatalı bir davranış aynı yaşta bir kardeşim var asla ama asla özelini karıştırmayın çok saygısızca bir şey yapıyorsunuz ve ona şunun güvenini verin en kötü anda bile ne olursa olsun ben yanındayım sana kızmam siz ilişki yaşamamayı tercih ettiniz diye herkes bunu tercih etmek zorunda değil böyle hayatının sonu gibi anlatırsanız bir gün olsa bile size söylemez bilginiz olsun bunun normal olduğunu ama daha yaşının erken olduğunu bu tecrübeyi doğru insanla yaşamasının daha iyi olduğunu bu yaşlarda tüm hislerin genelde geçici olduğunu anlatın dönüp hamile kalcak diye korkacağınıza 18 yaşındaki kıza korunma yollarını anlatın cinselliği tü kaka ayıp gösterdikçe ilgisini çeker üstü kapalı her şey cazip gelir bunun dışında psikolojik problemleriniz varsa tedavi olun takıntılarınızı kardeşinizin etrafında şekillendirmeyin siz tele bakacak kadar akıllısınız da o bir msjı silecek kadar akıllı değil mi sanıyorsunuz durduk yere sürekli konusunu açıp kötü bir şey gibi gösterip olmayan şeyi de aklına sokmayın

Bence böyle diye diye olmasa bile aklına sokarsınız. Esas korunmayı öğretmelisiniz kardeşinize. Yaşı 18 olmuş bu saatten sonra size ne istediğimi yaparım dese bir şey diyemezsiniz. Esas söylemeniz gereken istemediği bir şeyi sevgilisi istedi diye yapmaması. Kardeşinizin kendisine ve bedenine saygı duyması ve sevgilisinden de bu şekilde davranmasını istemesi. Bir cinsellik yaşamak isterse de bunu olabilecek en korunaklı ve sağlıklı yoldan yapması bence. Aksi takdirde ilerde çeşitli cinsel ve psikolojik sorunlar yaşayabileceği durumlar yaratabilirsiniz erkeklere güven olmaz söylemiyle. Hiç bir erkeğe güvenemeyebilir evlenip ilişkiye giremeyebilir vs.

Kendiniz yaparken iyidi ama? Ayirsam mi ne demek? Siz kardessiniz sahibi degil. Benimde kardeslerim var, yeri gelir uyarimi yaparim, yol gösteririm ama kardeslerime kücüklügünden bu yana en cok ögrettigim ne biliyormusunuz?: Herhangi bir derdin olsa ilk bana gel. Elimden geleni yaparim!" Onlar da hep dertleri ile bana gelir. Ablalik böyledir. Gizli esyalarini karistirarak degil

Haklısınız. Ben artık sadece ona destekçi olacağım. Hayat onun hayatı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…