Merhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?