Aynen öyle, bakış, zevk diyelim Chocolita, şimdi yarışma söz konusu ve popülarite, çoğunluk beğeniye odaklı olmak gerekiyor. İlk şarkı yani "Kalk yerden" kesinlikle "İstanbul tantanası"ndan kötü bir parça değil.
Hani neye göre tercih yaptığım kısmını açmak istiyorum, eleştirilerilerimi mazur görün lütfen.
Beni ilk parçada rahatsız eden, birkaç sözün ve nakaratın zorlama gelmesi. "Karamsar olma" sözü, kulağımı tırmaladı diyebilirim, her yerde insanlara tavsiye edilen slogan gibi bir klişe. Ve art arda iki kez şeytan, iki kez maske kelimesi tekrarı kafamda şarkıyı dinlerken götüren ritmi kesti. Dediğim gibi sadece dinleyici kısmındayım işin, rap denince de müzikten önce benim için sözler ve sözlerin matematiği önem arz ediyor. Bilir kişi de değilim, naçizane zevk işte ^_^
Hasta parçası (En sondaki), kesinlikle yarışmaya katılma tercihi olmamalı diye düşünüyorum. Çok yorumlamayayım.
"İstanbul tantanası" rapin sert havasına uygun, nakaratta yutulan bir kelime var ve orijinallik katıyor bence ^_^ Zevk yani.
Çoğunluğu seçin elbette :))
Ben de canım sıkılınca ölçülü şiir yazarım eskiden beri, rapi de ondan dinlerim, keskin matematiği olan sözleri seviyorum ve kardeşin de bence bu konuda gayet yetenekli. Başarılar dilerim. :)