• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsız kaldım

Dinlenme huzur, yenilenme dediniz ya şahsen koştur koştur bir kaç ülke birden gör şeklinde turlar bunu karşılamaz diye düşünüyorum.

İzininiz ne kadar bilmiyorum, ama bence en güzeli en az 2 hafta bir ülkede geçirip hem bulunduğunuz şehri, civarda ki önemli yerleri keşfedip, bir kaç dost edinmek...

Bu arada Dubai çok sıcak olur, Brezilya ve Hindistan ise tek başına iki bayan için hiç güvenli değil. Küba'yı mutlaka görmek isterim. Bir de kuzey ışıkları için İskandinavya ülkelerinde bir kamp tatili de olabilir.

Benim şöyle bir önerim var, Mısıra gidebilirsiniz, Hurghada veya Şarm el şeyhte güzel ve Türkiye'den 5 kat uygun fiyatlı bir tatil yaparsınız Kızıldeniz'de dalış yaparsınız sonra Kahire'ye dönüp piramit müze vb gezer dönersiniz. Hem sizi rahatlatacak hem de kültür bakımından doyuracak bir tatil olur.

Teşekkürler :) Mısır önerisi geldi daha önce ama ben kararsız kaldım sakin mi şu sıra oralar? Bir ara karışıktı ya malum pek bilmiyorum durumları.

safari turları gerçekten pahalı.

muhtemelen gitmişsinizdir ama şu aralar yunan adaları çok revaçta. iki kız rahat rahat güneşlenip kimsenin başınıza bela olmadan takılabileceği nispeten ucuz da bir tatil olur hem. giden arkadaşlarım çok memnunlar.

Teşekkürler :) Mısır önerisi geldi daha önce ama ben kararsız kaldım sakin mi şu sıra oralar? Bir ara karışıktı ya malum pek bilmiyorum durumları.
Birkaç yıl önce bizim 15 Temmuzumuz gibi bir olay yaşadılar odur budur ne bombe ne saldırı, yani ülkemizden daha sakin.

Aaaa safari benim de hayalim. Denize girip güneşlenmek hiç bana göre değil. Yerinde olsam afrikaya gitmek isterdim. Tanzanya cape town serengeti :KK200:

Ya da benim gibi etnik severlere kuzey afrika turu: fas tunus cezayir.

Hindistan çok acaip bir yer o da hayallerimde hatta show tv de bi program başlıyor bülent ersoy banu alkan falan oraya gidiyor. Çok güldüm ajhahaba

Son düzenleme:
Kendi adıma Safari'yi düşünmezdim sanırım. Tatil demek yemek yapmamak demek,tatil demek çocuğu bugün nereye götürsemde gönlünü eğlesem dememe gerek kalmadan vakit geçirebilmek demek,tatil demek sabahın 6sında uyanmamak demek benim için. Tabi sen bekarsın bunlar şu an senin için anlam ifade etmiyordur muhtemelen ama benim için son senelerde tatil bunların bütünü oldu.
Çocuksuz nasıl tatil yapılır unuttum o derece :-)
Evlenmeden öncede genelde arkadaşlarımla tatil yapacaksam eğlence ön planda olurdu benim için. Gece çıkabileceğim bir yer var mı diye bakardım yada otelde ne tip aktiviteler var diye. Safari fikri o zamanda uzakmış bana şimdi yazarken anladım.
Bu sene tek tatil yapılacaksa eğlence kısmına ağırlık verin derim.

Çocuk olunca mecburen onu düşünmek lazım, bencillik edemiyoruz onun da rahatı önemli. :) Buna rağmen sırtında bebeği fellik fellik gezenler var özenmemek elde değil valla. Biz kardeşimle çok hoppidi hoppidi eğlenmeyi pek sevmiyoruz aslında yani daha önce yaşamadığımız deneyimleri yaşamak istiyoruz. Ama ben çok yorgunum o tatiller beni daha mı çok yorar diye düşünüyorum bir yandan o yüzden yurtiçi lüks otelleri düşünmüştüm. :)

Dinlenme huzur, yenilenme dediniz ya şahsen koştur koştur bir kaç ülke birden gör şeklinde turlar bunu karşılamaz diye düşünüyorum.

İzininiz ne kadar bilmiyorum, ama bence en güzeli en az 2 hafta bir ülkede geçirip hem bulunduğunuz şehri, civarda ki önemli yerleri keşfedip, bir kaç dost edinmek...

Bu arada Dubai çok sıcak olur, Brezilya ve Hindistan ise tek başına iki bayan için hiç güvenli değil. Küba'yı mutlaka görmek isterim. Bir de kuzey ışıkları için İskandinavya ülkelerinde bir kamp tatili de olabilir.

Evet Küba ve İskandinav ülkeleri önerisi geldi. Malezya'dan Singapur nasıl olur sizce ya o da aklıma yattı Malezya'dan çekinmiştim biraz ama güvenilir olur dediler.

Birkaç yıl önce bizim 15 Temmuzumuz gibi bir olay yaşadılar odur budur ne bombe ne saldırı, yani ülkemizden daha sakin.

Ya siz de çok güzel bir program yaptınız aslında çok özendim. İki genç kız sorun yaşar mıyız sizce yanımızda erkek falan olmayacak çünkü? Gideceksek de turla mı gitmek daha mantıklı olur?

safari turları gerçekten pahalı.

muhtemelen gitmişsinizdir ama şu aralar yunan adaları çok revaçta. iki kız rahat rahat güneşlenip kimsenin başınıza bela olmadan takılabileceği nispeten ucuz da bir tatil olur hem. giden arkadaşlarım çok memnunlar.

Yok gitmedik :) Bana niyeyse balayı için daha uygun gibi geliyor oralar ya sanki her yerde balayı çifti görüp bunalıma girecekmişiz gibi ehehe.

Safari ne ya, aslanlar yer gitme :))) Ben sizin yerinizde olsam yurt dışına giderdim ne safari ne de lüks otel... Çok uygun turlar var. Hangi ülke ilginizi çeker bilemedim ama, tur şirketlerinden bakabilirsiniz.

Ya siz de çok güzel bir program yaptınız aslında çok özendim. İki genç kız sorun yaşar mıyız sizce yanımızda erkek falan olmayacak çünkü? Gideceksek de turla mı gitmek daha mantıklı olur?
Ben olsam turla gitmem. Otellerin hava alanı aktarması var ve denize sıfırlar kahireye de ülke içi turla otellerin opsiyonuyla gidebilirsiniz o zaman kız kıza bir sorun olmaz. Biz de eşimle gitmek istedik ama vizeyi duyunca istemedi vize alerjisi var iki sene sonra yeşil pasaport alacağız şuan vizesiz yerleri geziyoruz.

Yok gitmedik :) Bana niyeyse balayı için daha uygun gibi geliyor oralar ya sanki her yerde balayı çifti görüp bunalıma girecekmişiz gibi ehehe.

aa yok valla ailesiyle giden kız arkadaşım var. kızlı erkekli arkadaş grubuyla gidip seven var ama nereye gittiklerini hatırlamıyorum. her yer balayı modu değildir ya. hem yunan erkekleri de yakışıklı :P

Çocuk olunca mecburen onu düşünmek lazım, bencillik edemiyoruz onun da rahatı önemli. :) Buna rağmen sırtında bebeği fellik fellik gezenler var özenmemek elde değil valla. Biz kardeşimle çok hoppidi hoppidi eğlenmeyi pek sevmiyoruz aslında yani daha önce yaşamadığımız deneyimleri yaşamak istiyoruz. Ama ben çok yorgunum o tatiller beni daha mı çok yorar diye düşünüyorum bir yandan o yüzden yurtiçi lüks otelleri düşünmüştüm. :)
Biz ki balayına dahi turla Pudapeşte ,Viyana,Prag fellik fellik gezen insanlarken,
2014den beri çocuklu tatil bizden sorulur modunda takılıyoruz eşimle bu sebeple ufkumu açamıyorum pek kusuruma bakma.
Öte yandan tatile nereyeden ziyade kiminle gittiğim önemli oldu genel anlamda. Sevdiğim kafa dengi arladaşlarımla gayet keyifli geçerdi tatiller.
Ama gezi tarzı tatiller cidden yorucu oluyor. Son deneyimim balayıydı,ciddi yorgun ve aç dönmüştüm.Yoğun bir yıl geçirdiysen ona göre bir program senenin kalanını kurtarır bence.
Şimdiden iyi eğlenceler.

Ailecek gittik aslında Karadeniz'e. Samsun, Ordu, Trabzon, Giresun, Rize oralara gittik, Ayder'e çıktık. Güzeldi, gitmesek kesin düşünürdüm. Teşekkürler. :)

Ben gittim İtalya'ya ama klasik Roma, Pompei, Floransa, Padova, Venedik oralara gittim. Deniz de olur ama şart değil her öneriye açığım.
Italyanin guneyi bambaskadir , cenettir mutlaka tavsiye ederim o zaman , soyledigim sehirleri gormeden ölmemeli hicbir canli o kadar diyim

Geçen senelerde Interbus yaptım neredeyse tüm Avrupa ülkelerini dolaştım. :) Avrupa ülkeleri dışında uygun fiyatlı gidebileceğimiz yer önerileri varsa alırım. Ama safari yapmaya da çok özeniyordum sinek böcek deyince huylandım ehehe.
Eğer illaki yurtdışı olsun diyorsanız Uzakdoğu ülkeleri derim, yakın çevremden birkaç kişi gitti çok ucuz diyorlar, ki gidenlerden bir tanesi emekli maaşıyla ve emekli olduktan sonra çalıştığı parayla geçinen bir kadın, gidipte keyif almayan yok gibi, en azından benim tanıdıklarım anlata anlata bitiremedi.

Ben olsam turla gitmem. Otellerin hava alanı aktarması var ve denize sıfırlar kahireye de ülke içi turla otellerin opsiyonuyla gidebilirsiniz o zaman kız kıza bir sorun olmaz. Biz de eşimle gitmek istedik ama vizeyi duyunca istemedi vize alerjisi var iki sene sonra yeşil pasaport alacağız şuan vizesiz yerleri geziyoruz.

Gittiğimiz an orada mı ayarlayacağız onu? Booking kapanmasaydı otelleri ayarlardık aslında ama şu an zorlanıyorum.

Evet Küba ve İskandinav ülkeleri önerisi geldi. Malezya'dan Singapur nasıl olur sizce ya o da aklıma yattı Malezya'dan çekinmiştim biraz ama güvenilir olur dediler.
Singapur da güzel olur, ama pahalıdır. Ayrıca bu sıcak ve nem sorunu tüm Asya için geçerli...

İskoçya da süper olur yazın demeden geçemeyeceğim ;)

Gittiğimiz an orada mı ayarlayacağız onu? Booking kapanmasaydı otelleri ayarlardık aslında ama şu an zorlanıyorum.
Yanlışınız var booking kapanmadı artık sadece Türkiyedeki otellere hizmet vermiyor biz kullanabiliyoruz oteller kullanamıyor. Bokingden bakabilirsiniz şimdi. Uçak biletleri de çok pahalı değildi diye hatırlıyorum

Eğer illaki yurtdışı olsun diyorsanız Uzakdoğu ülkeleri derim, yakın çevremden birkaç kişi gitti çok ucuz diyorlar, ki gidenlerden bir tanesi emekli maaşıyla ve emekli olduktan sonra çalıştığı parayla geçinen bir kadın, gidipte keyif almayan yok gibi, en azından benim tanıdıklarım anlata anlata bitiremedi.

Ay Mune hanım kim dedi ucuz diye ya safariyle aynı fiyattı turlar valla ehehe sırf uçak bileti yeter zaten. :) Orada gezmesi ucuz olabilir ama onu bilemiyorum, turlar pahalı. Kardeşim de Uzakdoğu'yu istemiyor niyeyse parasını geçtim mırın kırın ediyor. :)

Barış nerede diye bir blog vardı. Efsane bir çocuk, 1 senede dünyayı gizdi. Google a yaz çıkar, gezdiği ülkelere dair paylaşımları var. Size fikir verecektir.

Back
X