escada magnetism benim en cok övgü aldığım kokulardandı . sevgilim zaten bayılıyor bide genel olarak erkekler okulda duyduklarında bu kimin parfümü cok hoş falan diyordu, duyuyordumCanim ikinciyi ve sonuncu siradaki nasil bir koku bilmiyorum ama ben olsam escada magnetism alirim.Kokusunu seviyorum uzaktan burnuma estiginde hosuma gider.Ama alip kullanmadim hiç. Sen geçen kis kullandiginda nasil tepkiler aliyordun ?Ona göre karar verebilirsin
Narcisoyu cok istiyorum ama emin olamıyorum zamanında EDTsini almıştım ve kullanamamıştım ya bunda da aynı olursa falan diyeCanım senin en çok hoşuna giden hangisiyse birde erkek arkadaşın en çok hangisini sende beğeniyorsa onu al derim.
Ama ben bu listeden seçim yapacak olsam
Narciso ve the one'ı tercih ederim.
EDP'yi sevmediyseniz EDT'den de cok hoslanmayabilirsiniz, cok cok farkli degiller cunku bence. Bunlarin arasindan ben olsam The One'i kullanirdim sanirim. Magnetism de guzel ama herhalde lisedeyken hep Escada kullandigim icin Escada'lar bana genc kiz parfumu gibi geliyor=)Narcisoyu cok istiyorum ama emin olamıyorum zamanında EDTsini almıştım ve kullanamamıştım ya bunda da aynı olursa falan diye
Kızlar yeni parfüm alacağım ama düşündükçe kafam karışıyor seçim yapamıyormAklımı çelenleri listeliyorum
Roberto Cavalli Edp
Narciso Rodriguez for her edp
Escada Magnetism(gecen kış kullandım ve yeniden kullanmak istediğim nadir parfümlerden oldu)
Givenchy Dahlia Noir (güzel koku ama yaza daha uygun gibi geldi bilmiyorum)
Viktor Rolf Bon Bon edp (kokusuna bayıldım esmaca magnetism alırsam bunu almayacağım,bunu alırsam escadayı almayacagım cünkü tarzları aynı)
Dolce gabbana the one
sizce ne yapayım? kullanıp sevdiğim kokuyu mu yedekliyim yoksa yeni bir keşif mi deneyim?
Canım magnetism ve bon bon'un kokularını cok benzettim ben. Yanı magnetism alırsam bon bon almam cok sacma olur gibime geldi. Yada bon bon alırsam magnetism. Ama flowerbomb alırsam magnetism alabilirim kendime cünkü koku tarzları farklı. Flowerbomb daha cok la vie est belle tarzı. Biraz daha hafifi gibi ama flowerbombda bana şekerli geliyor cok. Zaten seviyorum o tür kokuları. Narcisoyu eledim sanırım. Cünkü yıllar önce Edt olanını kullanamamıştım. Emin olamadım kendimden. Bon bon mu flowerbomb mu sence? Bu ikisi arasında kararsızım.Canim sen kac parfüm almayi düsünüyorsun?
iclerinden en yaygin ve kokusu taninan sanirim escada magnetism. Narciso Rodigezde tam tersi cok yaygin olmayan bir parfüm ama kokusu sarah parker lovely'ye benziyor. Hata Elie saab, este lauder modern muse ve guerlain idylle de benziyormus.
Escada cok güzel kendini hissetiren bir parfüm ve özelliklede dedigin gibi erkekler üzerinde olumlu etkilere sahip olan parfümlerden biri.
Victor Rolf Bonbon'u gecen deneme firsati bulabildim. Parfümeri sonunda getirmis. Dedigin gibi escada magnetism tarzinda sekerli bir parfüm ama bana biraz Viva la juicy Gold couture hatirlatti.
Roberto Cavalli de güzel ama bu listede ilk tercigim olmazdi.
Benim bu listeden ilk tercihim sanirim Victor&Rolf bonbon olurdu. Cünkü cok yaygin degil cevremde kullanilmiyor. Ve biliyorsun benim icin buda cok önemli bir kiriter. Ama bu kriter benim icin önemli olmasaydi güzel koku olarak degerlendiricek olsaydim ozaman Dolce Gabbana the one ilk tercihim olurdu. Cünkü bu listeden bence siyrilan Dolce Gabbana the one. Oryantal bir koku ama cok agir degil. Tatli ama ama escada kadar abarti degil. Kendini fark etiren bir parfüm. Cevremde kullanilmasa alirdim %100. Hata arada yinede alsami diye düsünmüyorda degilim.
2. Tercihim de escada magtism olurdu.
Bence 2 parfüm alicaksan ilk tercihini Dolce Gabbana the one, Escada Magnetism, Victor&Rolf Bonbon arasinda yap.
Diyer terciginide Narciso Rodigez for her,Givenchy dahlia noir ve Roberto Cavalli arasinda yap.
Genc kız katagorisindeyim sanırım hala yaşım 21 :)) bana da öyle geldi edt olanı kullanmıştım ben daha dogrusu kullanamayıp satmıştım. Ama mağazada edpsini denediğimde büyülenmiştim. Fakat kokuları dediğiniz gibi benziyor . Teşekkür ederim yorumunuz icinEDP'yi sevmediyseniz EDT'den de cok hoslanmayabilirsiniz, cok cok farkli degiller cunku bence. Bunlarin arasindan ben olsam The One'i kullanirdim sanirim. Magnetism de guzel ama herhalde lisedeyken hep Escada kullandigim icin Escada'lar bana genc kiz parfumu gibi geliyor=)
Canım magnetism ve bon bon'un kokularını cok benzettim ben. Yanı magnetism alırsam bon bon almam cok sacma olur gibime geldi. Yada bon bon alırsam magnetism. Ama flowerbomb alırsam magnetism alabilirim kendime cünkü koku tarzları farklı. Flowerbomb daha cok la vie est belle tarzı. Biraz daha hafifi gibi ama flowerbombda bana şekerli geliyor cok. Zaten seviyorum o tür kokuları. Narcisoyu eledim sanırım. Cünkü yıllar önce Edt olanını kullanamamıştım. Emin olamadım kendimden. Bon bon mu flowerbomb mu sence? Bu ikisi arasında kararsızım.
Canım ben olsam senın yerinde bon bon tercih ederdim. Viva la juicy ile kalıcılığı kıyaslanamaz. Bakalım benim gönlüm flowerbomb ve magnetism almaktan yana aslında ama :)Evet canim anliyorum seni mesela banada Bonbon viva la juicy gold couture'u hatirlatti. Ayni kokuya sahip degiler ama sanirim ikisininde icerisinde karamel oldugundan dolayi öyle geldi. Eger Viva la juicy gold coutureyi kafaya takmis olmasaydim bonbon'u alicak listeme ekliyebilirdim.
Bu arada Victor&Rolf parfümleri bizim parfümeride yoktu gecen gün fark ettim getirtmisler. Birkere deniyebildim bonbon'u. Birdaha bakmayi düsünüyorum. Ozaman daha net yorum yapabilirim. Kalicilik konusunda da bonbon cok iyimis diye duydum. Viva la juicy malesef kalicilik konusunda pekde iyi degil.
Dedigin gibi magnetism de bonbon da ayni tarz sekerli kokular. Yanliz flowerbomb bonbon kadar tatli degil.
Sen daha önce sanirim flowerbomb kullanmistim. Hem la vie est belle'yi de kullaniyorsun. Bunlarda ayni tarz birbirine benziyen kokular. Bu yüzden Bonbon'u al derim. Narciso rodigez de güzel ama bu parfümler kadar iddiali degil.
Canım ben olsam senın yerinde bon bon tercih ederdim. Viva la juicy ile kalıcılığı kıyaslanamaz. Bakalım benim gönlüm flowerbomb ve magnetism almaktan yana aslında ama :)
Dahlia Noir'e bende bayıldım cidden. Her mevsime uyuyor . Tamamen pudra kokusu. Ama ben kışın biraz ağır kokular seviyorum böyle koridor kokusu dediklerimiz:) o yüzden dahlia noiri bahara erteledim. Gelecek bahar&yaz parfümüm o olacak. Bu arada bvlgari jasmin noirim var canım cok seviyorum:)Ben dahlia noire bayılıyorum çok güzel ve kalıcı kışa da uyar neden uymasın gelecek ay alacağım inşallah,bu ay bvlgari jasmin noir aldım onu almayı düşünmezmisin canım o da kışa uygun
Ay kız bon bon mu alsak napsaksuan sende kendimi gördüm ayni kararsizlik :) canim gönlünde bu iki parfüm varsa hic düsünme.
Magnetism zaten cok güzel dikkat cekici bir koku hem erkek arkadasinda sende bu parfümü cok begeniyormus.
Flowerbomb a gelince ayni tarz kokulari almak istemiyorum dedigin icin la vie est belle bitiyse al derim ama bitmediyse birbirine benzedikleri icin farkli birsey deniyebilirsin.
Benim icin kalicilik cok önemli bu yüzden viva la juicy gold couture konusunda cok kararsizim yoksa simdiye kadar coktan almistim. Aslinda parfümlerimi suan yeniledigim icin genel olarak cok kararsiz kaliyorum. Aklim klasiklere kayiyor, begendigim cogu parfüm cevremde kullaniliyor. Ama sanirim imza parfümüm disinda diyer parfümlerde kriterlerimi biraz esnete bilirim. Tekrardan Bonbona bakmayi düsünüyorum. Bu arada adida pek güzel Bonbon :)
Dahlia Noir'e bende bayıldım cidden. Her mevsime uyuyor . Tamamen pudra kokusu. Ama ben kışın biraz ağır kokular seviyorum böyle koridor kokusu dediklerimiz:) o yüzden dahlia noiri bahara erteledim. Gelecek bahar&yaz parfümüm o olacak. Bu arada bvlgari jasmin noirim var canım cok seviyorum:)
Ay kız bon bon mu alsak napsakbenım la vie est bellem az kaldı ama sıkıldım biraz kokusundan. Flowerbomb ile de cok benziyorlar ama ne bileyim Flowerbomb benı kendine cekiyor anlamadım bende ahh şu kararsızlık vallahi insanı deli eder
Canım bende bugün denedim hem Flowerbomb hemde Bon Bon'u. Flowerbomb cidden aşırı şekilde La vie est belleye benziyor. La vie est belle'nin çikolata notası olmayan hali gibi neredeyse. İlk sıktıgımda sevgilim Flowerbomb'u begenmedi ve Bon bon'u daha güzel buldu. Aradan 1 saat gectikten sonra flowerbomb tam oturdugunda tenime bu sefer Flowerbomb daha güzel dedi. Ama bon bon'u da cok begendi. Yani açıkçası o da net bir seçim yapamadıCanim ben bonbon'u gidip tekrardan denedim.
bonbon ile birlikte la nuit tresor 'da tenimde denedim ve dior addict'in refolmüle edilmis haline baktim.
öncelikle parfümü ilk siktigim da kokuyu alamadim. Aradan bir kac dakika gectikten sonra kokuyu duymaya basladim ama öldüm bittim bu benimdir demedim. Koku kartinda daha farkliydi sanki. Muhtemelen tenime yakismadi diye düsündüm ama aradan 20 dakika gectikten sonra koku farklilasti ve hosuma gitti.
Iki parfümüde begendim ama bonbon tenime sanki daha cok yakisti. En azindan cevremdekiler bonbon'u yakistirdi.
Kokusu cok keskin fark edilmicek gibi degil dozunu iyi ayarlamak gerek. Flowerbomb daha ciceksi buna göre.
Magnetism alicaksan dedigin gibi bunu eleyebilirsin.
la nuit tresor bonbona göre tenimde siliklesti saniyordum ama sonradan kokunun ucup gitmedigini gördüm. Bonbon halen buram buram kokuyor. Yani kalicilik konusunda bonbon cidden cok iyi. Kokuyuda begendim ama sanki icinde beni rahatsiz eden birseyler var. La nuit tresorda ayni sekilde nedense begenmeme ragmen icerisinde beni rahatsiz eden birseyler var. Belkide bugün hasas bir günümdeyim. Bu yüzden tekrar bakmayi düsünüyorum.
Yanliz bu ücü arasindan Dior addict cok hosuma gitti. Diyer parfümlere göre bana daha yumusak geldi. Yumusak derken agir olmadigini kast etmiyorum agir bir koku ama kremsi sicak vanilyali gizemli kis icin mükemmel bir parfüm.
Bunuda tenimde denemeliyim kesinlikle.
denedin galiba canım sende bon bon'u ,aklımı çeliyorsunuz cok pis, bon bon alacagım bu gidişlebon bon..
aynen tatlım hem az bilinen ve nispeten yeni bir koku..denedin galiba canım sende bon bon'u ,aklımı çeliyorsunuz cok pis, bon bon alacagım bu gidişle