- Konu Sahibi Cookie_Dough
-
Canım nişanda kayınvalıdenlerin takıcagı bılezık sayısını soruyorlar sana açık açık yanı bizim adetlerde şu şekilde kız tarafına sorarlar düğünde de daha ayrıyeten bilezik falan takılmaz yani 8 bılezıkmı taktılar belki duruma göre kayınvalıdenler dugunde ek olarak takmaz yanı ben o sekılde bılıyorum. Bizim ki söz şeklinde olucaktı ufak bi salonda fakat bızden önce tutuldu o yuzden havuz başına döndük nişana çevrildikayın valıdemlerden her hangı bır sey talep etmedim biz zaten 2 gelınız çifte nişan oldu . Nişanlımın ikiziylede ablam nişanlı=) Ama onların adetde komşulara akrabalar falan yinede ek olarak takarmış. Anlıycagın sadece erkek tarafı töreledi komşuları akrabaları falan. İşte düğünümüzde de kız tarafı erkek tarafı takıcak hepsi bir . Ama ben asla her hangi bişey talep etmem emınımki herşeyin en iyisini yaparlar. Nişandada kayın pederim saolsun ortak oldu kabul etmedıler sadce kız tarfının salon ücretini falan ödemeyi.
iki kardeş iki kardeşle mi nişanlısınız hemde ikizwuuuu kadere bak yahu ne ilginçç
canım bende bişey isteme taraftarı degilim artı bu konular hassas konular araya bu konular yuzunden kara kedi vs girmesinden sonradan benim ailemden yada karsı taraftan laf gelmesinden cok cekiniyorum
orta yol bulunacak bi durum olsun istiyorum...
dugunde kayınpeder kayınvalide illaki takı takıyo o zaman nişanda taktıklarını takıolar heralde tekrar :44:
seninkiler baya anlayıslıymıs tatlım ya bizimkiler biraz dusuncesiz gibiler sanki bazı konularda ne bilim yada dusuncesiz demek yanlıs olur da ince dusunemiolar pek bu konularda
ya adetleri bilmediklerinden yada bizimkiler gibi ilk evlat saskınlıgından
ne guzel anlasıp halletmişsiniz darısı basıma... hiç böle stresli olcanı sanmazdım bu mevzunun
Evet cnmablamla elti oluyoruz Sen ve sözlün nişan istemıyosanız eğer açık açık söyleyin yani gereksiz buluyoruz diyin ki sen de dıyosun aynı nişan gb oldu diye fakat söz nerde oldu evdemi? Belki dışarda olsun istıyorlar fakat bu kadar ısrar etdıklerıne göre nişana ortak olcaklar sanırm. Cidden çok hassas konular bu altın töre meselesinde sorun çıkarsa ççıkıyor bi ömürde gidiyor çevremde bi çoğunu gördüm neyseki biz atlatdık sorun olmadan. Ama demekki para yönünden sıkıntıları falan yok nişan olsun dedıklerıne göre çünkü nişanda genelde bilezikler falan takılır dğündede ek olarak yapmak isterlerse yaparlar.
tatlım bende gecenlerde anneme sormuştum annemde biz bişey istemeyiz dedi tıpkı senin ailen gibi.Takacaklarsa sana bilezik alıp takarlar dedi ama bende illa ne istiyorsunuz diye sorarlarsa sayı vermeyi düşünmüyorum şu kadar diye güçlerine göre alsınlar sende öyle de hatta sözlüne söyle o da diyebilir annesine en iyisi bende pek anlamıyorum bu işten ama fikir olsun en azından
cnm ben daha nişanlı değilim ama aile arasında tanışma oldu nişanda kurbana kısmetse ..
benim ailemde bişey istemiyor adet belirtmicek ama adettendir boş olmaz dedi bana ama benim kayınvalideme söyledimi bilmiyorum büyük ihtimal nişanda söylenir hani biz kızımızı size veriyoruz ne kadar isterseniz takın diye..
tanışma için geldiklerinde kuzenim o söylemiş laf arasında adet anlatmış ama bilmiyorum bakalım..sizde adettendir ne kadar istiyorsanız takaın desinler
cnm bizimkilerde konuşmaya gelmişti adettendir, illaki sorar erkek tarafı ayıp olmasın, sormadı demesinler, die. Nişan yapsak mı die konuşurlar nişan yapılacaksa bohça işlerini konuşurlar. Bnm annem demişti siz geline biz damada yaparız öyle ailelere falana yapmaya gerek yok artık eskisi gibi falan demişlerdi bohça için. Takı işi içinde babam sizin hediyenizdir bizde öyle bişey istemek yoktur denmişti o kadar. Stres yapma boşuna cnm.
3 eylül'de nişanım oldu.. nişan masrafları bize aitti. ikram edilecek şeyler vs.. bohçalar da o gün verildi.. sadece nişanlıma ve bana yapıldı bohçalar.. takıları da o gün taktılar.. 6 bilezik,bir su yolu set,bir saat ve inci takım...... biz bu takı mevzusunu düğüne bırakmak istemedik karşılıklı olarak ama kesinlikle ailesine bana şunu alın bunu alın demedim..biz damada saat taktık.ailelerin zaten kendi istekleri vardır bi düşündükleri kafalarında onlara bıraksan bu durumu rahat edersin bana kalırsa.. alınacagı zaman sende gidersin alacakları takıların modelini beğenirsin...
bızde söz yüzüğü takıldıgı aksam nişan günü bohçası gelın altını ne kadar ıster ne ıster herseyın adı konulur hersey bellı olur öyle belirsiz kalınmaz 6 altın 6 bilezikse okadardır mobılya ne gerekırse söylenır öyle sonradan ayak üstü konusulmaz yanı ve benım söz ile nişan arasında sadece 4 gun vardı okdr uzun tarıhlere gerek olmadı ve düğünüm 6 ay sonra oldu fazla nişanlıda kalmadık cunku 5 yıl flört ettık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?