Merhaba,
Kulübe bugün üye oldum.
2 gündür üye olmadan Karatay Diyeti ile ilgili bölümünüzü takip ettim. Dayanamadım yorum yazmak, karşılıklı destek alıp vermek için üye olmaya karar verdim :))
Kendimdenden daha doğrusu kilo hikayemden kısaca söz edeyim....
42 yaşındayum. Lise yıllarında ve sonrasında 50 kiloydum (boyum 1.63) 4 sene öncesine kadar ise 60 - 65 kilolarda ve hep diyette, kendini kilolu sanan (hatta 50 kiloyken bile) biriydim. Bu kadar zorlamaya, beynime kilolosun mesajları göndermemin sonucunda 4 sene içinde 80 li kilolara ulaştım
(( Son yıllarda yapmadığım diyet, gitmediğim endokrin uzmanı kalamdı, sonuç negatiffff. Mayıs ayında İstanbulda bi prof gittim sende hipotroidi, hpioglisemi ve insülün direci varmışş. (Zaten dr. gitmeden internetten ve okuduğum diğer kaynaklardan bunu tahmin ediyordum, sadece kan değerlerim normaldi, ama belirtiler vardı.) Prof bana sentetik T4, xxx, krom ve xxxx önerdi. Bir de diyet verdi (6 öğünlük ve en sevmediğim şeyyy) Çok mutluydum sonunda neden kilo aldığım ve veremediğim bulunduğu için. İlk 10-15 günde 2 kilo verdim, ama sonra verdiğmi ve de daha fazlasını aldım. Sadece sanırım şişlikler vardı, onlar azaldı. Arkadaşlar öle söylüyor. İyice çaresizken Karatay Diyeti' ni bir güzellik uzmanı insülün direncine yönelik bir diyet diye önerdi. Hemen kitabı aldım,ertesi güne de bitirdim. Diyet diye değilde yaşam biçimi, hastalıklardan koruyucu yönleri çok etkiledi. Pazar günü 14 ağustos pazar günü başladım. Burada herkesin sözettiği gibi çok da rahat devam ettim ki ben şekersiz yapamazdım. Hiç bir diyette şekersiz çay içtiğimi hatırlamam, kaçamak yaparım, bunda öyle bir istek hiç olmadı. Çünkü tamamen ikna oldum.
5 gün içinde 83.2 den 81.1 e indim. Sonra 2 gün iftara gittim ki ekmek ve tatlı asla yemedim birinde, bol ayran içtim, 82.0, ve dünkü iftarda maalesef yemekten sonra sütlaç, 1 armut yediğimden bugün 82.6 oldum
(( Ama durumu düzelteceğimi biliyorum. Ramazan bitse sanırım çok daha kolay olacak.
Burada sizin deneyimleriniz de beni başladığımdan bu yana çok motive etti. İnce, güzel ve sağlıklı olmamız yolunda attığımız adımların sonuç getirmesini diliyorum.
Sevgi ve sağlıkla kalın....