- Konu Sahibi Cookie_Dough
Cnm beni istemeye geldiklerinde de aileme sordular.Bizde terstir böyle şeyler. Herkes içinden ne geçerse onu takar. Neticede kendi evladına takar. Takı ne istersiniz diye? (Ayrıca eşimin babası ile benim babam, annesi ile de annemin doğum yerleri şans bu ya denk geldi). Babam da; ''O nasıl söz dedi. Biz ne isteyeceğiz. Tek oğlunuz zaten içinizden ne gelirse, durumunuz neye müsaitse onu takarsınız. Ne takarsanız çocukların zaten.Hangi çağda yaşıyoruz. Kızımıza takıyla mı değer biçeceğiz?''. Gülüşmeler... Ailem toplamda 5 bilezik taktı.Bir künye ve de ince bir set. Nişanı ve kına gecesini yaptı. Tüm masraflarıyla. Çeyizimde herşeyim tam ama borcum sıfırdı...
Onlar nişanda bir düğünde iki tane bilezik taktılar. Bir tane de set ama en ucuzundan aldırmıştım ben.Farkıyla bilezik yapıp takacaktı kayınvalidem. Avcumu yaladım. Düğün salonunun parasını takılan paralardan ödedik.Biz ödeyeceğiz dedikleri tüm mobilya taksitlerini eşimle ödedik.Eşimin kiradaki evinin parasını almak mümkün bile olmadı.Takılan altınlarım ertesi gün bozulup kuaför, fotoğrafçı vs. için alınan borçlar ödendi.İlk ve tek torunları dünyaya geldi bir ay sonra kuru bir çeyrek taktı. Sustum ben. Durumları yok diye sustum. Taakkki kayınvalidemin bankada yaptığını gördüğüm kocaman servetine kadar. Bin pişmanım şimdi ki aklım olsaydı neler isterdim neler. Ama iş işten geçti ne yazık ki... Şimdi de bozdurayım bileziklerimi diye uğraşıyor.
aynı durum canım işte bizimkilerde pazarlık mevzusuna donusmus gibi hissetiler
ve cok duyuyorum bole senin gibi kendi ailesi herseyi yapıp karsı tarafdan bişey cıkmamasını...
sözde sözlüm herseyiyle yapması gerekeni en ince ayrıntısna dek en guzeliyle yaptı.. ama herseyi kendi cebinden tek kurus yardımları olmadı..
cocuk ev aldı kendi parasıyla.. bide ustune yıllarca o baktı ailesine... dugun icin de onlardan teklif gelmesse asla agzını acıp bana yardım edin demez ben yaparım der biliorum
şimdi bizde isteyelim ne varsa ailesinden diyoruz cunku istemezsek bunlar bişey yapmaz gibimize geliyo aynı senin durumunda oldugu gibi.. benim sözlümde ailesinin hiçbişeyine dokunmak istemeyen hatta onlara yardımcı olmaya calısan bi tip..
bunlar cok muhim meseleler degil benim mutlulugum onemli elbette ama dugunden sonra onun ailesinin yapacak durumu oldugu halde sıkıntı cekmek istemiyorum
canım düşünürler erkek tarafı ama kıyamaz gerek görmez kendini zorlamaz ...bakalım bizimkinler nekadar takıcaklar
evet canım malesef oyle.. kimse kendini zorlamaz bişeylerin adını koymazsan gibime gelio benimde
canım ilk önce sana bir evli olarak hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum
şunuda anlamış değilim bişey istemediğini görgüzülük olucağını düşünüyorsun daha yolun başındasın bende nişanlanırken hiç bişey istemedim ama geline takılması alınması gerekenler vardır emin ol kaynanan herşeyin farkında sadece sizin ağzınızı yokluyor sizde kız tarafı olarak pek üstelemiyorsunuz ama şurda % 90 evli varsa % 80 i hem fikirdir ne aldırabilirsen aldır madem almak istiyorlar ondan sonra klasik kaynana modellerinden biriyse ilerde zırnık bile koklatmaz sonrada ah çok safmışım diye dert yanarsın kaç tane bilezik isteyeceksn iste en az 6 bilezik derim ben ve küpe saat kolye nişan eksikleri hepsini aldır yüzükleri filan ama erkek yüzüğünü kız alır kızınkinide erkek alır hiçde şunu istemem bunu istemem deme eğer senin durumun çok iyiyse onu bilemem ama yeni nişanlı kız moduna giripte saygılı olucam diyede seni saf yerine koymalarına izin verme
cok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için
![KK71 :71: :71:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk71.gif)
dedigin durum aklımıza geldiginden dolayı kafamız karısıyor zaten, kadının bide geride 2 tane daha oglu var malesef o yuzden bazı seylerde eli titreyecektir mutlaka geridekileri de dusunup
ama o ailenin suandaki konumunda olmasınında da tek sebebi benim sözlüm... ailesini ev köy sahibi edip bu gunlere gelmelerine yıllarca o yardımcı olmus, şimdide sıra onlarda yapmaları gerekiyor yani inşallah istediklerimizi de sözlüme aldırmak gibi bi sacmalık yapmazlar
çağlam benim çevremde nişanda pek bişi takan yok belki 1-2 bilezik..düğünde set yine 2 veya daha fazla bilezik..
he bazı aileler var 8 burma 1 set 5 cumhuriyet diyen var..ama ben anneme de diyorum isteme ne yaparlarsa yapsınlar onların şanı derler yapamıcagı bişeyi yapar borc eder sonra 2niz sıkıntı çekip ödemek zorunda kalırsınız bence size kalmıs demek mantıklı zaten durumları ıyıyse yaparlar ben öyle düşüyorum ya adet falan bidirmek saçma bence...:26:
sözlünle konus ben konusuyorum pek bişi yapamam şimdi ama mihirde diyor sana alamadıklarımı alırım diyor tmm dedım ben ama bilmiyorum daha aileler ne der de..
çağlam daha 1hafta oldu sözleneli yani kaynanan da hemen sormuş anlayamadım doğrusu ilginçç:26:
bende senin dediiginden cekiniyorum yagmurcum... sözlüme aldırıp borcunu bize yıkarlarmıs bide
![KK33 :33: :33:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk33.gif)
![KK33 :33: :33:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk33.gif)
annesini pek tutmam babasını severim ama o da bole konularda nası davranır bilmem onun icinde bu konular hakkında suphelerim var
![KK37 :37: :37:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk37.gif)
acelesi ne bizde cozemedik.. ama adetmiş heralde sorulması :44:
not:ilk mesajı okudum sonrasındaki gelişmeleri bilmiyorum...
cnmm..ben evli değilim ama 2 senede 4 düğün yaptık...bizde sormamaları ayıptır...sorunca bilgili insanlar belli deriz hatta...çünkü herkesin genç kızı ve o genç kızın kurduğu hayalleri vardı...içinde uhte kalmasın derler....malum kızlar takıya meraklıdır....
bizim adetleri anlatayım...
aynı yerde oturanların bile adetleri farklı oluyor diye adettendir mutlaka sorulur...takı meselesine gelince gelin ne ister diye sorarlar...çünkü yuvayı dişi kuş yapar ve onlar sizin gelecekti ki başlangıç birikiminizdir....para erkeğin altın kızın derler yatırım diye ve istenir de (başlık parası olarak algılanmasın ben karadenizliyim bizim orda istenmesi çook normaldir...kızımızın içinde kalmasın denir...hatta olan düğünler teyzemin ve eniştem çok kızar ne takarlarsa taksın huzur eksik olmasın yeter ki kızım der her zaman ama adettendir diye de mutlaka konuşulur çünkü takı konuşulurken sadece takı değil adetiniz nedir nasıl yapalım diye de sorarlar sizde söylersiniz)
ve nişandan önce konusu mutlaka açılır...düğün zamanı yakınlaştığındada kesinleşir...nişan tamam kız tarafına aittir ama takı alışverişi falan filan mutlaka çıkılır vakit yoksa eğer şunu alın biz düğünde geliriz de denilebilir...
yane bence aile en doğrusunu yapmış yanlış anlama sakın onlarında ilkmiş baksana onlarda aksilik çıkmasın istiyorlar....aksilik diyince hemen kavga algılama düğünden sonra bizim adette şuda vardı ama siz şunu yaptığınız için biz bunu yapamadık demeyin
anladım canım.. onlar sorduguna gore adet olduguna gore bizde istedigimizi soyleyebilioruz o zaman :44:
adet konuları cok sorun olmaz bizde ole belli adetlerimiz yok pek ama takı mevzsu etraftan laf olabilir
fıstıgım bu şöle oluo biz öle yaptık herkes çocuna takıcak ne takıcaksa dedi annem siz kendinizi daha iii billirsiniz dedi doğru olanı bu ama benim görgüsüz kaynanam hiç ama hiç bişi takmadı bi alyansım vardı onuda kocam almıştı o zamn ailem böle de olabilio bilgin olsun kaynanan görmüş gecirmişse bilir durumu yada teyzen falan yokmu sen n ne istiosan yada adetinz neyse cıtlatsın
yok canım yaa kayınvalidemin de bişeyden haberi yok ablası var kayınvalidemin o bilir belki bilirse, benimde bi teyzem var zaten kayınvalidem teyzemin arkadası ama onla gorusemiyoruz suara telefondada konusulmaz zaten
napıcaz bakalım :44: