kararsızım

heliosss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2015
69
26
kızlar tarih öğretmeniyim temmuzda kpss var malumunuz.erkek arkadaşım atanamazsan ağustosta nişan yapalım evleniriz evde çalışırsın diyo.bir yanım onunla yanyana olmayı istiyo mantığım ise neyi nasıl yapacaksınız diyo.çok şükür işi falan şimdilik iyi ama ben ona destek olmazsam içim rahat etmez gibi bir yandan da ömür boyu kpssyi mi beklicez diyorum. allak bullak oldum o hayal kurarken ben gelecek kaygısıyla doluyorum ne olacak böyle ?

arkadaşım bende öğretmenim bazı sorular soracagım kaçıncı girinşin kpss ye şimdi açık konuşayım eger 4 veya 5 ise tamam evlen bencede kpss yimi bekleyeceksin diyecegim ama söylediğim sayıdan azsa denememiş olursun ve evlenince sınavı kazanmak çok zor ev sıkıntısı çocuk çoluk sorumluluk bu arada kpssyi kazanmak mı önceliğin yoksa eşin olacak kişiye destek olmak mı?bence kpss yi kendin için kazanmalısın kendin için saygı görmek ayakları üzerinde durmak için

ikinci girişim olacak ama tarih senede 300 kişi alıyor biliyorsun.ücretli falan yapıyorum ama o da bana yetmiyor kaldı ki düğün masrafları gerçi ailem destek olacaktır ama beklentilerde yüksek oluyo en iyisi olsun istiyor insan.diğer açıdan e erkek arkadaşm 30 yaşşında evde kalsam çalışma ortamı anne babayla zor oluyo çokta sakin bi yaşantım olmuyo anlayışsızşlıklar uyuşmazlıklar var üniversiteden döndüğümden beri iki açıdanda değerlendiriyorum ama çıkamadım içinden

gönül ister tabii evlen eşinin yanında ol ama sana abla tavsiyesi daha genç olduğunu tahmin ederek söylüyorum önce kpss de elinden geleni yap dene şansını sonra geçmişe bakıp pişman olma sonuçta insan sevdiği eşinin yanında da olsa herşeyin hevesi geçiyor ama kendi paranı kazanıp dimdik eşinin yanında durursan o hevesler geçtiğinde de eşin her zaman sana saygı duyar ve emin ol kıymetin artar

24 yaşındayım.şu hayat şartları ne hale getiriyor atansanda sıkıntı bir yıılda doğu görevi yap çıldırcam ya düşünmekten artık bundan istiyorum ben

Kpss den en az 85 alacaksınız ki atanmak için umudunuz olsun. Ha bir de torpiliniz olacak. Bu işler kolay değil. Malum devletimiz öğretmenlere çok büyük hürmet ederler.
Diyeceğim o ki kpssye girip 85 ve üzeri alacaksanız yüklenin çalışmaya. Ama yok alamam diyorsanız nişanlanın. Bu arada başka işe girersiniz illa tarih ataması bekleyecek haliniz yok.
Evlenince de kolej düşünün. Ücretli öğretmenlik maaşı çok az oluyor. Ya da açıktan başka bir şey okuyun.

evlenincede çalışabilirsiniz kpss ye. çocuk düşünemezsiniz belki.

Aileniz bu karalardan haberdar mı ?

24 yaşındayım.şu hayat şartları ne hale getiriyor atansanda sıkıntı bir yıılda doğu görevi yap çıldırcam ya düşünmekten artık bundan istiyorum ben
canım daha gençsin hem bebiş istiyorsan evlenince de hemen çocuk yaparsın çalışamazsın kpssde başka bişeyde illa öğretmen olman gerekmiyor ama kendini güvence altına almadan evlenme derim ben elinden geleni yap olmadı evlen bebek yap hakkında hayırlısı olsun

kolej düşünüyorm iki yıl tecrübem haziranda doluyor istedğim yerler var özelde erkek arkadşımda öyle diyo en azındn kafamız rahat olur bir yıl sıkarsın dişini atanırsın diyorda o süreç beni boğuyor üstesinden gelebilirmiyim nişandı düğündü onu bunalıma sokmak istemiyorm

Kolej en iyisi.
Niye bunalıma sokacaksınız ki. İlla sizin bir işinizin olması mı gerek. Evet hepimiz okuyup bir meslek sahibi olmayı düşünüyoruz ama ülkede günden güne her meslek değersizleştiriliyor.
Ayrıca sevgilinizin işi gücü yerindeyse sıkıntı olmaz. Sizde evlendikten sonra işe girer eve katkıda bulunursunuz. Atanamayaksın diye gelip boğazına yapışacak hali yok kimsenin :)

şuan baya kasıyorum temmuzda bakalım ne olur çok teşekkür ederimmm hepimiz için hayrlısı olsun inşallah

ne yazık kı öyle o da işsizlik dönemi yaşadı en iyi üni mezundu ama işsizdi ben üzülmüyorum demiştim artık.yok zaten sorun haline ben getiriyorum sanırım o nişan yaparız dedikce ben ya nasıl diyorum sanırım kursağında kalıyo : ))) o da e tamam işte evleniriz bakarız çaresine atanırsın bir yıl çalışmayla falan diyorda ne biliyim düğünü ona yıkmak destek olamamk kötü

Valla ülkede hiçbir mesleğin garantisi yok. Hele de öğretmenlerin. 20 bin mezundan 300 kişi alan bir bölümden bahsediyoruz ve atamayı en düşük 80'le kapatıyor. Dediğim gibi kendinize güveniyorsanız 85 ve üzeri alırsanız atanma ihtimaliniz bir derece yükselir. 90 alırsanız garantilerseniz
Atandıktan sonrada doğuya gidip 2 yıl mecburi görev yapacaksınız. Böylece evlilik 2017 ye falan kalıyor sanırım.
Başka bir işe girip yine destek olabilirsiniz. İlla öğretmen olarak atanacak değilsiniz. İş konusu sıkıntı edilecek bir durum değil siz her halukarda bi iş bulursunuz eğer destek olmak isterseniz.

babam haricinde herkes biliyor.annemde hasta ve 60 yaşında. biran önce olsun istiyor ama ben çok tereddütteyim
ben evlendikten sonra mesleğimdeki uzmanlık eğitimini alıp sınavını başarıyla verdim ama görümcem evlendikten sonra kpss'ye hazırlanırım dedi ama sanırım yan gelip yattı

öyle sanırım evham yapıyorum başkaları düşünmez çatır çatır yıkar damat tarafına her şeyi bizde kara kara düşünelim : ))) teşekkürrr ederimmmmmmmmmm

Canım olmazsa evlen. Evde çalışırsın. Evde çalışıp atanan bir sürü arkadaşım var benim... Ben de çalışmadan olmaz diyordum ama çok da güzel oluyormuş. İşi bıraktım. Seneye hazırlanacağım sınava. Evlilikte ev geçimi illa karşılıklı sağlanacak diye bişey yok ki... Tek maaşla da pek ala geçinilebiliyor yani.

ben evlendikten sonra mesleğimdeki uzmanlık eğitimini alıp sınavını başarıyla verdim ama görümcem evlendikten sonra kpss'ye hazırlanırım dedi ama sanırım yan gelip yattı

ya bende inanıyorum o beni teşvikte eder sayısalda fln bile yardımcı olur daa oraya gelene kadar ki dönemde sıkıntı yaşamadınız mı çeyizdii nişandııııı.tamam ağustos diyo nişanı düşünmeye başladım organizasyonla anlaşcksn bohcasıydı bilmem nesiydi ayhhh : )))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…