Merhabalar,
Çoğu arkadaşımızın derdi yanında benimki pek dert sayılmaz gibi ama yine de beni bunaltıyor. O yüzden fikir almak istiyorum.
Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu dönemin başında yüksek lisansa başladım ve bir hocanın laboratuvarında bir şeyler öğrenmeye çalışmaktayım. Lakin hocamız beni olsun, diğer arkadaşları olsun acayip derecede bunaltıyor. Ayrıntılarla sizi sıkmak istemem ama şunu diyebilirim, her gün laboratuvardaki herkes hocanın arkasından diyecek kötü bir şey bulabiliyor, o derece. Sadece benim düşüncem değil yani. Bilirsiniz, devlet üniversitelerinde hoca değiştirmek zordur. Bizde de zor. Yani şimdi çıksam başka bir hoca bulmam çok zor. Sizce neler yapılabilir? Seneye güz dönemi için başka bir yere mi başvursam? Kendi mezun olduğum okuluma da dönmeyi düşünmekteyim, çünkü kendi okulumdaki ortam ve hocalar daha iyiydi ama orada da aşık olduğum ve tarafından reddedildiğim bir araştırma görevlisi mevcut :) Kazansam, adamı sık sık göreceğim. Neler önerirsiniz? İnsan kariyer uğruna mutsuz olduğu bir ortamda durmalı mı? 1 sene kayıp olması önemli midir?