• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık :(

canım yaşın evlilik için karar veremicek kadar çok küçük şuan seviyosun yapabilirim diye düşünüyosun ama pişman olucaksın canım kendi yaşıtlarını gördükçe yaşayışlarını gördükçe hep içten içe bi pişmanlık yaşıcaksın ben 26 yaşımdayım 1 ay önce nişanlandım bazen ben bile erken girdim mi bu yola diye düşünüyorum... Sen hayatını yoluna koy oku ve eline mesleğini al.

Dip Not: Şehir hayatına alışmış biri köy de yapamaz canım belki bana kızıyosun ama bu doğru...

Merhaba ,
ben yeniyim daha öncede kk üyeydim ve çok iyi zaman geçiriyordum son 8 aydır hiç girmemiştim
bugün tekrar üye oldum

başımda karar veremediğim çok önemli bir sorun var
açık konuşmak gerekirse 1 ay sonra 20 yaşındayım . lise mezunuyum ve şuan e ticaretle uğraşıyorum ve bir ilişkim var. kendisi benden 4 yıl büyük ve 4 yıldır bi ilişkimiz var .

ben istanbulda oturuyorum o ise başka bir memlekette. uzaktan akrabam . ailelerimiz bu ilişkiyi biliyor asıl sorun ise burda başlıyor

benim memlekette oturmamı onun yaşadığı şehirde yaşamamı istiyor kısacası ben şehir de büyümüşüm ama bana aşağı yukarı köy hayatı gibi bir yaşam sunuyor

gitmeyi kabul etmeyi dşünüyorum ama çok kararsızım gerçekten çok seviyorum ve oda beni seviyor fakat ailesini yüz üstü bırakamıyor ailem ise zorlanacağımı düşünerek ne karar verirsem vereyim arkamda olcaklarını belirtiyorlar ...

acaba gitsem o yaşama alışamazsam nasıl dayanırım

veya gitmesem yıllarca severek ayrıldık deyip pişman olmaktan korkuyorum

siz olsanız ne yapardınız ???
Ben olsam o yaşta evlenmezdim. Aranızdakı yaş farkı normal evet ama genel olark ıkınızınde yaşı kucuk dıye düşünüyorum. Ama kararın evet ise akrabayız demıssınz en azından 1 hafta 10 gun kadr evlerıne mısafr olup o hayatı gorebılırsn belkı o sekılde karar verebılırsın.

sevginiz için herşeye katlanır mı yoksa sevdiğinizden vazmıgeçerdiniz ??

lütfen yardım edinnn :KK61::KK61::KK43::KK43::110:

sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilriim ..

Merhaba ,
ben yeniyim daha öncede kk üyeydim ve çok iyi zaman geçiriyordum son 8 aydır hiç girmemiştim
bugün tekrar üye oldum

açık konuşmak gerekirse 1 ay sonra 20 yaşındayım . lise mezunuyum ve şuan e ticaretle uğraşıyorum ve bir ilişkim var. kendisi benden 4 yıl büyük ve 4 yıldır bi ilişkimiz var .

ben istanbulda oturuyorum o ise başka bir memlekette. uzaktan akrabam . ailelerimiz bu ilişkiyi biliyor asıl sorun ise burda başlıyor

benim memlekette oturmamı onun yaşadığı şehirde yaşamamı istiyor kısacası ben şehir de büyümüşüm ama bana aşağı yukarı köy hayatı gibi bir yaşam sunuyor

gitmeyi kabul etmeyi dşünüyorum ama çok kararsızım gerçekten çok seviyorum ve oda beni seviyor fakat ailesini yüz üstü bırakamıyor ailem ise zorlanacağımı düşünerek ne karar verirsem vereyim arkamda olcaklarını belirtiyorlar ...

Bu yaşta evlenmeyi boşver.

Pişman olmaktan korkma, onca seneme yazık olmasın deme. Millet 30 yıllık evliliğini bitiriyor. Bu kadar dert edicek bi şey yok. Burda olay sende bitiyor. Köyde yaşayabilicek misin bunu anlaman lazım. Bunu da orda vakit geçirmeden bilemezsin. Ben çocukluğumdan beri annemin,babamın köyüne giderim. Çoğu insana göre daha uzun zaman geçirmişimdir. Ama şimdi adım atmak istemiyorum. Şehir hayatına alışmışız, o kadar zorlanıyorum ki, tatil için gidiyorum bi de düşün. Ayrıca çok gençsin, biraz daha beklersen, belki tek sorun şehir/köy hayatı değil de, ilişkinizle ilgili başka şeyler olucak. İyi ki beklemişim diceksin.

ben de yaşlarınıza takıldım.
20 yaşındayken çıktığım çocukla eğer evlenmiş olsaydım yanmıştım :KK12:

insanın yaşla beraber hayata bakışı, fikirleri çok değişiyor.
şimdi size güllük gülistanlık gelebilen evlilik, yürütmesi gerçekten zor bir kurum.
iki taraflı fedakarlık gerekiyor.
şehirde büyümüş biri olarak, köyde zorlanacağınızı düşünüyorum ben de.

erkek arkadaşınızın ordan ayrılmayı düşünmemesinin sebebi nedir?
sadece aile mi?
iş mi?

Haklisiniz tesekkurler :)

Ahh cnm ailesi dışardan şeker gibi diyorsun araya evlilik girince belli oluyor o...
Kendimden biliyorum ne iyi insanlar dedik ama hiç göründüğü gibi olmuyor..
Arkadaşların dediği gibi Ünv oku biraz zamana bırak yaşın çok küçük daha neler neler göreceksin hayatın tadını çıkar
Aşk geçiyor bir gün önemli olan sevgi ...

Sevmek ya da ask ne fark eder ki

Insan sevdigine veya asik oldugunu nasil bilebilir ki

Veya hayat karari bir kerede silip atilamaz ki demi ama

Yinede yotumuzdan dolayi tsk :)

canım yaşın evlilik için karar veremicek kadar çok küçük şuan seviyosun yapabilirim diye düşünüyosun ama pişman olucaksın canım kendi yaşıtlarını gördükçe yaşayışlarını gördükçe hep içten içe bi pişmanlık yaşıcaksın ben 26 yaşımdayım 1 ay önce nişanlandım bazen ben bile erken girdim mi bu yola diye düşünüyorum... Sen hayatını yoluna koy oku ve eline mesleğini al.

Dip Not: Şehir hayatına alışmış biri köy de yapamaz canım belki bana kızıyosun ama bu doğru...

Haklisiniz ama hani bir kerede silip atamiyorum :(

Şehirden köy hayatına gitmem diyosun yıl 2014 akraba evliliğinden bahsediyosun

Akrabam degil ..

Cok uzaktan bi baglanti var

Zorla evlendirilen bir kizmisim gibi yaxmissiniz yorumunuzu

Yanlis dusunce ailemin en basta haberi bile yoktu

Bu isin yilla alakasi oldugunu dusunmuyorum

Ve ben universiteyi aciktan okumaya devam eden bir ogrenciyim

Iki universite hemde .
kasteettigim sizle aramda kac yas var bilmiyorum ama cahil degilim sadece kafam karistigindan danistim

Yani siz olayi baya yanlis anlamissiniz ..

Yorumunuzdan dolayi tsk . Fakat konuyu farkli yere cekmeniz cok abest kacmis .

Akrabam degil ..

Cok uzaktan bi baglanti var

Zorla evlendirilen bir kizmisim gibi yaxmissiniz yorumunuzu

Yanlis dusunce ailemin en basta haberi bile yoktu

Bu isin yilla alakasi oldugunu dusunmuyorum

Ve ben universiteyi aciktan okumaya devam eden bir ogrenciyim

Iki universite hemde .
kasteettigim sizle aramda kac yas var bilmiyorum ama cahil degilim sadece kafam karistigindan danistim

Yani siz olayi baya yanlis anlamissiniz ..

Yorumunuzdan dolayi tsk . Fakat konuyu farkli yere cekmeniz cok abest kacmis .
Zorla evlilikten bahsetmedim çekmedim de
Yanlışta anlamadım hem modernliğe alıştım hem bu çağda akraba evliliği yapacam ? Bu

2 Üni okudunuz ama akraba evliliğinin sakıncalarını öğrenmiyorsunuz pes !

Genler 7 boy taşınır akrabağının yakını uzağı olmaz
Doğan 4 çocuktan sadece 1inin bedensel ve zihinsel sağlıklı olma şansı var
1i hasta
1i zihinsel bedensel hasta/ taşıyıcı
1i taşıyıcı
Etik kısmına girmiyorum bile

Zorla evlilikten bahsetmedim çekmedim de
Yanlışta anlamadım hem modernliğe alıştım hem bu çağda akraba evliliği yapacam ? Bu

2 Üni okudunuz ama akraba evliliğinin sakıncalarını öğrenmiyorsunuz pes !

Genler 7 boy taşınır akrabağının yakını uzağı olmaz
Doğan 4 çocuktan sadece 1inin bedensel ve zihinsel sağlıklı olma şansı var
1i hasta
1i zihinsel bedensel hasta/ taşıyıcı
1i taşıyıcı
Etik kısmına girmiyorum bile

Tsk .

Merhaba ,
bugün tekrar üye oldum

Aşık kaldığın sürece evet o hayatın içindede mutlu olabilisin ama şöyle de birşey varki aşk geçici, aşkın bir ömrü var. Aşk bitince de o hayatın içinde mutlu olabilecek misin ? Kültür farkı olan çiftlerde bu yüzden mutlu olamazlar zaten, aşk bitince geriye hayatın acı gerçekleri kalır. İçini karartmak istemem ama ben olsam aşkım için yapamayacağım standartların içine girmem. Hem çok seviyorsa o gelsin, köy insanı şehire alışabilir ama şehir insanı köye alışamaz canım benim..

yazını okurken kendimi buldum. yıllar önce aynı senin durumunu yaşadım. akrabaydık bizde, uzun vadeli ilişkim oldu. ailesi istemeye gelecekti benim ailem kabul etmedi sebebi ise benim istanbul şartlarına onların ise köy hayatına alışık olmasıydı yanlarına gelin alacaklardı, annem --yapamazsın sen onunla dedi gerçektende haklıydı aslında ama aşk kör etmişti beni her şeye razıydım. ama ailemi ikna edemedim ondan vazgeçtim. kendimce severek ayrıldık..o dönem çok üzüldüm ağladım uzun süre kimseyi sokmadım hayatıma, bende 19 yaşında falanım o dönem...
şimdi anlıyorumki çok büyük cahillikmiş sokakta adam kalmamış gibi sanki.
akraba olduğumuz için hala görüşüyoruz ailesiyle birbirimize gider geliriz. severimde zaten kendilerini onlarda beni el üzerinde tutarlar .herkez sanki birşey olmamış gibi davranıyor. ama sadece ailesiyle görüşüyorum kendisiyle konuşmuyoruz.
sonuç olarak iyiki olmamış diyorum. o zamanki aklımla normal geliyordu ama şimdi akraba evliliklerine pek sıcak bakmıyorum açıkçası.
seninde hakkında hayırlısı ama gerçekten iyi düşünmelisin çünkü ilerde anlaşamayıp ayrılırsanız ( umarım öyle birşey olmaz ve mutlu olursun) çok daha zor olur senin için sonuçta akraba olduğundan aile düğünlerinde falan sürekli bir araya gelmek hoş olmuyor.

yazını okurken kendimi buldum. yıllar önce aynı senin durumunu yaşadım. akrabaydık bizde, uzun vadeli ilişkim oldu. ailesi istemeye gelecekti benim ailem kabul etmedi sebebi ise benim istanbul şartlarına onların ise köy hayatına alışık olmasıydı yanlarına gelin alacaklardı, annem --yapamazsın sen onunla dedi gerçektende haklıydı aslında ama aşk kör etmişti beni her şeye razıydım. ama ailemi ikna edemedim ondan vazgeçtim. kendimce severek ayrıldık..o dönem çok üzüldüm ağladım uzun süre kimseyi sokmadım hayatıma, bende 19 yaşında falanım o dönem...
şimdi anlıyorumki çok büyük cahillikmiş sokakta adam kalmamış gibi sanki.
akraba olduğumuz için hala görüşüyoruz ailesiyle birbirimize gider geliriz. severimde zaten kendilerini onlarda beni el üzerinde tutarlar .herkez sanki birşey olmamış gibi davranıyor. ama sadece ailesiyle görüşüyorum kendisiyle konuşmuyoruz.
sonuç olarak iyiki olmamış diyorum. o zamanki aklımla normal geliyordu ama şimdi akraba evliliklerine pek sıcak bakmıyorum açıkçası.
seninde hakkında hayırlısı ama gerçekten iyi düşünmelisin çünkü ilerde anlaşamayıp ayrılırsanız ( umarım öyle birşey olmaz ve mutlu olursun) çok daha zor olur senin için sonuçta akraba olduğundan aile düğünlerinde falan sürekli bir araya gelmek hoş olmuyor.

Ayni seyi yasamisiz
Ama belki evlensydin daha mutlu olcaktin

Yasayan biri olarak hic keske rvlenseydim dedin mi uzuldun mu mesela veya unuttun mu sonradan ?

Aşık kaldığın sürece evet o hayatın içindede mutlu olabilisin ama şöyle de birşey varki aşk geçici, aşkın bir ömrü var. Aşk bitince de o hayatın içinde mutlu olabilecek misin ? Kültür farkı olan çiftlerde bu yüzden mutlu olamazlar zaten, aşk bitince geriye hayatın acı gerçekleri kalır. İçini karartmak istemem ama ben olsam aşkım için yapamayacağım standartların içine girmem. Hem çok seviyorsa o gelsin, köy insanı şehire alışabilir ama şehir insanı köye alışamaz canım benim..

Dogru bende aynisini ddm sen gel diye ama ailem burada onlari yalniz birakamam ve isim burda dedi

Siz olsaniz napardiniz ?? :-(

Dogru bende aynisini ddm sen gel diye ama ailem burada onlari yalniz birakamam ve isim burda dedi

Siz olsaniz napardiniz ?? :-(
Canım benim, ben söyledim gitmem. Onun ailesi ordada senin ailende şehirde neden onun ailesine göre hareket edesin ? Olmadı ortak bir yol bulunur, benim ailem burda gel falan anlamam ben. İşi oradaysa bu bir bahane olabilir evet. Ama genede gitmem, ben ki köy hayatında asla yapamam yani kendimi biliyorum. Eğer köy hayatı seven insansan git ama en ufak iticilik duyuyorsan köy hayatına karşı ben gitmemen taraftarıyım, dediğim gibi aşk bitiyor bir yerden sonra gözünü karartıp büyük kararlar alma. Ortak bir yol bulamaz mısınız ?

Back