• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim boşanıyor.. Kendimi sorumlu hissediyorum?

Arkadaşlar ablam 3 yıldır evli. Evlendiklerinden beri sorunları bitmedi.. Eniştem ailesi yok. Ablam evlendi biz koltuk, doğum yaptı sadece biz vardık, ev kurulcka hep biz koştuk. Eniştemin annesi babası zaten yok kardeşlerinden de hayır çıkmadı. Çok severek evlendiler. Annem hiç istemiyordu uygun değilsiniz diyordu. Ama evlendiler annem kabullendi enişteme bile baktı yeri geldi evimize aldk. Ama hep o eziklik psikolojisi yaşadı. Ablamı ezmeye kalktı. Evlerini su bastı bizde kaldıkları bi akşam çocuk hastalandı.kusmaya başlaıd kan renginde. Ablam da korktu. Öocuk kan kusuyo diye ağlıyodu. Gerginlik çıktı gecenin bi körü ablama gerizekalı beyinsiz çocuk kan değil şurup kusuyo diye bağırdı. Ablam parmağını uzatıp sus yapınca ablamın parmağını tuttu çevirdi az kaldı kırıyodu. Bunu annem görünce adamı kaldırdı fırlattı sen kimsin benim evimde kızıma hakaret edip elini büküyosun diye.. Bu olaydan sonra eniştm annemle görüşmedi. Ablam her bize geldiğinde surat astı kız bebekle onca yolu tek yürüyodu yardım etmiyodu. Pazara gidilcek ablama git diyodu. Çöp atılcak ablam atıyodu. Onun tek yaptığı çalışmak para kazanmak. Eve geldiğinde ablama faydası yok. Çocuğuyla da az vakit geçiriyo.Ama arkadaşlarıyla gezmeye vakit ayırıyo. Ablama hakaretler ediyo. Boğazına yapışmış bir kavgada. Belki vuruyodu bile ablam söylemiyodu.

Hatta boğazını sıktığı zaman annem eniştemi dövmeye bile kalktı. Ondan sonra hep kopuldu. Ablam yine kocasına döndü çocuğum var şans vericem dedi. Ama baktı yine olmadı.Yine bir kavga olmuş. Ablam beni aradı. Ablama namussuz gibi bir şey demiş. Ablam öldürcem onu gwl yanıma diyodu. Ben de annemi aradım ablama dedim asla bu evde kalamazsın çektik aldık.5 aydır bizde ablam. Çocuğa bez alıncak diyoruz almıyo. Mont alıncak diyoruz yok. Ablam mecbur işe girdi. İşe girincw de benim çocuğuma teyzesi annanesi bakamaz diyo.. Bugün davaları var. Ben kendimi kötü hissediyrum ablamı ben getirdim eve çünkü. Ablam çok saftır seviyo da hala üzülüyo. Ama adam ilerde döver ablamı biliyorum. O da istemiyo evli kalmak. Çocuk için üzülüyoruz. Benim de annem babam ayrı kötü bir şey babasız büyümek biliyorum. Ama ablamı o halde bırakamazdım. Sizce biz mi büyütüyoruz. Yani bunlar boşanma sebebi değil mi?

Bence iyi bile sabretmişsiniz ve çok iyi yapmışsınız ablanızı o evden almakla.... Evet boşanmak kötü bir şey ama şiddetin olduğu hiç bir evlilik devam etmemeli... Tebrik ediyorum sizi ablanızın arkasında durduğunuz için...

ben annenize bayıldım. kızını çok iyi korumuş "adamı kaldırdı fırlattı" demişsiniz ya. çok iyi yapmış terbiyesize. boşanmak en doğrusu. ve sizin gibi destek bir anne ve kardeşi var. eşden yana şanlı değil belki ama sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı ablanız.
Biz annemize kızmıştık aslında. Ama bazen düşünüyorum babasız büyütmüş zaten. Hem anne olmak zorunda hem baba.. Kim kızına o hareketi kabul eder ki? Kızdım ama hak da verdim

Bence iyi bile sabretmişsiniz ve çok iyi yapmışsınız ablanızı o evden almakla.... Evet boşanmak kötü bir şey ama şiddetin olduğu hiç bir evlilik devam etmemeli... Tebrik ediyorum sizi ablanızın arkasında durduğunuz için...
İnşallah bir gün biz suçlanmayız.. Yuva bozucu bizmişiz gibi bakıyor kocası. Annenler bozdu yuvamızı diyo. İnsan kötü hissediyo

Bıraksaydınız da ya ablanız onu ya da o ablanızı mı öldürseydi? Hayırlısı bundan sonrası

Tabiki sorumlu siz değilsiniz hatta destek olmuşsunuz ablanız üzülecegine şansının farkına varsın.sende annende koruyup kolluyor sahip çıkıyorsunuz.çocugunun ihtiyaçlarını bile karşılamayan adamdan ne hayır gelir

Kim suclu biliyor musun, baban.
Ablan kendini boyle.biriyle evlenerek kisir donguye sokmus. Bile bile lades demis.

Kadin cok severse isimli bir kitap var. Yazari Robin Norwood. Ablana alin okusun. 13 liralik bir kitap yani pahali da degil. Aslinda butun kadinlar okumali...

Cok iyi yapmissiniz biraksaydiniz da 3. Sayfa haberlerine konumu olsaydi ablaniz.
Ablaniz hala seviyormus adam ben pismanim dese kosa kosa geri gidecek gibi o zaman.

Kendinizi neden suçlu hissediyorsunuz.
Büyük bir sevap işlemişsiniz. Ablanızı o lanet adamdan alıp eve getiren ellerinize, ayaklarınıza sağlık.
Ablanız da bir müddet sonra şimdi üzüldüğü durumuna çooookk sevinecektir inanın.

Cok iyi yapmissiniz biraksaydiniz da 3. Sayfa haberlerine konumu olsaydi ablaniz.
Ablaniz hala seviyormus adam ben pismanim dese kosa kosa geri gidecek gibi o zaman.
Valla işte bundan emin değilim. Abla bu adam seni döver öldürür diyodum. Beni dövmüyodu hadi çocuk için katlanılır da. Ama bana namussuz demeyecekti dedi. Resmen o cümle yüzünden boşanıyo. Boğazını sıkmış parmağını bükmüş katlanırmış o ona. Ama o söze katlanamazmış.

Sorumlu siz değilsiniz.
Ablanız en doğru kararı almış, ilerde daha da şiddet uygulayabilir.
Belli ki öfkesini kontrol edemeyen bir insan ve malesef ki böyle "ezik" insanlar bütün hınçlarını kadından çıkartırlar.
Kendi yapamadıklarından ve yetemediklerinden dolayı hırsını ablanızdan çıkartmış.

Ağzımı bozmadan yazmaya çalışacağım.
Miktirsin pis ezik herif. Allahin eziği. Hem hadim hem cocuk istiyor... kendi ailesi sahipsiz birakdi diye her ailemi kizini ezdirsin?! Dangalak herif!
Sen kadını döv söv sonrada ailen bozdu de...

Annenizin ve sizin ellerini öpüyorum burdan. Pislik herif... birde benim kizima teyzesi annenesi bakmaz diyormuş... bak sen... bak bak bak... yürek yemiş etkisiz eleman...
Bunun anasi babasi nerde?

Sebebi fazlasıyla yazmışsınız sakın ha geri dönmesine de vesile olmayın öyle baba olmasa da olur

Valla işte bundan emin değilim. Abla bu adam seni döver öldürür diyodum. Beni dövmüyodu hadi çocuk için katlanılır da. Ama bana namussuz demeyecekti dedi. Resmen o cümle yüzünden boşanıyo. Boğazını sıkmış parmağını bükmüş katlanırmış o ona. Ama o söze katlanamazmış.
Bogazini sıkmış parmağını bükmüş bunlar şiddet içermiyor yani ablanız için. İlla pata küte dövünce mi akıllanacak.
Ablanız dua etsin arkasında ailesi var. Ne insanlar var ailesi destek olmadığı için boşanamayan

Ağzımı bozmadan yazmaya çalışacağım.
Miktirsin pis ezik herif. Allahin eziği. Hem hadim hem cocuk istiyor... kendi ailesi sahipsiz birakdi diye her ailemi kizini ezdirsin?! Dangalak herif!
Sen kadını döv söv sonrada ailen bozdu de...

Annenizin ve sizin ellerini öpüyorum burdan. Pislik herif... birde benim kizima teyzesi annenesi bakmaz diyormuş... bak sen... bak bak bak... yürek yemiş etkisiz eleman...
Bunun anasi babasi nerde?
Annesi öldü. Babası evlenmiş bırakmış çocuklarını

EVet butun bunlar bosanma sebebi o ayri bir konu da
Anneniz ve sizin de bir evliligin bu kadar icinde olmaniz cok cok cok yanlis. Kocaman bir kadin ablaniz. Evlenmeyi bilen evinde basinin caresine bakar,bosanir basinin caresine bakar. Her seyde anamiz bacimiz yardima kosacaksa niye evliyiz yani?
Ailelere de yuk olunmaz bu kadar. Ablaniz hatali,ailesi hatali,eniste hatali. Yazik o cocuga.

Anneniz ve sizin de bir evliligin bu kadar icinde olmaniz cok cok cok yanlis. Kocaman bir kadin ablaniz. Evlenmeyi bilen evinde basinin caresine bakar,bosanir basinin caresine bakar. Her seyde anamiz bacimiz yardima kosacaksa niye evliyiz yani?
Bakmıyo işte. Bakamıyo. Ona bıraksak ezilmeye devam edecek. Hakkını arayamıyor. Hep iyiniyetli hem bakarkör.. Biz istemezdik bu kadar içinde olalım. Ama işte yanımızda yaşananlar belli. Bize yansıtılanlar belli.

Bakmıyo işte. Bakamıyo. Ona bıraksak ezilmeye devam edecek. Hakkını arayamıyor. Hep iyiniyetli hem bakarkör.. Biz istemezdik bu kadar içinde olalım. Ama işte yanımızda yaşananlar belli. Bize yansıtılanlar belli.
Nicin bakamiyor? Bedensel veya zihinsel bir engeli mi var? Iyi niyet ayri bir sey bu ayri bir sey. Hepimiz ebeveyniz,bir cocuk evlendiriyoruz karsiliginda en az 2-3 kisi geri geliyor hepsine birden bakiyoruz bize de yazik aileler olarak. O zaman evlenme otur bari bir kisiye bakayim ben de anne olarak. Olaya bakis acim bu yani kusura bakmayin sizi incitmek istemiyorum ama ölene kadar da kimse ablasini cocugunu cekmek zorunda degil

Bazi erkekler calismayi lux goruyor bunu anlamiyorum. Mecbursun calismaya. Eve para getiriyim yeter dusuncesindeler.

Aile olarak çok fazla ilişkilerine karsmssnz tamam şiddet asla olmamalı hakarete öyle ama her durum da ordaymssnz birde alıp getrmssnz biraksydnz kendi hallerine iyi kötü kendi evlerinde çözüm bulurlardi çok yanlış buluyorum iyi kötü her durum da ailenn karsmsna bakın siz kötü oldnz vicdanen rahatsızsnz

Orda bıraksalardıda 3.sayfa haberi olsalardı dimi hey Yarabbim.

Ailelere de yuk olunmaz bu kadar. Ablaniz hatali,ailesi hatali,eniste hatali. Yazik o cocuga.
Dogru diyorsunuz bazi konulari. 1 kisi evlendiriliyor 2 3 kisi geliyor tabi. Bu zamanda herkes kendine cok zor yetiyor yukleri almali ailelerin ustunden.evlenirken bide cogu zaman aile cignelerek karar veriliyor bu haksizlik ailesine. Verdigimiz kararlarin bedeli odemeliyiz bir sekilde. Konu farkli ben ama yorumunuzu tek basina mantikli buldum. Destek yine olunmali ama birey olarak davranilmali onceki gibi degil cnmku bi anne bi baba artik.

Back