- 18 Ağustos 2009
- 4.823
- 3.203
Sanırım psikolojil destek almalısınız.Ne olur cevaplayın kardeşim 18 yaşına girecek 1 ay sonra. Seneye üniye başlayacak. Sevgilisi de öyle. 1 senedir beraberler. Aklımda sürekli kötü düşünceler var. İşte yok ileriye giderler mi, fotoğraf atar mı, hamile kalır mı her şeyi paranoyak gibi düşünüyorum. Bu arada bazen evine gidiyor ama evde annesini olduğunu söylüyor. Onu karşıma aldım ve sakın pişman olacağın bir şey yapma ablacım annesi yokken gitme kendini koru erkeklere güven olmaz kim olursa olsun dedim. Napacağımı bilmiyorum. Aileme anlatsam babam çok sinirli hayatını mahveder onun. Annem çok üzülür. Ama sanırım annem olduğunun farkında sesini çıkarıp bir şey sormuyor. Başına bir şey gelse tüm yük benim omzumda gibi hissediyorum. Onun yaşlarında benim de sevgilim vardı ama ben gerçekten kendimi korudum ve hala da onla beraberim ona güvensem mi ayırsam mı offf. Bu arada telefonunu karıştırdım cinsel içerikli hiçbir şey bulamadım. Ama çok korkuyorum bir hataya düşer hamile kalır vs. Her gün ağlıyoruö. Hatta her saniye. Artık işlerime odaklanamıyorum.
Henüz yaşı 17 ve geçen gün böyle bir durumdan şüphelendim. Fotoğraf atmak gibi. Karşısındaki kötü nıyetliyse herhangi bir ayrılık durumunda bunu kullanabilir diye korktum ve karıştırdım. Çok yanlış biliyorum.Telefonunu karıştırmak mı buna hakkınız yok
Yapcak olan yapar, yapma diye kendinizi yerlere atsanız da yapar
Üzmeyin kendinizi boşuna
Ama yaşı 17. Aileme söylesem mi diye kara kara düşünüyorum. Ya yanlış bir şey yaparsa diye çok korkuyorum. Kız bir şeyler yaşamıyorsa cinsel benden mi şüpheleniyorsun diye bana iyice sert çıkar diye düşünüyorum.En fazla arkadaşça yaklaşıp öğüt verebilirsiniz.Hayat onun hayatı,siz de sahibi değilsiniz kardeşinizin.İleride pişman olsa da onun pişmanlığı olacak.
Yine de her genç kızın korunmayı bilmesi gerektiğini düşünüyorum.Geçenlerde youtube'da bir doktorun nasıl korunacağı ile ilgili bir video tavsiyeler kısmına düştü biraz dinledim sonra ben de kendim araştırdım okudum baya falan diye açın konuyu,bilgilendirin kardeşinizi.
Pardon da neye engel olacaksınız? Ne var ki?Haklısınız ama yaşı daha 17 ya. 18 olmasına bile 1 ay var. Bunlar daha çocuk. Engel olmazsam ilerde pişman olmaz mı?
Ama her şey gibi bunun da istenmeyen sonuçları olabilir hamilelik vs. Beni korkutan da bu. Karışmayayım mı sizceBi de şöyle düşünün pişman olmayacak. Gayet de memnun kalacak belki seksi hayatına erken sokmaktan.
Ayy allah korusun ya kızın okul hayatına mal olacaksınız. Rica ederim siz onun iyiliğini düşünmeyin. Kardesinizi kendinizden koruyun yeter. Üzücü ama siz ona daha çok zarar verme potansiyeline sahip görüyorsunuz.Ama yaşı 17. Aileme söylesem mi diye kara kara düşünüyorum. Ya yanlış bir şey yaparsa diye çok korkuyorum. Kız bir şeyler yaşamıyorsa cinsel benden mi şüpheleniyorsun diye bana iyice sert çıkar diye düşünüyorum.
Farkındayım. Erkek arkadaşımla bu durumu paylaştım ve psikiyatriden randevumu aldım. Kesinlikle elimde olarak yapmıyorum. Çok üzülüyorum çok endişeleniyorum ama en büyük zararı kendime veriyorum.Ben sizin yerinizde olsam kardesimden ziyade kendim icin endiselenirdim.
Paranoid olma ihtimaliniz var farkindamisiniz ?
Gerci nasil farkinda olacaksiniz ki..
Size ne yahu ? Yani işim gücüm yok kardeşim biriyle seks yapıyor mu diye niye tüm gün düşüneyim,gerçekten düşünen var mı ? En fazla bir abla olarak ''ne yapacaksan yap ama bilinçli davran hayatında'' gibi öğütler verebilirsiniz.Hayat onun,sizin seçtiğiniz yolu seçmeyebilir,bu onu yanlış biri yapmıyor.
Ayrıca her gün ağlamak falan nedir ? Bariz takıntı olmuş sizinki.
Hamilelik olmamasi için çok yöntem var.Ama her şey gibi bunun da istenmeyen sonuçları olabilir hamilelik vs. Beni korkutan da bu. Karışmayayım mı sizce
Doğru diyorsunuz. Yaptıüımın çok yanlış olduğunu biliyorum ama kendimi de engelleyemiyorum. Aileme zaten asla söylemem kızın hayatı biter. Böyle bir şeyi asla yapmam.Telefonunu karıştırmak mı buna hakkınız yok
Yapcak olan yapar, yapma diye kendinizi yerlere atsanız da yapar
Üzmeyin kendinizi boşuna
Evet bir arkadaşımın başına geldi. Hatta üstüne görme durumu yaşadığı için az daha geç kalıyordu ve hayatı kararıyordu. Bu olay aklıma geliyor hep. Bir şeyler yaşamak istese bile dikkat etmesini istiyorum tek sorunum bu.Katıldım
Bir de benim de vardı sevgilim diyorsunuz siz hamile mi kaldınız
Yani insanın aklına nasıl gelir ki bu durduk yere
Yaptığınız çok hatalı bir davranış aynı yaşta bir kardeşim var asla ama asla özelini karıştırmayın çok saygısızca bir şey yapıyorsunuz ve ona şunun güvenini verin en kötü anda bile ne olursa olsun ben yanındayım sana kızmam siz ilişki yaşamamayı tercih ettiniz diye herkes bunu tercih etmek zorunda değil böyle hayatının sonu gibi anlatırsanız bir gün olsa bile size söylemez bilginiz olsun bunun normal olduğunu ama daha yaşının erken olduğunu bu tecrübeyi doğru insanla yaşamasının daha iyi olduğunu bu yaşlarda tüm hislerin genelde geçici olduğunu anlatın dönüp hamile kalcak diye korkacağınıza 18 yaşındaki kıza korunma yollarını anlatın cinselliği tü kaka ayıp gösterdikçe ilgisini çeker üstü kapalı her şey cazip gelir bunun dışında psikolojik problemleriniz varsa tedavi olun takıntılarınızı kardeşinizin etrafında şekillendirmeyin siz tele bakacak kadar akıllısınız da o bir msjı silecek kadar akıllı değil mi sanıyorsunuz durduk yere sürekli konusunu açıp kötü bir şey gibi gösterip olmayan şeyi de aklına sokmayınNe olur cevaplayın kardeşim 18 yaşına girecek 1 ay sonra. Seneye üniye başlayacak. Sevgilisi de öyle. 1 senedir beraberler. Aklımda sürekli kötü düşünceler var. İşte yok ileriye giderler mi, fotoğraf atar mı, hamile kalır mı her şeyi paranoyak gibi düşünüyorum. Bu arada bazen evine gidiyor ama evde annesini olduğunu söylüyor. Onu karşıma aldım ve sakın pişman olacağın bir şey yapma ablacım annesi yokken gitme kendini koru erkeklere güven olmaz kim olursa olsun dedim. Napacağımı bilmiyorum. Aileme anlatsam babam çok sinirli hayatını mahveder onun. Annem çok üzülür. Ama sanırım annem olduğunun farkında sesini çıkarıp bir şey sormuyor. Başına bir şey gelse tüm yük benim omzumda gibi hissediyorum. Onun yaşlarında benim de sevgilim vardı ama ben gerçekten kendimi korudum ve hala da onla beraberim ona güvensem mi ayırsam mı offf. Bu arada telefonunu karıştırdım cinsel içerikli hiçbir şey bulamadım. Ama çok korkuyorum bir hataya düşer hamile kalır vs. Her gün ağlıyoruö. Hatta her saniye. Artık işlerime odaklanamıyorum.
Bence böyle diye diye olmasa bile aklına sokarsınız. Esas korunmayı öğretmelisiniz kardeşinize. Yaşı 18 olmuş bu saatten sonra size ne istediğimi yaparım dese bir şey diyemezsiniz. Esas söylemeniz gereken istemediği bir şeyi sevgilisi istedi diye yapmaması. Kardeşinizin kendisine ve bedenine saygı duyması ve sevgilisinden de bu şekilde davranmasını istemesi. Bir cinsellik yaşamak isterse de bunu olabilecek en korunaklı ve sağlıklı yoldan yapması bence. Aksi takdirde ilerde çeşitli cinsel ve psikolojik sorunlar yaşayabileceği durumlar yaratabilirsiniz erkeklere güven olmaz söylemiyle. Hiç bir erkeğe güvenemeyebilir evlenip ilişkiye giremeyebilir vs.Ne olur cevaplayın kardeşim 18 yaşına girecek 1 ay sonra. Seneye üniye başlayacak. Sevgilisi de öyle. 1 senedir beraberler. Aklımda sürekli kötü düşünceler var. İşte yok ileriye giderler mi, fotoğraf atar mı, hamile kalır mı her şeyi paranoyak gibi düşünüyorum. Bu arada bazen evine gidiyor ama evde annesini olduğunu söylüyor. Onu karşıma aldım ve sakın pişman olacağın bir şey yapma ablacım annesi yokken gitme kendini koru erkeklere güven olmaz kim olursa olsun dedim. Napacağımı bilmiyorum. Aileme anlatsam babam çok sinirli hayatını mahveder onun. Annem çok üzülür. Ama sanırım annem olduğunun farkında sesini çıkarıp bir şey sormuyor. Başına bir şey gelse tüm yük benim omzumda gibi hissediyorum. Onun yaşlarında benim de sevgilim vardı ama ben gerçekten kendimi korudum ve hala da onla beraberim ona güvensem mi ayırsam mı offf. Bu arada telefonunu karıştırdım cinsel içerikli hiçbir şey bulamadım. Ama çok korkuyorum bir hataya düşer hamile kalır vs. Her gün ağlıyoruö. Hatta her saniye. Artık işlerime odaklanamıyorum.
Haklısınız. Ben artık sadece ona destekçi olacağım. Hayat onun hayatı..Ayy allah korusun ya kızın okul hayatına mal olacaksınız. Rica ederim siz onun iyiliğini düşünmeyin. Kardesinizi kendinizden koruyun yeter. Üzücü ama siz ona daha çok zarar verme potansiyeline sahip görüyorsunuz.