- 12 Aralık 2022
- 442
- 679
- 33
- 35
- Konu Sahibi tynkerbell
-
Evlerine gittigimizde saatlerce odaya kapaniyor cikmiyor. Sürekli bir arada olmak zorunda degiliz ama acaba bizi mi istemiyor diye düsünmeye basliyoruz. Kardesimle agiz kavgasina tutusuyorlar (yemek hazir degil mi daha gibi ufak tesekkür sebeplerden), bak beni sinirlendirme karismam sonra diye bagiriyor. Balkona kim cikti perdeyi niye cekmemis, yemek cok tuzlu olmus, cocugun ellerini yika herkes dokundu etti, evde ekmek yok diyor kardesim, olanla idare edin diyor. En cok zoruma giden de su olmustu; kardesim ben severim diye kahvaltiya simit almaya gidecekti, göndermedi evde ekmek var ne simiti diye. Kardesim de sorun cikmasin diye bir sey diyemedi. Bunun gibi bir sürü seyler.Mesela neler yapıyor
Bunu çevire çevire bir güzel ıslak odunla döveceksin ancak adam olur ya da olmaz.Evlerine gittigimizde saatlerce odaya kapaniyor cikmiyor. Sürekli bir arada olmak zorunda degiliz ama acaba bizi mi istemiyor diye düsünmeye basliyoruz. Kardesimle agiz kavgasina tutusuyorlar (yemek hazir degil mi daha gibi ufak tesekkür sebeplerden), bak beni sinirlendirme karismam sonra diye bagiriyor. Balkona kim cikti perdeyi niye cekmemis, yemek cok tuzlu olmus, cocugun ellerini yika herkes dokundu etti, evde ekmek yok diyor kardesim, olanla idare edin diyor. En cok zoruma giden de su olmustu; kardesim ben severim diye kahvaltiya simit almaya gidecekti, göndermedi evde ekmek var ne simiti diye. Kardesim de sorun cikmasin diye bir sey diyemedi. Bunun gibi bir sürü seyler.
Kardesim de biraz sesini cikarsa belki degisebilir. Bir cinnet bazen tüm problemleri cözebiliyor. Kardesimin bir durusu yok, her seyi kabulleniyor problem cikmasin diye.Bunu çevire çevire bir güzel ıslak odunla döveceksin ancak adam olur ya da olmaz.
Önceki konuna baktım notlarını verdim. Kardeşinin itaatkârlığının sinir bozuculuğunu bir köşeye koydum, aile olarak kendilerine zıt olan bir aileyi neden kendilerine dünür yapmışlar o vakit.? Bunlar çok tehlikeli zihniyetteki varlıklar. Umarım kardeşin uyanır.Kardesim de biraz sesini cikarsa belki degisebilir. Bir cinnet bazen tüm problemleri cözebiliyor. Kardesimin bir durusu yok, her seyi kabulleniyor problem cikmasin diye.
Cikmak istemiyorum tabii ki hayatindan ama görüstügümüzdeki huzursuzluk bana yetiyor. Ben zaten kendim kötü bir evlilik yaptim, bosandim, cok zor günler gecirdim. Kisa süreli de olsa o huzursuzluga gelemiyorum. Bir süre sadece telefonda görüsmek belki de cözümü.Kardeşiniz sizi çağırmış, gitmemek, hayatından tamamen çıkmak mı çözüm? Zaten çok görüşmüyormuşsunuz, o yolları da kapatmak doğru gelmedi bana. Eşinden hoslanmasam bile yalnız bırakmazdım kardeşimi.
Kardesim sessiz diye kendilerine sectiler iste. Yoksa baska birine dini konu da böyle acik acik rest cekebilirler miydi?Önceki konuna baktım notlarını verdim. Kardeşinin itaatkârlığının sinir bozuculuğunu bir köşeye koydum, aile olarak kendilerine zıt olan bir aileyi neden kendilerine dünür yapmışlar o vakit.? Bunlar çok tehlikeli zihniyetteki varlıklar. Umarım kardeşin uyanır.
Geri çekilmeniz çok yanlış. Kardeşinizin şuan psikolojik baskı içerisinde olduğu çok aşikar. Lütfen kardeşinize her zaman arkasında olduğunu ve ne zaman isterse bırakıp gelebileceğini, kapınızın açık olduğunu hatırlatın. Belli ki aşık olmuş gözleri kör bir halde evlenivermiş. Şuan bir şeylerin farkına varamamış gibime geliyor. Bir gün farkettiğinde kendi ailesinden güç aldığını, yalnız olmadığını bilmeli. Sizde yüz çevirirseniz kimsesiz kalmış olmayacak mı? Nasıl elin oğlu için kardeşinizden uzak duracaksınız? Kanımca bu büyük hata olur...Merhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?
Gittigimizde psikolojik siddete ugruyoruz ama büyük ihtimalle artik gelmeyelim diye. Cok huzursuz oluyorum.
Eniştenizin bu hareketleri emin olun sadece siz varken böyle değil. Evliliklerinin dinamiği bu şekilde olmuş. Ayrıca annenizi de tanımlarken huzuru bozulmasın diye sineye çeken biri olarak yazdınız. Kardeşiniz de rol model olarak annenizi aldı.Kardesim de biraz sesini cikarsa belki degisebilir. Bir cinnet bazen tüm problemleri cözebiliyor. Kardesimin bir durusu yok, her seyi kabulleniyor problem cikmasin diye.
baslarim oyle enisteye buna susan kardese de. yaptigi harekete bakEvlerine gittigimizde saatlerce odaya kapaniyor cikmiyor. Sürekli bir arada olmak zorunda degiliz ama acaba bizi mi istemiyor diye düsünmeye basliyoruz. Kardesimle agiz kavgasina tutusuyorlar (yemek hazir degil mi daha gibi ufak tesekkür sebeplerden), bak beni sinirlendirme karismam sonra diye bagiriyor. Balkona kim cikti perdeyi niye cekmemis, yemek cok tuzlu olmus, cocugun ellerini yika herkes dokundu etti, evde ekmek yok diyor kardesim, olanla idare edin diyor. En cok zoruma giden de su olmustu; kardesim ben severim diye kahvaltiya simit almaya gidecekti, göndermedi evde ekmek var ne simiti diye. Kardesim de sorun cikmasin diye bir sey diyemedi. Bunun gibi bir sürü seyler.
Kardeşinize ne kadar kızarsanız kızın bırakmayın gidin dogum gününe, enisteniz manipüle edip psikolojik şiddet uyguluyor belli ki gidip kavgata tutuşmayin cevap vermeyin ama kardesinizinde yaninda oldugunu hissettirin zaten cok az gorusuyomuşsunuz hepten bağ koparsa tek kalacak. Bazen cesaretini toplamasi bi çizgi çekmesi zaman alabilir, adam ailesinide düsman edip iyice yalnizlastirmak istiyor buna izin vermeyinMerhaba arkadaslar, yaklasik bir ay önce buraya kardesimle ilgili bir konu acmistim. Kendisi bizim aile yapimiza tamamen zit bir aileden evlilik yapti, hatta siz evliliklerini Kizilcik Serbetinde konu edilen sosyolojik yapilari tamamen farkli bir cifte benzetmistiniz. Kardesim evliliginde sorun cikmasin diye kendini tamamen degistirdi, uyum saglamaya basladi, kendi dogrularindan vazgecti. Bunu sadece biz degil, cevremizdeki bir cok kisi farkedip, söylemeye basladi. Bunu bazen kendisiyle konustuk, sizin sandiginiz gibi degil dedi, esimin ailesiyle mi yasiyorum sanki onlarin nasil oldugu önemli degil dedi. O konuyu bir daha acmadik sonra. Kardesimle sadece senede bir ya da iki kere görüsüyoruz, o görüstügümüzde de esi bizi huzursuz ediyor, her seye asiri karisiyor; sadece kendi dogrulari dogru bizimkiler yanlis. Odalara kapaniyor, ya da kardesimle tartisip sesini yükseltiyor. Huzursuzluk cikmasin diye bir sey demiyoruz, benim annem zaten o tipik kaynana diyebilecegimiz örneklerin tam tersi, yaprak dökümündeki Hayriye hanim gibi aman huzurumuz kacmasin diye her seyi alttan aliyor. Babamin ailesine karsi da öyleydi, agzi var dili yoktur yani.
Neyse yavas yavas soruna geleyim, kardesim her sene evde dogum gününü kutluyor, bizi de davet ediyorlar, ben de yillik iznimden kullanip bir haftaligina gitmeye calisiyorum hep. Iki ay sonra dogum günü yine cagirdi ama benim artik gidesim gelmiyor cünkü esi huzursuz ediyor. Kardesimle bunlari konustum, beni ailemden de kiskaniyor, o yüzden sizi uzak tutmak istiyor, onu da anlamaya calisin diyor. Ben de sen niye sesini cikar miyorsun hic deyince tartismaya basladik, esi hakkinda olumsuz bir sey duymak istemiyor. En son gelmezsen gelme o zaman deyince telefonu kapattim, cok üzüldüm. Kendisi asiri inattir, aramaz büyük intimalle, zaten evlendiginden beri kendisini iyice geri cekti biz aramazsak aramiyor. Annem babam cok üzülüyor, onlari da nasil teselli edecegimi bilmiyorum. Üzerine düsmeyelim, zamana birakalim diyorum ama anne baba icin kolay olmuyor. Kendimizi geri cekmekten baska yapabilecegimiz bir sey var mi?
Kardeşiniz kaç yaşındaKardesim sessiz diye kendilerine sectiler iste. Yoksa baska birine dini konu da böyle acik acik rest cekebilirler miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?