Karbonat ile Diş Beyazlatmak nasıl olur

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mnyk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ne kadar ödedin acaba?

Benn denemiştim bi ara evet sigara kullanandığım için beyazladığını gordum ama ikinci yapışımda biraz abarttım galiba diş etimde sivilce gibi bişey çıktı bir hafta çenem ağırdı

eğer kabartma tozu etki etmiyorsa sarılık vitami,n eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilirç

:lepi: bende işe yarıyor fakat benim anlamadığım fırçanın diş etinde ne işi var arkadaşların çoğu diş etmi mahvetti diyor da ilginç kaydirigubbakcemile3
canım çünkü dişleri hassas olanların kini parçalar bi şekilde değiyor ya:))benim diş etimde dişlerimde hassas tr bya kanadı ama gerçekten iyi temizledi :))

bu kabartma tozu yöntemini diş hekimi olan kuzenime sordum kesinlikle cok zararlı olduğunu söyledi karbonat kabartma tozu vs asla deneme hepsi cok zararlı dislere dedi.birde haftada 2,3 kere diyorsunuz beyazlatıcam derken maffedeceksiniz dislerinizi

Bence bunların hepsi yetersiz arkadaşlar. Maddi durumu olanlar dis hekimine gitsinler ve ömür boyu doğal bembeyaz dişlere kavussunlar derim hem sağlıklı hemde istenilen görüntü elde ediliyor

Valla arkdaslar ben yurt disindayim dis doktorum sirf cürüklere müdahale ettigi icin dolgu vs estetige girmiyor.ona sordum bu konuyu senede 3 defa en fazla alip kullanilabilir dedi.tabiki kabartma tozu demedi bunun icin satilan özel ürünleri demek istedi.karbonatta asit etkisi oldugundan onunla yapmayin kabartma tozu daha tatlimsi yumusak oldugundan ben kullaniyorum tabiki 2 dakka gibi bi süre fircalamiyorum 30 saniye en fazla gercekten o 30 saniyesi bile bembeyaz yapmasina yardimci oluyor benimkiler beyaz ama ön dislerim iki tanesi ayrikcok degil ama hosuma gitmiyor

Arkadaşlar bende bu konuyu daha önce araştırmıştım. Portakalın kabuğunu blendırdan geçirip içinede karbonat katıp dişlerime sürüyorum. Tadı güzel değil ama bir hafta uyguladım ve gözle görülür bir sonuç aldım

dişe beyazlatma adına uygulayacağınız her şey dişin minesini yani hassasiyete dış etkenlere karşı dişinizi koruyan katmanı çizer ya da aşındırır.. bu da zamanla diş yüzeyini daha tutucu hale getirir, bu da ileriye dönük daha fazla lekelenmelere ve de çürüklere zemin hazırlar.. diş çürüğünden daha tehlikeli olan dişeti problemlerine de zemin hazırlayabilirsiniz bu tarz aşındırıcılarla.. kliniklerde uygulanan beyazlatma yöntemlerinde bu yüzdendir ki dişeti koruyucu jeller kalkanlar uygulanır, geri dönüşümsüz hasar görmemeleri için..
bu tarz işlemleri diş hekimi kontrolünde yaptırmakta fayda var ve unutmayın ki bunlar süreklilik arz eden işlemler değildir bikaç sene de bir tekrarlanmaları ve de süreci uzatmak için tüketilen gıdalara ve alışkanlıklara dikkat etmek gerekir..

Kesinlikle bende diş konusunda çok hassasım. İlk dolgum yapıldığında ağlamıştım yani o kadar hasssas. Karbonat beyazlatıyor ancak aşındırıcı etkisi çok. Fırça alırken de sensodyne markanın yumuşak olanını alıyorum. Aşırı sert fırçalarda dişe zarar verebiliyor. Ama kişiden kişiye de değişiyor bazı şeyler. Bazısı dişlerini hiç fırçalamaz ama ne diş taşı oluşur ne de sararır kimiside her zaman düzenli fırçalar ama diş taşından da, sararmadan da kurtulamaz. Maalesef bu böyle. Ama çok çok sarı olanlar doktor müdehalesi ile kurtulabiliyorlar sanırım.

Benim dislerim çok sarardi uygulamayi düşünüyorum. ..

Arkadaslar sadece karbonat ile yapmayın karbonatı koyun biraz cay tabağına falan üzerinede limon sıkın aında beyazlatıyor limonda asit etkisi olduğu için daha iyi oluyr

dişlerinizi çizmeyin içinde farklı maddeler oluyor o kabartma tozu karbonat vs en güzeli misvak ve misvak özlü dişmacunu ama içinde katkı maddeli macunlardan bahsetmiyorum helal sertifikalı diş macunu almıştım bir kenarda duruyordu ki onda zararlı madde yoktur ,çok güzel beyazlatıyor dişimin önünde sararma vardı çizgi gibi 3-4 fırçalayışta hemen geçti mükkemmel mutlaka alın hem fiyatı çok uygun hem zararsız hemde çok güzel beyazlatıyor
svakın Sağlığa Faydaları
Misvak genelde diş fırçalama aracı olarak düşünülür ve sadece diş, diş eti ve ağız sağlığına faydaları olduğu sanılır. Fakat şimdiye kadar misvakla ilgili yapılan bir çok araştırma misfakın sağlık açısından başka faydalarının olduğunu ortaya koymaktadır.

Misvakın güçlü anti bakteriyel özelliği ve dik kıllardan oluşması doğal diş fırçası olmasını sağlamaktadır. Bunun dışında içerdiği mineraller yardımıyla zihinsel sağlıktan, diş sağlığına, göz sağlığına kadar çok geniş yelpazade sağlığımıza hizmet eder.Şimid misvakın bu faydalarını inceleyelim;

Diş Sağlığı: Misvak sert kılları yardımıyla dişlerin ince aralıklarına girerek temizlenmesini sağlar, bunun yanında diş minelerine zarar vermeden dişlerde plaklar oluşmasına engel olarak diş sağlığını korur

Misvak ayrıca dişlerdeki sarılığı ortadan kaldırarak beyazlaşmasını sağlar, bu özelliğinden dolayı sigara kullanan kişiler tarafından kullanılabilir. Sigaranın diş ve ağıza verdiği zararları azaltıcı özelliği vardır.

Diş Etlerini Korur: Misvak kullanımı diş etleri sağlığı açısından da önemlidir. İçerdiği mineraller yardımıyla diş etlerini korur aynı zamanda antioksidan özelliğinden dolayı diş eti ve dişlerin birşeştiği kısımda mikropların barınmasına izin vermez.

Ağız Kokusunu Giderir: Akşam yatmadan önce dişlerinizi fırçalasanız bile bazı nedenlerden dolayı mideden geriye doğru gelen gazlar ağızda kötü kokulara neden olabilir, misvakın aromalı tadı bu tür kötü kokuların giderilmesini sağlar.

Baş Ağrısı: Misvak üzreine yapılan araştırmalar mivakın içerdiği madde ve minerallerin baş ağrısına iyi geldiğini ortaya koymaktadır. Bunun yanında misvakın hafızayı güçlendirdiği düşünülmektedir.

Bakterileri Öldürür: Misvakın bakterileri öldürücü özelliğinden dolayı genel ağız sağlığı için faydalı olduğu düşünülmektedir.

Minereri Korur: Misvakın kök veya dalı sodyum, potasyum ve klorür içerdiği için diş minelerinin güçlenmesini sağlar.

Organik: Misvak %100 organik olduğu için her hangi bir zararı veya yan etkisi yoktur.

Misvakın Diğer Faydaları

Yazının başında misvakın Salvadora persica olarak adlandırılan ağaçdan elde edildiğini yazmıştık.İşte misvak bu ağaçtan elde edildiği için bazı tıbbi özelliklere sahiptir. Bu özllikelerin sağlık açısından bazı faydaları şunlardır;

• Misvakın çok etkili antibakteriyel özelliği vardır, bundan dolayı bakterile başarıyla ortadan kaldırır.
  • Kan pıhtılaşmasını misvakın içerdiği ihtiva önler.
  • Misvakın içerdiği mineral ve bileşenler, safra kesesi sağlığı için fadalıdır.
  • Misvak bağırsak solucanlarının temizlenmesine yardımcı olur.
  • Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Çocuk felcine karşı mivakın faydalı olduğu bilimsel olarak ıspatlanmıştır.
  • Misvak ağacının taze kök ve kabuğu mesane, nezle düşük ateş, bronşite iyi gelir.
  • Aynı şekilde taze misvak kökü ve kabuğu mide ve karaciğer sağlığı için faydaldır. Mide ve karaciğeri temizler, dalağın üzerinde yükü hafifletir.
  • Misvak kaynatılarak içildiğinde astım semptomlarını azaltır, öksürüğü azaltır.
  • Misvakla alakalı yapaılan bilimsel araştırmalar, misvakın ağız içinde yer alan 750den fazla zararlı bakteri rürünün etkisini azalttığını orataya koymuştur.
  • Misvakın bağışıklığı arttırarak vücudun çeşitli hastalıklara karşı direnci arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Misvakla İlgili Yapılan Bazı Araştırmalar: Misvakın sağlık açısından faydalarıhakkında bazı araştırmalar şöyledir.

1. Naneli ürünleriyle tanınan Wirgley şirketinin yaptığı araştırmalara göre misvak ekstresinin nane ve diğer bazı sebzelere göre 20 kat daha fazla bakteri öldürücü etkisinin olduğu ortaya konulmuştur.
  2. 2008 yılında İsveçte yapılan araşturamaya göre, dışarıdan yapılan temas sonucu ortaya çıkan periodontal hastalıklara karşı misvak ve misvak kullanımının oldukça etkili olduğu ortaya konulmuştur.
  3. Amerikada Pubmed Tıp Hizmetleri kurmunun yaptığı araştırmalar sonucu misvakla diş temizliğinin normal diş fırçalarından daha etkili olduğunu Diş ve diş eti hastalıklarını ortadan kaldırma başarısının yapay diş fırçası ve macunlarından daha fazla olduğu ortaya konulmuştur.
Misvakın Zararları

Şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırmalar sonucu ağız temizliği olarak kullanıldığında her hangi bir zararı olduğuna dair bir bilgiye rastlanmamıştır.

• Misvak kanatılarak suyunun içilmesi mümkündür, dozu ve ne kadar kullanılması gerektiği konsunda bir bilgi yoktur. Kaynatıp suyunu içerek tüketmek isteyenlere uazman desteği almalasını öneririz.

Evet misvağın faydaları çok fazla.diş fırçalamaktansa misvak kullanılmalı.
Karbonat da diş etlerine zarar verdiği için kullanımdan önce üstüne birkaç damla limon sıkıp karıştırmalı asitlik gittikten sonra diş fırçasıyla macun yerine kullanabilirsiniz.ben etkisini bu şekilde gördüm tabi fırçalarken yine dile ve diş etlerine değdirmemeye çalışın.karbonat,kaya tuzu(sole tuzu) ve elma sirkesi karışımı da 1 haftada etkisini gösteriyomuş ama daha deneyemedim onu

Ağzı yıkarken parmakla dişi temizlemek de acayip beyazlatıyo.ben de yaşlılar niye böyle yapıyo temizlenir mi ki böyle diyodum.eski yöntemler daha etkili kesinlikle.bide düzenli misvak kullansam tam olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…