Kararsız kaldım akademisyen var mı?

Merhaba,
Akademisyen olan veya akademisyen tanıdıgı olanlar varsa öğretim görevlisi olmak nasıl? Avantajları dezavantajları? Çok yorucu mu?
Merhaba akademisyenim. Kendin için çalışıyorsun kendini gelistiriyorsun sürekli gençlerle aynı ortamdasın maddi olarak da iyi bunlar avantajları. Dezavantajları da sürekli çalışıyorsun öğrenci gibi eve iş götürmek zorunda kalıyorsun tez yazmak veya yeterlige çalışmak gibi sinav sorusu hazirlamak ,sınav kağıtlarını okumak da eve kalıyor bazen. Evli ve çocuklu olmayanlar için bir nebze daha kolay ama benim gibi evli ve çocuklu biri için yorucu. Kızım cok hareketli gece çok geç uyuyor işlerim hep aksıyor yoruluyorum. Mesela dün akşam isle ılgili olarak evde yapmayı planladığım işi kızımdan dolayı yapamadım sabahın köründe kalkmak zorunda kaldm.

Gözüm korktu (

Yıllık izin kaç gün?

Sabah dersin yoksa biraz geç gelme lüksün oluyor mu?

Merhaba,
Akademisyen olan veya akademisyen tanıdıgı olanlar varsa öğretim görevlisi olmak nasıl? Avantajları dezavantajları? Çok yorucu mu?
Eşim akademisyen. Valla ben avantajını göremedim. Safi sinir stres gerginlik taşıyorlar. Maaşı da orta sayılabilir ama bilemiyorum tatmin edici diyemem şu ekonomi içerisinde.

Ömür boyu talebelik. Akademisyen olana kadar geçtiğin doktora süreci hayatının en zor dönemi olabilir. Kaldı ki doktoralı işsiz de çok. Kadro sıkıntısı var bir çok alanda. Akıl karı değil ancak çok idealist insanlar seçmeli bence. Alanını çok seviyorsan zevkli olabilir. Şahsen ben çok zevk alıyorum. Ayrıca maaşı da öyle aman aman değil. Biraz tuzu kuru işi. Yani zaten projelerine fon bulamıyorsan, konferansa fon bulamıyorsan, anca yeter o maaş akademik harcamalarına. Ve Türkiye'de pek destek olmuyorlar özellikle sosyal bilimciysen. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bir de işe geç gitme şansım var mı diye sormuşsun. Mesai kavramı yok evdeyken de iş devam ediyor. Yaşadığın müddetçe devam ediyor. Akademisyenliği ders anlatmaktan ibaret görmeyin. O sadece bir kısmı. Asıl mesele araştırma ve yayın yapmak. Hatta yeni motto şu: publish or perish

Ay bir de sen akademisyenlik düşünüp mesai saatleri ve yıllık izin soruyorsan hiç girişme bu işe. Bu öyle bir şey değil. Memur gibi değil yada ne bileyim öğretmen gibi de değil. Ciddi sadakat ve kendini adamanı isteyen bir iş. Rahat edeyim kafasında olmaman gerek.

Eşim akademisyen. Kişilere ve şartlara göre değişiyor sanırım zorluğu kolaylığı. Dersi olmadığında saat konusunda esnek davranabiliyor. Yıllık izin 20 gün on yıl sonunda otuz güne çıkıyor. Stresli mi dersen hemde çok birde yönetimle elektrik uyusmuyorsa daha zor. Sürekli çalışıyor. Makaleler projeler. Öğrencisi hocası ayrı ayrı enerji istiyor. Üretmek çalışmak zorundasın. Çok akademisyen var aralarından sıyrılmak için bunlar şart. Bazen hicbisey yapmadan yukselenleri görmek acayip sinir bozucu. Adam kayirmaca,ayak kaydirmaca çok fazla. Onun dışında eşim severek yapiyor işini. Buda çok önemli sadece maaş ve çalışma günleri için tercih yapılmamalı

Akademisyenlik nasıl bir meslek diye soran birinin mutlu bi şekilde yapabileceği bir meslek değil açıkçası. Tabi bizim ülkemizde biraz daha farklı olsa da genel olarak okumayı, çalışmayı, üretmeyi seven biri olmanız gerekiyor. Şimdiden yıllık izin sorduğunuza göre pek sizlik değil :)

tek bıldığim çakılı kadrolu olmaları sanırım.

Merhaba,
Öğretim görevlisi ile öğretim elemanı arasında fark var canım. Öğretim görevlisi maaş+ders ücreti karşılığında derse girer. Bir kaç sene öncesine kadar öğretim görevlilerinin yükselmesine yani doktora yapmasına izin verilmiyordu. Şimdi daha esnek. Yani bir nevi üniversite öğretmeni gibi. Sadece derse girer. Yayın yapmasına gerek yoktur.
Öğretim elemanı ise araştırma görevlisi ya da daha üstündeki ünvanlardır. Yükselmek için çalışmak zorunludur. Tez, akademik yayın yapılması gerekiyor. Zor ancak severek yapıyorsanız yapabilirsiniz ancak.

Size özel mesaj atamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…