• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim bunalımda lütfen bir bakın

Bu çocuk zaten 16 17 yaslarindayken pandemi vardı. Herkes eve tıkıldı çok da sosyal biri değilse evden çıkamamasını anlıyorum. Ama bir şekilde para kazanmak zorunda olduğunu söylemelisiniz. Zaten çoğunlukla insanları evden çıkarıp sosyallestiren şey okul ya da iş.
Aileniz bir karar versinler ve oturup verdikleri karar hakkında konuşsunlar eğer okula giderse harçlık vermeye devam edeceklerini gitmeyecekse internet ve telefon faturasını, sigara parasını vs kendisinin ödemesi gerektiğini söylesinler.

Herkese iyi günler, benim 22 yaşında bir erkek kardeşim var ailemizin en küçüğü, o yüzden de evde şu an anne babamla yaşayan tek çocuk. Bugün annemle konuştum çok üzgündü, dün kardeşimle tartışmışlar, kendimi öldürürüm böyle giderse diye ağlamış. Kendisi bilgisayar başından kalkmayan, sosyal hayatı ve hobileri olmayan, sabaha kadar oyun oynayıp akşama kadar da uyuyan birisi. Üniversite öğrencisi ama derslere de gitmiyor, hayatı çok düzensiz. Anne babam hayata katılsın diye o kadar emek veriyor ki; babam güzel bir iş buldu, günde sadece üç dört saat çalışacaktı, kitap yazan birine basım işlerinde falan yardımcı olacaktı. Bir hafta gitti çok sevindik, sonra bıraktı kendi kendine. Siz buldunuz işi beni mutlu etmiyor diyor. Evde oturup bilgisayarla oynayınca mutlu oluyormuş, borsadan para kazanacakmış. Bir şey deyince sinirlenip patlıyor, elini cama sehpaya vurmuş geçen kesilmiş. Annemler baş edemiyor, psikoloğa da gitti ilaç falan kullandı ama onu da düzenli yapmıyor. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Ben çok uzakta oturuyorum, annem babam o yaşlarında tek başına mücadele ediyorlar bu durumla, çok üzülüyorum. Sizin önerileriniz var mı?
Benim abimde böyleydi bıraksak 24 saat bilgisyard aoturır diyor ya gerçektne öyle bizimkile rbi gün pes etti bıraktı o gün bilgisyar dan hiç kalkmadı ve bayıldı. Babam geceleri bilgisyarı bozuyordu deliriyordu resmen. Okuldna kaçıl eve gleip oynardı mahalledeki çocuklarla oynadıgı için bazne o çocuklar hadi parka çıaklım diyince onalrla parka çıkardı maddi sıkıntılardan işe gitmesi gerekti bi kaç kez iş bıraktı kaçtı babam onu güzel bir şirket eişe sokunca ordna kaçamadı. Orda bir kız arkadşaı oldu. Böylelikle zamanla topladı şu an kendi nile diyor bir kere metin2 yi açsam yine başından kalkamam evde bilgisayar yok counter vs bütün oyunlara bagımlıydı. Aileniz için çok zor bir süreç bırakacak ama hepsinin bir kırılma noktası var çevremde de aynı şekilde çok kişid egörüdm zmanaı gleince hepsi normal hayatlarına döndüler

Herkese iyi günler, benim 22 yaşında bir erkek kardeşim var ailemizin en küçüğü, o yüzden de evde şu an anne babamla yaşayan tek çocuk. Bugün annemle konuştum çok üzgündü, dün kardeşimle tartışmışlar, kendimi öldürürüm böyle giderse diye ağlamış. Kendisi bilgisayar başından kalkmayan, sosyal hayatı ve hobileri olmayan, sabaha kadar oyun oynayıp akşama kadar da uyuyan birisi. Üniversite öğrencisi ama derslere de gitmiyor, hayatı çok düzensiz. Anne babam hayata katılsın diye o kadar emek veriyor ki; babam güzel bir iş buldu, günde sadece üç dört saat çalışacaktı, kitap yazan birine basım işlerinde falan yardımcı olacaktı. Bir hafta gitti çok sevindik, sonra bıraktı kendi kendine. Siz buldunuz işi beni mutlu etmiyor diyor. Evde oturup bilgisayarla oynayınca mutlu oluyormuş, borsadan para kazanacakmış. Bir şey deyince sinirlenip patlıyor, elini cama sehpaya vurmuş geçen kesilmiş. Annemler baş edemiyor, psikoloğa da gitti ilaç falan kullandı ama onu da düzenli yapmıyor. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Ben çok uzakta oturuyorum, annem babam o yaşlarında tek başına mücadele ediyorlar bu durumla, çok üzülüyorum. Sizin önerileriniz var mı?
22 yaşında ergenlikten çıkması gerekiyordu sizin kardeşiniz hala ergenlik döneminde demek ki.. Bence bir kaç seneye geçer

Evet anne babam yetiştirirken hatalar yapmış olabilirler ama insanın da kendi aklı var. Bizi yetiştirirken de hatalar yaptılar ama biz işimizi de bulduk, okulumuzu da okuduk, anne babadan sıyrılıp kendi doğrularımızı oluşturdum. Her şeyi de beni böyle yetiştirdilere atamayız. Sizin dediğiniz gibi bir figür şu an yok maalesef ailemizde. Babam bugün tekrar konuşacak kendisiyle.
merhaba
babanız tekrar konuşmuş mu kardeşiniz ile
inşallah bir sonuca güzel bişeye varırsınız

merhaba
babanız tekrar konuşmuş mu kardeşiniz ile
inşallah bir sonuca güzel bişeye varırsınız
Konuşmuşlar şimdilik ılımlı gibi dedi tam anlatamadı, kardeşim de evdeydi konuştuğumuz da. Herkese anlatıyorsunuz, beni kötülüyorsunuz diyormuş; o yüzden tam anlatamadılar. O evde olmayınca tekrar konuşcam annemlerle neye varmışlar diye, yazarım buraya da.

Yok daha gitmedi. Üniversite öğrencisi okul bitmezse gidecek mecbur.
Bedelli yaptirmayin gitsin 6 ay görsün bakalım dünya kaç bucak. Kardeşin yeni nesillerden hiç bir şeyden memnun olmayan kısa yoldan ve yorulmadan para kazanayım üstüme gelirseniz de kendimi öldürürüm diyenlerden. Canları bile onlar için kolay gözden çıkarılabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bu süreci anne baban kolay atlatır.

Literatüre göre hala ergen sayılan yaşta. Birazda depresyonda gibi. Anne-babanızın itelemesiyle olacak bir şey değil maalesef. Derslerine gitse belki bir ortamı olur, ortam sosyallik getirir, sosyallik mutluluk...

Öyle de calistiramiyoruz iste. İki gün gidiyor zora gelemeyip bırakıyor. Hassas bir yapısı var zaten, biri bir şey dedi mi daha orda durmaz.
Kesin parasını, internetini elektriğini. Faturaları ödediğin zaman bunlara ulaşabilirsin deyin bakın nasıl çalışıyor.

Hassaslığını sevsinler onun. Ömrü boyunca pamuklara mı saracaksınız? Anne baba göçüp gittiğinde de siz beslersiniz artık. Sonra sizin çocuklarınıza dert olur bakıma muhtaç dayı.

Kendi haline birakin 1 yıl bile olsa karışmayın yapacağınızı yapmışsınız diyeceginizi demişsiniz. Etkinlik sinema konser gibi biseylere gitmeyi düşünürseniz davet edin güvende olduğunu sevildiğini hissetsin. Bı zaman sonra zaten kendisi de sıkılacak ne yapması gerektiğini düşünüp harakete geçecektir. Bir abim bir de erkek kardeşim var onlar da öyleydi o yaşlarda.

Ben sinir ve kavga halinde anne babama zarar verirse diye korkuyorum açıkçası, kestiremiyorum. Sigarası yoktu ona da başladı, yemeği de bilgisayar başında yiyor. Tüm dünyası o oda olmuş. İnsan hem kızıyor hem üzülüyor.
Hangi bölüm okuyor ?

Tarih öğretmenliğiymiş şimdi gördüm ,belki kızarkadaşından ayrıldı diye böyledir ,ne kadar süredir böyle ,dönemsel olabilir mi,çok zor farkındayım aile bireyi olunca.Yaşı daha küçükmüş,umarım bir an önce düzelir 🙏

Borsa dediği kriptodur büyük ihtimalle. Para kazanıyor mu? Bence kazanıyorsa zorlamayın derim. Böyle gençler biliyorum risklerini de belirleyerek çok güzel paralar kazanıyorlar. Herkes okumak zorunda mı bilmiyorum. Siz üstüne gittikçe daha da saracak. Üstüne gitmeyin yeter.

Tarih öğretmenliğiymiş şimdi gördüm ,belki kızarkadaşından ayrıldı diye böyledir ,ne kadar süredir böyle ,dönemsel olabilir mi,çok zor farkındayım aile bireyi olunca.Yaşı daha küçükmüş,umarım bir an önce düzelir 🙏
Ovvv çok kötü. Okulu bitirse dahi atanamayacak, özel okulda çalışmam diyecek muhtemelen. İşsiz güçsüz boş gezene kalfalık edecek.

Borsa dediği kriptodur büyük ihtimalle. Para kazanıyor mu? Bence kazanıyorsa zorlamayın derim. Böyle gençler biliyorum risklerini de belirleyerek çok güzel paralar kazanıyorlar. Herkes okumak zorunda mı bilmiyorum. Siz üstüne gittikçe daha da saracak. Üstüne gitmeyin yeter.
Herkes okumak zorunda değil ama herkes hayatını idame ettirmek için çalışmak zorunda. Kripto, borsa vs garantisi olan şeyler değil. Oradan geçimini sağlaması binde bir ihtimal. Hadi becerdi diyelim bu ülkede çalışıp kazandığının bile garantisi yok, bir kanuna bakar elindeki avucundakini kaybetmesi.

Back
X