evet canım kabak çekirdeğidir o...hem bağırsak çalıştırır hemde sabah aç karnına yenince bağırsak kurtlarını döker
Inciri yaga mi batirdin nedennnn??
Madem yedin agiz tadiyla yeseydin be canim..bu arada kabak cekirdegi kabiz yapar, incirdir bagirsaklarini calistiran ,zira kabizlikta 2-3 inciri ac karnina yiyip uzerine 3-4 bardak su icin diyen dr vardi ismini hatırlamıyorum.ya ayca kaya ya ender saracti..
Canım sütlü kahve istiyor ama evde hazır süt var, onun için içmiyorum. Geçen hafta sütçüden almıştım içmek için. Belki yarın yakalarsak alırım yine.Gerçi şişkinlik yapıyor. Annem sadece yoğurt için alıyor, içmeye kalmıyor.
aaaa ikimizin yorumu da farklı oldu....
kabak çekirdeği kabızlıkmı yapar,,,,bağırsaklarımı çalıştırır
evet canım kabak çekirdeğidir o...hem bağırsak çalıştırır hemde sabah aç karnına yenince bağırsak kurtlarını döker
Inciri yaga mi batirdin nedennnn??
Madem yedin agiz tadiyla yeseydin be canim..bu arada kabak cekirdegi kabiz yapar, incirdir bagirsaklarini calistiran ,zira kabizlikta 2-3 inciri ac karnina yiyip uzerine 3-4 bardak su icin diyen dr vardi ismini hatırlamıyorum.ya ayca kaya ya ender saracti..
Canim bizdede sutcuden alinan sütü eşim ve ben iciyoruz ama büyük oglum icmiyor hazir süt disinda o yüzden günlük süt aliyorum ..bebisime ikisinden de veriyorum..eşimin kollari kopuyor eve süt tasimaktan
Abla annem senelerdir yemez kabiz yapiyo beni diye halbuki çok iyi bi bagirsak calistiriciymis..bende cekinerek yaklasiyordum bu yüzden ama faydalarini okudum simdi ve şoklardayim..böbrek rahatsizligi icinde birebirmis
Ben en iyisi kabak çekirdeğinin faydalarını, nette bir bakayım.
Olmazsa yarın günlük süt alırım. Sürekli içmem zaten.
Bu arada ben bulguru 2-3 kaşık değil. 2 büyük tahta kepçe koyup, yedim. Spor yapıyorum ben karbonhidrata ihtiyacım var.
Abla annem senelerdir yemez kabiz yapiyo beni diye halbuki çok iyi bi bagirsak calistiriciymis..bende cekinerek yaklasiyordum bu yüzden ama faydalarini okudum simdi ve şoklardayim..böbrek rahatsizligi icinde birebirmis
Nerede yazıyor, bulamadım ben.
Nerede yazıyor, bulamadım ben.
Doğal beslenmek karatayın olmazsa olmazlarından biridir. Tamam bunu anladım ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum. Ama ne yapsam da olduramayacağım bazı şeyler var. Mesela buyuk şehirde yaşamak gibi. Keşke bizim de datça gibi bir şansımız olsa :)
Bu yüzden kafama takılan bu soruları daha deneyimli olduğu için Gül Hanıma sormaya karar verdim.
1 Sebzeler: Ben mevsiminde olan sebzeleri yiyorum artık. Buna epey dikkat ediyorum. Mevsiminin dışında yemek için de, canım annem sağolsun, bana kendi elleriyle temiz, ev yapımı, harika konserveler yapıyor. Hem de doğal, ilaçsız, katkısız ve kendi yetiştirdiği sebzelerle. Hatta bir kısmını da kurutup hazırlıyor. kahvaltıda annemin kuruttuğu domatesleri, bazen biberleri yiyorum. kendi kurduğu zeytini yiyorum.
2 Süt ürünleri: Büyük şehirde olmama rağmen tek şansım, kapıma kadar gelen sütçüm :) Kim ne derse desin, açık sütün ne kadar zararlı olduğunu da iddia etsin, ben yine de açık süt almaya devam edeceğim. Çünkü "en kirli deniz bile havuzdan daha temizdir" sözünde de olduğu gibi, sütçümün sütü, kesinlikle kapalı sütlerden daha sağlıklıdır. Güzelce kaynattığım sütten yoğurdumu da yapıyorum, hem de evlendiğim günden beri. Haftalık en az 3 kg yoğurt tüketiyoruz, 2lt de süt. Önümüzdeki hafta peynirimi de evde yapacağım.
3 et: Yaklaşık bir aydır eve market tavuğu almıyorum. Önceden zararlarını bilmemem rağmen "başka şansım yok, köy tavuğu nereden bulayım" gibi bahaneler yüzünden yemeye devam ediyordum. Tesadüfen bir kasapta bulduğum köy tavuğu sayesinde sık sık olmasa da artık güvenerek tavuk yiyebiliyorum. oldukça pahalı ancak, pişirirken %100 emin oldum köy tavuğu olduğuna. çünkü saatlerce pişmedi :) kırmızı et için hala yapabileceğim bir şey yok. ama şehrin dışındaki köylere gidip dağlarda otladığına emin olduğum hayvanlardan kestirip dondurucuya uzun süre yetecek şekilde istiflemek istiyorum ki nereden geldiğini bilmediğim etlere de tamah etmek zorunda kalmayayım.
4 yumurta: İşte benim derman bulamayacağım derdim. Herhangi bir köyden, oradaki köylünün elinden almış da olsa ya da markette üzerinde "organik yumurtadır" diye yazan da olsa, benim için farketmez. Maalesef yumurta, ticarette hileden korkmayan satıcıların en rahat hile yapabilecekleri besindir. Çünkü hiçbir yerinden anlayamazsınız, yediğiniz yumurtanın sanayi tipi mi olduğunu, yoksa organik mi olduğunu (sanayi diyorum çünkü artık tavuk ve yumurta çiftlikleri, tavukları bir canlı olarak değil, bir ürün olarak üretiyor). Ne pişirerek, ne tadından ne de kokusundan anlayabilirsiniz. Şöyle yapan köylüler varmış. Market yumurtasını alıp, kartonundan çıkartıp, biraz samanın içine oturtup, köy pazarında veya ana yol üzerinde yolun kenarında, yere iki çuval serip, üzerine koyduğu yumurtalar için "köyümüzün organik yumurtasıdır" diyerek satan köylüler. o yüzden tavuktan çıkarken görmediysem hiçbir şekilde almam :)) Ama ne yazık ki ben her sabah, sizin de yapmak zorunda olduğunuz gibi bu sanayi tipi yumurtalardan en az iki tane yiyorum. Ama Canan Karatay'ın üzerine basa basa dediği şey, "serbest dolaşan tavuğun yumurtasını yiyin, sadece o kötü kolestrol yapmaz, faydasını görürsünüz". Bir tek doğal yumurta için kefil oluyor, bu yediklerimiz için değil. hadi "bu da doğal olmasın canım" diyelim. Ama doğal olmaynı da hasta ediyormuş, Canan Karatay aman yemeyin diyor. Bu beni oldukça endişelendiren bir konu.
Doğal beslenme adımları daha da uzar, ancak benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Başka adımlardan bahsedecek arkadaşlar varsa konuyu biraz daha deşelim mi, ne dersiniz?
ve Gül hanım lütfen bu konuda sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim...
kedi sayende kabak çekirdeğinide araştırdık faydalarını gördük zayıflamaya bile faydası varmış
Ben de katılmak istiyorum :) Yalnız evdeki tartı bozuldu yarın gidip eczanede ölçerim kendimi başlarım sonra kabul eder misiniz beni ? :) Nasıl yapacağım gençler kurallara göre bildirim mi yapacağım sadece topic e liste yapımı derken bunu mu kastediyorsunuz ? Alın beni aranıza alın alın :)
Ben de katılmak istiyorum :) Yalnız evdeki tartı bozuldu yarın gidip eczanede ölçerim kendimi başlarım sonra kabul eder misiniz beni ? :) Nasıl yapacağım gençler kurallara göre bildirim mi yapacağım sadece topic e liste yapımı derken bunu mu kastediyorsunuz ? Alın beni aranıza alın alın :)
Arada çıkartıyoruz böyle konular, iyi oluyor. Yanlışlarımızı da düzeltiyoruz hem. Yoğurdun yemekle birlikte yenilip yenilmeyeceğini halletmiştik, birkaç hafta önce. Çok iyi oldu, ekin'in yardımıyla kafa karışıklığım çözülmüştü.
Gecen gunde fistik olayini cozduk ....bundan sonra fistik ve kabak ekleyelim menulere :):):) ben fistik yiyorumda kabak alayiiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?