Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Taşıyıcı mı sadece ?? genelde yaygın olan taşıyıcı olunan ..?bayanlar 19 yasında bi kız kardeşim var akdeniz anemisi çıktı. Bilenler var mı nasıl bir hastalıktır ? Ne iyi gelir ? Ne yapmamız gerekiyor? Şimdiden çok teşekkürler.
hiç var mı çevrenizde bu hastalığı olan biliyo musunuz ?Taşıyıcı mı sadece ?? genelde yaygın olan taşıyıcı olunan ..?
Geçmiş olsun buarada canım ..
Tedavisi olan bir durum moralinizi bozmayın .
Panik yok, bende var akdeniz anemisi. Hatta bütün sülalemde var.bayanlar 19 yasında bi kız kardeşim var akdeniz anemisi çıktı. Bilenler var mı nasıl bir hastalıktır ? Ne iyi gelir ? Ne yapmamız gerekiyor? Şimdiden çok teşekkürler.
aradım açmadı hasta mı taşıyıcı mı su an için bilmiyorum öğrenince yazıcam.sephora85 içimi rahatlattın. başka bi hastaneye de gösterelim mi ne dersin ? ne yesin ne içsin ?Panik yok, bende var akdeniz anemisi. Hatta bütün sülalemde var.
Bir hematolog bulun, düzenli takip edilsin. Kanı düştükçe takviye yaparlar. Yediğine içtiğine de dikkat etsin hiç bişeycik olmaz.
Bu arada taşıyıcı değil hasta olduğunu varsayıyorum. Eminsiniz değil mi hasta olduğundan. Genelde taşıyıcılar da hasta sanıyorlar kendilerini.
Ben 2 yıl kadar bir özel hastanede çalışmıştım oradan biraz bilgim var hastalıklarla ilgili ..hiç var mı çevrenizde bu hastalığı olan biliyo musunuz ?
bayanlar 19 yasında bi kız kardeşim var akdeniz anemisi çıktı. Bilenler var mı nasıl bir hastalıktır ? Ne iyi gelir ? Ne yapmamız gerekiyor? Şminorseiden çok teşekkürler.
Dediğim gibi bir üniversite hastanesinde ya da özel hastanede kardeşinizi takip edecek bir hematolog bulun öncelikle. Zaten ilk başta taşıyıcı mı yoksa hasta mı olduğunu tespit edeceklerdir. Taşıyıcıysa sorun yok zaten. Sadece evleneceği insan da taşıyıcıysa %25 oranında çocuklarının hasta olma ihtimali olur.aradım açmadı hasta mı taşıyıcı mı su an için bilmiyorum öğrenince yazıcam.sephora85 içimi rahatlattın. başka bi hastaneye de gösterelim mi ne dersin ? ne yesin ne içsin ?
Dediğim gibi bir üniversite hastanesinde ya da özel hastanede kardeşinizi takip edecek bir hematolog bulun öncelikle. Zaten ilk başta taşıyıcı mı yoksa hasta mı olduğunu tespit edeceklerdir. Taşıyıcıysa sorun yok zaten. Sadece evleneceği insan da taşıyıcıysa %25 oranında çocuklarının hasta olma ihtimali olur.
Hastaysa -ki minor olduğunu varsayıyorum, major olsa çoktan ortaya çıkardı- 3 ayda bir düzenli kan ölçümlerini yaptıracak. Sorun olursa takviye alacak sadece.
Ben de minor thalassemia hastasıyım. Çok sorun yaşamıyorum. En son 3 yıl önce takviye almıştım. O da dikkat etmediğim bir dönemdi. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi içiyorum. Gün içinde ufak bir kase kadar çekirdekli siyah kuru üzüm yiyorum. Nefret etsem de iki haftada bir falan dalak yiyorum. Her kahvaltıda mutlaka domates dilimliyorum. Bunlar idare ediyor beni.
Bu arada kardeşinizde varsa sizde de olabilir. En azından muhakkak taşıyıcısınızdır. Siz de bir tahlil yaptırın derim ben. Hatta başka kardeşleriniz varsa onlar da yaptırsınlar.
Evet genetik. Taşıyıcıysa sorun yok. Hasta olsa da sorun yok, öyle korkulacak bir hastalık değil. Yine de yediğine içtiğine dikkat etsin. Siz de bir tahlil yaptırın.major olsa kücüklükten beri mi çıkardı.? tasıyıcıymıs bu arada ? inan korktum çok zor bi durum Rabbim yardım etsin. biz 3 kardesiz bu hastalık genetik mi peki ?
ever izmirdeyiz. alsancak devlet hastanesınde calısıo kardesım orda baktırdı. tavsiye alabilirim. çok teşekkür ederim ya Allah razı olsunEvet genetik. Taşıyıcıysa sorun yok. Hasta olsa da sorun yok, öyle korkulacak bir hastalık değil. Yine de yediğine içtiğine dikkat etsin. Siz de bir tahlil yaptırın.
İzmirdeymişsiniz, doktor tavsiyesi verebilirim.
Ben önce ege üniversitesinde takip edildim. Ayhan dönmezdi doktorum. Profesördür kendisi. Doktorla ilgili bir sıkıntım yoktu ama ege üniversitesi hastanesinde muayene olmak falan çok zor. O yüzden medical parka geçtim. Orda da serkan ocakçı takip etti bir kaç ay. Memnun kalmadım açıkçası. Ne doktordan ne hastaneden.ever izmirdeyiz. alsancak devlet hastanesınde calısıo kardesım orda baktırdı. tavsiye alabilirim. çok teşekkür ederim ya Allah razı olsun
Ben önce ege üniversitesinde takip edildim. Ayhan dönmezdi doktorum. Profesördür kendisi. Doktorla ilgili bir sıkıntım yoktu ama ege üniversitesi hastanesinde muayene olmak falan çok zor. O yüzden medical parka geçtim. Orda da serkan ocakçı takip etti bir kaç ay. Memnun kalmadım açıkçası. Ne doktordan ne hastaneden.
Son iki senedir kent hastanesinde süleyman dinçer takip ediyor. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Ben özel sağlık sigortasıyla muayene oluyorum ama artık sgk ile anlaşma yapmış sanırım kent hastanesi. Alsancakta da şubeşeri var hem. Gidip gelmesi de kolay olur kardeşiniz için.
mutlaka gidicez kent hastanesine çok tsekkur ederim ya çok saolBen önce ege üniversitesinde takip edildim. Ayhan dönmezdi doktorum. Profesördür kendisi. Doktorla ilgili bir sıkıntım yoktu ama ege üniversitesi hastanesinde muayene olmak falan çok zor. O yüzden medical parka geçtim. Orda da serkan ocakçı takip etti bir kaç ay. Memnun kalmadım açıkçası. Ne doktordan ne hastaneden.
Son iki senedir kent hastanesinde süleyman dinçer takip ediyor. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Ben özel sağlık sigortasıyla muayene oluyorum ama artık sgk ile anlaşma yapmış sanırım kent hastanesi. Alsancakta da şubeşeri var hem. Gidip gelmesi de kolay olur kardeşiniz için.
merhaba korkulacak bişey yok taşıyıcı ise evleneceği kişi taşıyıcı olmamalı yoksa bebekleri büyük ihtimal hasta doğar kensine bir sıkıntı vermez taşıyıcılık nerden biliyorum 27 yıldır taşıyıcıyım ve hiçbir sağlık sorunum yok sadece hamlelikte kan seviyesi biraz düşüyor onun içinde kan ilacı kullanıyor sizi kim bu kadar korkuya sevk etti anlamadım allah korusun taşıyıcı değil de hasta olsaydı ilk adet kanamasında hastanelik olur du bu nerden biliyorum bir çok kuzenimde vardı ama kaybettik..major olsa kücüklükten beri mi çıkardı.? tasıyıcıymıs bu arada ? inan korktum çok zor bi durum Rabbim yardım etsin. biz 3 kardesiz bu hastalık genetik mi peki ?
merhaba korkulacak bişey yok taşıyıcı ise evleneceği kişi taşıyıcı olmamalı yoksa bebekleri büyük ihtimal hasta doğar kensine bir sıkıntı vermez taşıyıcılık nerden biliyorum 27 yıldır taşıyıcıyım ve hiçbir sağlık sorunum yok sadece hamlelikte kan seviyesi biraz düşüyor onun içinde kan ilacı kullanıyor sizi kim bu kadar korkuya sevk etti anlamadım allah korusun taşıyıcı değil de hasta olsaydı ilk adet kanamasında hastanelik olur du bu nerden biliyorum bir çok kuzenimde vardı ama kaybettik..
hasta olsada korkulacak bir şey yok dıyolar. ornegın ustteki sephora85 arkadasımda hastaymıs ole adet kanaması kaybı falan sölemedi.
akdeniz anemisi dediğiniz talesimi yoksa başka birşey mi ama taşıyıcı ise korkmayın sizi bu kadar panikleten dr ise başka dr gidin benim ailemde malesef bu hastalığı (talesemi diğer adı akdeniz anemisi)taşıyan kuzenlerimden biliyorum ama onlar doğuştan tehşis edildi yani 19 sene sonra bir anda çıkmadı benim taşıyıcı olduğum ise evlilik başvurusunda çıktı kan tahlili ile dr bana bunca yıl nasıl yaşadınsa öyle yaşa dedi diğer arkadaşın dediği de doğru olabilir bu hastalık çeşit çeşit geçmiş olsun
sağol :) dedim ya korkma eşinde sıkıntı yoksa bebek sağlıklı en kötü ihitmalle taşıyıcı oluyor bu arada genetik bir hastalık yani sizde yada diğer kardeşlerinizde yada anne babada yada dede de ninede vardır geçmiştidoğuştan hiç teşhis edilmedi kontrolde ortaya çıktı. sizede geçmiş olsun çok saolun