• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kararsizim.....

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tarcinli12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
645
354
53
31
2 sene oluyor evleneni suan yasim 24 fakat (gecen sene 6 haftalik iken bebegimi kaybettim düsük yaptim yani) hamile kalmayi pek istekli degilim sorumlulugu cok agir yüzlesebilir miyim bilmiyorum benim ailem Türkiyede bense Almanyada yasiyorum bana resmen baski yapmaya baslamis gibi hissediyorum ne zaman cocuk yapcaniz vs sorular sormaya basladilar artik, henüz cocuk yapmaya hazir olmadigimi kendimden biliyorum fakat yapacaksam tek cocuk yaparim ama ikinci cocuga gelemem... yapacaksam tek cocukla yetinirim dedigim halde bana diyorlar eee kardes isterse yapmican mi diye maddiyat istiyor ikinci cocuk icin bunu da düsünmek lazim sorun şu ne zaman cocuk yapmaliyim? Siz nasil hamile kalmayi karar verdiniz? Nasil kendinizi hazir hissettiniz?

Sende ne oldu allak bullak oldunuz?
Konu açtım ben dün aslında ama kısaca özetleyeyim. 15 aylık evliyiz. Çocuk fikrine sıcak bakmaya başladım artık düşünüyorum diye eşime söyledim. Beyefendi kendini hazır hissetmiyormuş. Biraz konuştuk falan. Tamam o zaman diyo kabul ediyor sonra hiç açmıyor konuyu. Dün sabah işe giderken çocuk konusunu düşün dedim. Ne var düşüncek tamam dedim ya diyo. Akşam geliyo hiç çocuk lafı yok. Bugün de tek kelime etmedi. Bi de beni moralim bozuk görünce noldu neyin var diyo. Sanki bilmiyo neye canımın sıkkın olduğunu neyi kafaya taktığımı.
Konuşmayım diyorum sinirimden de deliriyorum. Şu düştüğüm durum çocuk konusunda en son düşmek isteyeceğim durumdu.

Şu baskı yapanları anlayamıyorum sanki onlar bakıcaklar bekarken ne zaman evlenirsin derler evlenirsin ne zaman çocuk yapcaksınız der yaparsın ikinci ne zaman derler öfff ne bu ya cinnet geçirip toplu katliam yapası geliyor insanın yahu ben ne zaman istersem yaparım çocuğu ben bakıcam sen mi bakıcaksın daha genceciksin gezmek istersin eşinle ne bileyim hemen ne bu torun istekleri veya komsüların baskıları
Tatlım kendini hazır hissettiğinde yap çocuğunu çünkü sen bakıcaksın elalemin dediklerini takma (ailen dahi olsa sen bakıcaksın sadece çocuk konusunda takma çunku onlar bizim iyiligimizi isterler)

Konu açtım ben dün aslında ama kısaca özetleyeyim. 15 aylık evliyiz. Çocuk fikrine sıcak bakmaya başladım artık düşünüyorum diye eşime söyledim. Beyefendi kendini hazır hissetmiyormuş. Biraz konuştuk falan. Tamam o zaman diyo kabul ediyor sonra hiç açmıyor konuyu. Dün sabah işe giderken çocuk konusunu düşün dedim. Ne var düşüncek tamam dedim ya diyo. Akşam geliyo hiç çocuk lafı yok. Bugün de tek kelime etmedi. Bi de beni moralim bozuk görünce noldu neyin var diyo. Sanki bilmiyo neye canımın sıkkın olduğunu neyi kafaya taktığımı.
Konuşmayım diyorum sinirimden de deliriyorum. Şu düştüğüm durum çocuk konusunda en son düşmek isteyeceğim durumdu.
Neden hazir hissetmiyormus sebebi neymis? :/

Şu baskı yapanları anlayamıyorum sanki onlar bakıcaklar bekarken ne zaman evlenirsin derler evlenirsin ne zaman çocuk yapcaksınız der yaparsın ikinci ne zaman derler öfff ne bu ya cinnet geçirip toplu katliam yapası geliyor insanın yahu ben ne zaman istersem yaparım çocuğu ben bakıcam sen mi bakıcaksın daha genceciksin gezmek istersin eşinle ne bileyim hemen ne bu torun istekleri veya komsüların baskıları
Tatlım kendini hazır hissettiğinde yap çocuğunu çünkü sen bakıcaksın elalemin dediklerini takma (ailen dahi olsa sen bakıcaksın sadece çocuk konusunda takma çunku onlar bizim iyiligimizi isterler)
Ay vallah hic sorma sanki onlar bakacak ailelerimiz cok sükür hak veriyor iste tek sorun komsular arkadaslar akrabalar derken sknti olmaya basladilar gezmeyi seviyoruz dediginiz gibi ama sirf onlar dedi diye istegim yok yani zorlamasalar bari sakin kafayla kendi halimize biraksak ne yazikki olmuyor takmamaya calisiyorum benim arkadasim bile evlendikten 3 ay sonra cocuk yapti vallah sirf hamile kalmami zorlar gibi fotolar yolluyor :) peki yerimde olsaydiniz napardiniz? Meslege önem verir miydiniz? Bu devirde bu dünyada artik tek maasla gecinmesi cok zor

Back