- 26 Eylül 2023
- 2.259
- 3.033
- 48
- 27
- Konu Sahibi tynkerbell
-
- #41
demek ki kardeşiniz öyle bir hayat yasamak istiyor ve size de öyle davranmak istiyor. tum bunların hepsi kardeşinizin bilinçli secimi, istemese yapmaz. siz de esiyle ilgili bir yorum yapmayın ama size olan davranislarini eleştirin.Merhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?
Herkes hak ettiğini yaşarmış demek ki kendine bu hayatı layık görüyor. Kardeşte olsa kendi haline bırakırdım.Merhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?
Asik olarak, mantigini tamamen devre disi birakarak evlenmis arkadasiniz da kardesim gibi. Benim kardesim de basta bütün olumsuzluklara ragmen ben seviyorum, evlenecegim diye tutturdu. Kocaman insan kararlarina saygi duymaktan baska bir sey yapamiyoruz.benim de arkadaşım böyle bir evlilik yaptı bir evin bir kızıydı babası subay annesi doktordu düşünün. üniversite okurken saçma sapan sakallı şalvarlı biriyle tanışıyor. ailesi izin vermedi ve gitti evlendi kaçarak. ben nikahına gittim gelinlik bile giymedi. üstüne örtü örtüler nikah salonuna öyle girdi. annesiyle konuştum kızı kocası kendi kardeşinden babasından bile kıskanıyormuş. evlerine gittik yanımızda babası var diye damadın ailesi kaçarak giriyordu odalara çıkmadılar odalardan. kocasının etmediği zulüm yok çalıştırmıyor. kocam izin vermezse çalışmam diyor. biz ne diyebiliriz ki buna artık kendi hayatından mutlu. annesi babası bile artık umursamıyor. bize eve gittiğinde kocası hoşgeldiniz bile demedi. görümcelerini falan gördüm hatırladıkcs ruhum daralıyor
Kız kardeşiniz halinden memnun anladığım kadarıyla,siz memnun değilsinizGittigimizde psikolojik siddete ugruyoruz ama büyük ihtimalle artik gelmeyelim diye. Cok huzursuz oluyorum.
Fiziksel siddet uygulamadigini bilmiyorum ama psikolojik olarak etkiliyor kardesimi. Kardesim söylüyor zaten kiskaniyor, sorun yapiyor diye. Bosanirsa ailem ve ben yaninda oluruz, bunu kendisi de biliyor zaten. Ben de bosandim, ailem arkamda durdu her zaman. Benim anladigim kadariyla gözü kör bir sekilde seviyor, o yüzden her seye de göz yumuyor kaybetme korkusuyla. Anne babam öyle sahipsiz birakmayiz diyor ama Ben huzursuzluga gelemiyorum artik, huzursuz oldugugum ortamda fiziksel sorunlarda ortaya cikmaya basliyor. Oraya gittigimde bir kere de cevabini vermeyi deneyebilrim, bakalim nasil tepki verecek. Kardesimin arkamda duracagini bilebilsem ah.Senede bir gorusmeyle sizi bu kadar etkileyebilen adam karisina kim bilir neler yapip ediyor onu nasil etkiliyordur dusunun pay bicin. Boyle bir durumda kardesinizin yaninda oldugunuzu hissettirmeyecekseniz ne zaman hissettireceksiniz? Acin biraz Kizilcik Serbeti Alev Kivilcim filan izleyin hazir konusu varken. Kardesiniz dogrularindan odun vermis olabilir ama siz bastira bastira kendi dogrularinizla orada var olacaksiniz ki kardesiniz ilerde bir gun pisman olur olumsuzluk yasarsa guvenecegi bir dag oldugunu bilecek arkasinda. Bakin Kizilcik Serbetinde Doga hala hata yapiyor ama annesinin arkasinda oldugunu bilmek onu ne kadar iyi hissettirmisti bosanma bolumlerinde. Kotu gun dostu olmak demek bu demek. Zor zamanda zorluga karsi koymak demek. Gulluk gulistanlikken herkes iyi olur mesele boyle anlarda kardese cocuga aileye kapim sana sonsuz acik mesajini verebilmekte. Siz simdi gitmeyip iletisimi azaltsaniz kardesiniz ilerde pisman oldugunda size gelmekten cekinecek ya banane derse oh olsun derse diye korkacak belki. Bir de adam sizi bastirirken siz de demekki bastirilmaya musaitsiniz ki huzursuzluk cikarmasina musade ediyorsunuz. Gidin gulun eglenin kendiniz olun birakin tabiri caizse o kudursun. Gerekirse kardesinize sesini yukseltsin kardesiniz bir gormez iki gormez ask korlugu gecince akli basina daha cabuk gelir.
Belkide oda farkında ama size karşı eşini hakli göstermeye yani eşini size karşı sanki ılımlı göstermeye çalışıyor. Belki o da bu durumdan çok mutsuz ne olursa olsun gidin ve yanında olduğunuzu belirtin.Es kimiside her zaman yanında sizin olduğunuzu bilsinEsine kendine biraz ceki düzen ver demiyor mu acaba onu cok merak ediyorum. Yoksa bize karsi mi esinin arkasinda durur gibi yapiyor, anlamadim gercekten.
Evlenmiş yuvasına bağlı bi adam olmuş, elimizden kayıyor demek çok saçma ve yanlış olmuş. Sanki adam uyuşturucu bataklığına düşmüş gibi bahsetmissiniz. Büyük ihtimal alevilik ,sunnilik olayı var aileler arasında. Adam tercihini yapıp evlenmiş, nasıl mutluysa öyle yasar ,karışıp huzurlarini bozmayinMerhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?
Bana erkek gibi geldi nedense ? Herkes kiz diye düşünerek yorum yapmış. Ben erkek diye düşünerek konuştum.Kardeşiniz kız mı
Ah ah bu gecede kardeşinize üzülcem. Sizin için simit almak istemiş gidememiş. Kim bilir onun da içinde ne fırtınalar kopuyodur ama size güçlü görünmeye çalışıyor. Bunları görüp bide kardeşinize küsüp gitmemezlik mi yapacaksınız. Ben bu durumda daha çok giderdimEvlerine gittigimizde saatlerce odaya kapaniyor cikmiyor. Sürekli bir arada olmak zorunda degiliz ama acaba bizi mi istemiyor diye düsünmeye basliyoruz. Kardesimle agiz kavgasina tutusuyorlar (yemek hazir degil mi daha gibi ufak tesekkür sebeplerden), bak beni sinirlendirme karismam sonra diye bagiriyor. Balkona kim cikti perdeyi niye cekmemis, yemek cok tuzlu olmus, cocugun ellerini yika herkes dokundu etti, evde ekmek yok diyor kardesim, olanla idare edin diyor. En cok zoruma giden de su olmustu; kardesim ben severim diye kahvaltiya simit almaya gidecekti, göndermedi evde ekmek var ne simiti diye. Kardesim de sorun cikmasin diye bir sey diyemedi. Bunun gibi bir sürü seyler.
Bu olaylarda sizin susmanız hata olmuşEvlerine gittigimizde saatlerce odaya kapaniyor cikmiyor. Sürekli bir arada olmak zorunda degiliz ama acaba bizi mi istemiyor diye düsünmeye basliyoruz. Kardesimle agiz kavgasina tutusuyorlar (yemek hazir degil mi daha gibi ufak tesekkür sebeplerden), bak beni sinirlendirme karismam sonra diye bagiriyor. Balkona kim cikti perdeyi niye cekmemis, yemek cok tuzlu olmus, cocugun ellerini yika herkes dokundu etti, evde ekmek yok diyor kardesim, olanla idare edin diyor. En cok zoruma giden de su olmustu; kardesim ben severim diye kahvaltiya simit almaya gidecekti, göndermedi evde ekmek var ne simiti diye. Kardesim de sorun cikmasin diye bir sey diyemedi. Bunun gibi bir sürü seyler.
Bravo ben sümsük gibi ezilirken ve psikolojik fiziksel şiddeti aylarca saklamisken annem birkaç olaya şahit oldu doğuma geldiğinde ve beni çekti kurtardı Allah bin kere razı olsun aile önemli o neler yaşıyor nasıl manipüle ediliyor Allah bilir...Benim kardeşim öyle bir hayatı tercih etse bile, kocası benim yanımda kardeşimi tehdit edecek ve ben susacağım. Hele ki annenizin susması. O an cinnet geçirir, ağzına ederim o adamın. Belli ki kardeşiniz şiddet görüyor ve korkutulmuş. Fiziksel şiddeti anlatmıyor size bence. O ne hadsizliktir ki sizin yanınızda kardeşinize bağıracak, onu tehdit edecek! Çıngar çıkarmanız gerekir o an ve kardeşinize dönüp “Bu adam bizim yanımızda sana bunları yapma cesaretini gösteriyorsa kimbilir biz yokken neler yapıyordur? Hayatın tehdit altında, şimdi veya sonra ne zaman buna dur demek istersen yanındayız. İnletiriz bunu!” deyin o koca bozuntusunun yanında. Sizden yüz bulmuş o rezil yaratık. Nasıl olsa onlar da ses çıkarmıyor diye düşünüyor. İsterse evden kovsun sizi, “Hepimiz şahidiz, şimdi polise gider, anlatır seni içeri attırırız.” deyin. Hatta kardeşinizin doğum gününe sırf bunları söylemek için gidin. İlk başta kardeşiniz size kızabilir. Bir süre görüşmeyebilir bile. Emin olun bir süre sonra size arkalanıp bu şiddete dur diyecektir! O rezilin insafına “susarak” bırakmayın kardeşinizi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?