- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.777
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Merhaba akademisyenim. Kendin için çalışıyorsun kendini gelistiriyorsun sürekli gençlerle aynı ortamdasın maddi olarak da iyi bunlar avantajları. Dezavantajları da sürekli çalışıyorsun öğrenci gibi eve iş götürmek zorunda kalıyorsun tez yazmak veya yeterlige çalışmak gibi sinav sorusu hazirlamak ,sınav kağıtlarını okumak da eve kalıyor bazen. Evli ve çocuklu olmayanlar için bir nebze daha kolay ama benim gibi evli ve çocuklu biri için yorucu. Kızım cok hareketli gece çok geç uyuyor işlerim hep aksıyor yoruluyorum. Mesela dün akşam isle ılgili olarak evde yapmayı planladığım işi kızımdan dolayı yapamadım sabahın köründe kalkmak zorunda kaldm.Merhaba,
Akademisyen olan veya akademisyen tanıdıgı olanlar varsa öğretim görevlisi olmak nasıl? Avantajları dezavantajları? Çok yorucu mu?
Merhaba akademisyenim. Kendin için çalışıyorsun kendini gelistiriyorsun sürekli gençlerle aynı ortamdasın maddi olarak da iyi bunlar avantajları. Dezavantajları da sürekli çalışıyorsun öğrenci gibi eve iş götürmek zorunda kalıyorsun tez yazmak veya yeterlige çalışmak gibi sinav sorusu hazirlamak ,sınav kağıtlarını okumak da eve kalıyor bazen. Evli ve çocuklu olmayanlar için bir nebze daha kolay ama benim gibi evli ve çocuklu biri için yorucu. Kızım cok hareketli gece çok geç uyuyor işlerim hep aksıyor yoruluyorum. Mesela dün akşam isle ılgili olarak evde yapmayı planladığım işi kızımdan dolayı yapamadım sabahın köründe kalkmak zorunda kaldm.
Gözünüzü korkutmak istemezdim ama maalesef gerçekler bunlar. Bütün meslektaşlarım da bana katılacaktır. Ayrıca mesela öğrenciler yazın veya yarıyıl tatilinde olsalar da bize tatil yoktur öğretmenler gibi yıllık izin hakkımiz vardır.Gözüm korktu(
Gözünüzü korkutmak istemezdim ama maalesef gerçekler bunlar. Bütün meslektaşlarım da bana katılacaktır. Ayrıca mesela öğrenciler yazın veya yarıyıl tatilinde olsalar da bize tatil yoktur öğretmenler gibi yıllık izin hakkımiz vardır.
Gözünüzü korkutmak istemezdim ama maalesef gerçekler bunlar. Bütün meslektaşlarım da bana katılacaktır. Ayrıca mesela öğrenciler yazın veya yarıyıl tatilinde olsalar da bize tatil yoktur öğretmenler gibi yıllık izin hakkımiz vardır.
Öğrenciliğin devam ettiği bir meslek. Sürekli araştırmak yazmak zorundasınız. Hayatınızı oraya adamanız lazım. Çünkü gündüz okul işleri ve dersler varken akademik çalışma yapmaya vakit kalmaz. Bu iş geceye kalır.
Eşim akademisyen. Valla ben avantajını göremedim. Safi sinir stres gerginlik taşıyorlar. Maaşı da orta sayılabilir ama bilemiyorum tatmin edici diyemem şu ekonomi içerisinde.Merhaba,
Akademisyen olan veya akademisyen tanıdıgı olanlar varsa öğretim görevlisi olmak nasıl? Avantajları dezavantajları? Çok yorucu mu?
Öğretim görevlisi ile öğretim elemanı arasında fark var canım. Öğretim görevlisi maaş+ders ücreti karşılığında derse girer. Bir kaç sene öncesine kadar öğretim görevlilerinin yükselmesine yani doktora yapmasına izin verilmiyordu. Şimdi daha esnek. Yani bir nevi üniversite öğretmeni gibi. Sadece derse girer. Yayın yapmasına gerek yoktur.Merhaba,
Eşim akademisyen. Kişilere ve şartlara göre değişiyor sanırım zorluğu kolaylığı. Dersi olmadığında saat konusunda esnek davranabiliyor. Yıllık izin 20 gün on yıl sonunda otuz güne çıkıyor. Stresli mi dersen hemde çok birde yönetimle elektrik uyusmuyorsa daha zor. Sürekli çalışıyor. Makaleler projeler. Öğrencisi hocası ayrı ayrı enerji istiyor. Üretmek çalışmak zorundasın. Çok akademisyen var aralarından sıyrılmak için bunlar şart. Bazen hicbisey yapmadan yukselenleri görmek acayip sinir bozucu. Adam kayirmaca,ayak kaydirmaca çok fazla. Onun dışında eşim severek yapiyor işini. Buda çok önemli sadece maaş ve çalışma günleri için tercih yapılmamalı
Actim buyrunSize özel mesaj atamıyorum.
Sabah dersin yoksa biraz geç gelme lüksün oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?