- Konu Sahibi diclesweater
7 yaşında erkek kardeşim var. Ben ise 15 yaşındayım. Bundan yaklaşık 3 yıl önce ailem boşandı. Kardeşim gerçekten çok agresif bir çocuk. 3-4 yaşlarında falan sinirlendiğinde kendine zarar veriyordu. Kafasını duvarlara yerlere vuruyordu, ama büyüdükçe kendine değil çevresindekilere zarar vermeye başladı. Anaokulunda arkadaş edinemiyordu, asosyaldi.Geçtiğimiz haziran annem başkasıyla evlendi. Gittiğimiz apartmandaki alt komşumuzla aynı okulda 1. sınıfa başladı. Çocuk kardeşimden 2 yaş büyük ama kardeşim sürekli o çocukla ve çocuğun arkadaşlarıyla takılıyor. Kendi yaşıtlarıyla kavga ediyor bide üstüne arkadaşlık kurmaya çalıştığı üst sınıflarlada kavga ediyor. Her gün eve dayak yiyerek geliyor, öğretmeni, okuldaki güvenlik görevlisi, alt komşumuz... Herkes kardeşimden şikayetçi. İlgili olmaya çalışıyorum. Ailede anlaşabildiği sadece ben varım ama bana da bazen kapılarını kapatıyor.
Bazen oturup konuşuyoruz ama ağlamaya başlıyor. "Ben kimseyle kavga etmek istemiyorum ki. Sizi üzmek istemiyorum ama hep benimle uğraşıyorlar." diyor. Derslerinide çalışmak istemiyor yap dediğimizde ise fena halde bize çemkiriyor. Doğrusu ne yapıcağımı şaşırdım :26: Sizinde belki çocuklarınız bu dönemden geçmiştir diye size danışma ihtiyacı duydum. Ben uysal bi çocukluk geçirdim, bu yüzden annemde ne yapıcağını şaşırdı. Bazen birilerine çok sinirleniyor ve eskiden bile yapmadığı şeyleri yapıyor. Bıçak alıp bileğini kesmeye çalışıyor. Daha 7 yaşında. Lütfen bir fikir verin.
![KK50 :50: :50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
Son düzenleme: