kararımı vermem de yardım edin

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
merhaba ablalarım, kardeşlerim

bikaç gündür bi karar vermeye çalışıyorum. işin içinden çıkamadım ama benim günlerim daralıyor. kısaca anlatmaya çalışacağım.

ben 19 yaşında yurtdışında bir üniversite öğrencisiyim. burada rus bi kızla evde kalıyorum. ayda 250 dolar (kişi başı 125 dolar) kira veriyoruz.

ben daha önceleri yurtta kaldım 2-3 ay kadar sonra dayanamayıp yurttan ayrıldım. daha sonraları bu kızla eve çıktım. pazar günü 3.kiramızı vereceğiz.

ben öğrenciyim, arkadaşım okumuyor burada part-time çalışıyor. neymiş hergün çalışamazmış. haftada 50 dolar kazanıyor. ayda 200 dolar yapıyor.

yani maddi olarak baya zor geçiniyor. gerçi yaşadığım ülke türkiyeye kıyasla daha ucuz bir ülke. sadece ev kiraları pahalı.

neyse biz bununla 3.kiramızı vereceğiz ve şu zamana kadar bu kızın sorunsuz bir kira verdiğiniz görmedim.

ev sahibimiz öğrenci olduğum için bize evi vermek istemedi, zorla aldık. çok sert bi kadın. kiramı gününde vermezseniz evden çıkıcaksınız dedi.

bu yüzden kira gününde ödenmeli...

mesela geçen ay kadın aradı işte yarın akşam 7de gelicem kirayı almaya dedi. kızın cebinde sadece türk lirasıya 4 lira var. kız işte birilerinden borç falan topladı. 10 20 50 diye diye kirayı topladı verdi. kadının gelmesine 1 saat kala kira toplanıldı. yani gerçekten çok sorumsuz.

onu her seferinde uyarıyorum. bak kira ödücez paranı harcama. kira paranı biriktir. kalanını napıyosan yap. tamam merak etme bulurum diyor.
ilk kirada böyle oldu, ikinci kirada. neyse tam düzeldi dicektim. geçen hafta patronu buna 100 dolar peşin vermiş. kızın kirası tamamdı yani. kira için saklıyodu. ama dün akşam bi baktım kız parasını bozdurmuş yemiş! paranın çeyreği kalmış kutuda!! dedim naptın sen? bulurum daha 1 hafta var diyo. dedim nasıl bulcaksın? halledicem bi şekilde diyo.

gerçekten çıldırıyorum. o evde benimle yaşıyor, sorumluluğu var. niye böyle davranır anlamıyorum. gerçekten evden çııkarsak onun kalıcak yeri yok tam anlamıyla sokakta kalıcak. ailesi kimsesi burada değil. otele bile gidecek parası yok. ama hala böyle davranıyor.

işte ben onun yüzünden her kira günü stres yaşıyorum. acaba kseniya kirayı ödeyebilcek mi? acaba ev sahibi evden atıcak mı diye...
çok can sıkmaya başladı bu durum.
bende bizim üniversitenin yurduna dönmeyi düşünüyorum. ama yurtta yapabilir miyim tekrardan çok korkuyorum. şurada sadece 1.5 ayım kaldı.
ondan sonra okul kapanıcak türkiyeye dönücem. zaten pazar günü kirayı ödersek, ondan sonra sadece son 1 kiramız kalıcak.

inanın napmalımıyım bilemiyorum. bi yandan kıza uyuz olmaya başladım, bi yandan yurtta yapabilir miyim emin değilim.
yurt gerçekten çok ucuz. 50 dolar verip 2 ay kalabilirim yurtta. fatura derdim falan hiçbişeyim kalmıcak. tek masrafım boğazım olucak.

lütfen bişey söyleyin. sizce ne yapmalıyım? yurda mı geçmeliyim? yoksa evde kalmaya devam mı etmeliyim? pazar gününe kadar sürem var.

Pazar gününe kadar bekle bi bakalım kirayı vericek mi? Kirayı verirse otur evinde vermezse al çantanı çık yurda git. Zaten az bi zaman kalmış. Ama ben olsam yurtta da rahatsam hemen yurda geçerdim sonuçta 50 dolar nerde 150 dolar nerdeee...

sorumsuzla ugraşıcagına git yurtta kal bence
50 dolar vericen 100 dolarıda harcarsın:nazar:

1 ay için ev değiştirilmez canım, zaten gelecek ay sonmuş, ödemede sorun çıkarsa en fazla evden atarlar sizi, sen de zaten çıkacakmışsın. Hiç stres olma boşu boşuna. Eve alıştıktan sonra yurt çok zor olur. Hem yazık kızın da gidecek yeri yokmuş. Sen şimdiden bu ayı tamamla, kıza söyle bir gün önceden halledelim diye, denkleştirsin. Kendini böyle küçük şeylerle üzme.

Pazar gününe kadar bekle bi bakalım kirayı vericek mi? Kirayı verirse otur evinde vermezse al çantanı çık yurda git. Zaten az bi zaman kalmış. Ama ben olsam yurtta da rahatsam hemen yurda geçerdim sonuçta 50 dolar nerde 150 dolar nerdeee...

sorumsuzla ugraşıcagına git yurtta kal bence
50 dolar vericen 100 dolarıda harcarsın:nazar:

evet yurt gerçekten çok ucuz. birde 2 aylık 50 dolar. yani ben 50 doları verdikten sonra okul kapanana kadar kalabilicem orda. fatura derdim falanda olmucak.

ama burda kalırsam ayda 125 dolar x 2= 250 dolar vericem. birde bunun faturaları var. 2 ayın toplam faturasıda 30-40 doları bulur. tabi birde boğazımı doyurucam onun masrafı olacak...

maddi açıdan yurt tabiki çok mantıklı ama. yurdun kuralları beni çok sıkıyor. mesela çocuk gibi saat 12de ışıkları kapatıp yatmamız isteniyor. biz 18-25 yaşında insanlarız çocuk gibi ne öyle yatıcaksınız 12de?
yurt kurallarıyla yaşamak beni çok boğuyor. yurttan ayrılma sebebimde bunlardı zaten. yurt kurallarıydı...

evet yurt gerçekten çok ucuz. birde 2 aylık 50 dolar. yani ben 50 doları verdikten sonra okul kapanana kadar kalabilicem orda. fatura derdim falanda olmucak.

ama burda kalırsam ayda 125 dolar x 2= 250 dolar vericem. birde bunun faturaları var. 2 ayın toplam faturasıda 30-40 doları bulur. tabi birde boğazımı doyurucam onun masrafı olacak...

maddi açıdan yurt tabiki çok mantıklı ama. yurdun kuralları beni çok sıkıyor. mesela çocuk gibi saat 12de ışıkları kapatıp yatmamız isteniyor. biz 18-25 yaşında insanlarız çocuk gibi ne öyle yatıcaksınız 12de?
yurt kurallarıyla yaşamak beni çok boğuyor. yurttan ayrılma sebebimde bunlardı zaten. yurt kurallarıydı...

evet ama diger yaşadıgın stresde cok fena.
her ay kovulma stresiyle baş etmek zor olsa gerek
2 ay dayanabilcegin yurt kurallarına :KK14:

1 ay için ev değiştirilmez canım, zaten gelecek ay sonmuş, ödemede sorun çıkarsa en fazla evden atarlar sizi, sen de zaten çıkacakmışsın. Hiç stres olma boşu boşuna. Eve alıştıktan sonra yurt çok zor olur. Hem yazık kızın da gidecek yeri yokmuş. Sen şimdiden bu ayı tamamla, kıza söyle bir gün önceden halledelim diye, denkleştirsin. Kendini böyle küçük şeylerle üzme.

ben 1 senedir burdayım. ve şu 1 senede abartısız 5 kere taşındım. bi yerde en fazla 2 ay durabildim. yok ev sahibi problem çıkardı, yok başka bişeyler oldu falan. inanın artık çok sıkıldım bu olaylardan taşınamaktan. taşın düzenini yerleştir evi temizle alış oraya falan. birde taşınırken bir dünya eşyam kayboldu. hangisine yanayım bilmiyorum...
herşeyden öte eğer yurda geçersem ya yurtta yapamazsam son 1.5 ayım bana cehennem olursa diye düşünmeden edemiyorum..

ben 1 senedir burdayım. ve şu 1 senede abartısız 5 kere taşındım. bi yerde en fazla 2 ay durabildim. yok ev sahibi problem çıkardı, yok başka bişeyler oldu falan. inanın artık çok sıkıldım bu olaylardan taşınamaktan. taşın düzenini yerleştir evi temizle alış oraya falan. birde taşınırken bir dünya eşyam kayboldu. hangisine yanayım bilmiyorum...
herşeyden öte eğer yurda geçersem ya yurtta yapamazsam son 1.5 ayım bana cehennem olursa diye düşünmeden edemiyorum..

Yok canım damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış, sen kal evinde, parayı da dert etme, kızla konuş, pazar gününe parayı hazır etsin. Gelecek ay içinde en kötü dediğim gibi geç ödersiniz, ev sahibi atar evden, sen zaten gidicisin, sana bir şey olmaz. Sen verirsin kendine düşen kısmı, gerisi kızla ev sahibini ilgilendirir.

bir buçuk aydan bir şey olmaz bence. zaten 2-3 ay için eve çıkman da garip.

2-3 ay için çıkmamıştım eve. ben ilk geldiğimde yurtta kalıyordum. kasım ayında yurttan ayrıldım. bi arkadaşımla eve çıktım 2 ay sonra ev sahibi evden attı bizi evi sattığı için sonra biz dağıldık. ben ordan sonra başka bi arkadaşımın evine yerleştim onlarlada yapamadım ordan taşındım. sonra dışarda kaldım tam anlamıyla. 1 gün bi arkadaşımda 1 gün diğerinde kala kala 1 ay geçirdim. (çünkü ev arkadaşı bulamıyordum) böyle çok taşınma olayı yaşadım. çok zor zamanlar geçirdim anlayacağınız
yani kasım ayından beri böyleyim. bi sürü şansızlık yapıştı yakama.

kalan 1,5 ayıda stresle geçirmeye değmez. Ben olsam direk yurda geçerdim. Kalan parayıda yer içerdim

Ben de üniversite okuyorum 19 yaşındayım. Ama ben evimdeyim ki şehir dışında olsam yüksek ihtimal yurtta kalırdım. Temizlik şu bu açısından daha avantajlı bence yurda geç . Öyle sorumsuz biriyle kalmaktansa. 1.5 ayın var idare ederim diyorsan kal ama öteki dönem mutlaka git derim yurda.

ay başına 100dolar kazancın oluyor, faturalardan kurtulmak da cabası.

fakat cıkmayı dusunuyorsan bu ayın kirasını verdikten hemen sonra cıkman gerekecek ki o da ev arkadasını ortada bırakmak olur.
amaan bana ne ben onun stresi yuzunden ayrılıyorum desen de yazılı olmayan bazı kurallar gibi birseydir bence bu.

o yuzden simdi ev arkadasınla konus, pazar-pzt aynı durum olursa ben ayrılmayı dusunuyorum diye...
o da ciddiyetini anlar. ya otelde kalacak parası ve baska evi olmadıgı icin kendine ceki duzen verir ya da hee diyip geciyorsa davranıslarının sonuclarına katlanır...

yurtta sorun yasar mısın mutlu olur musun bu soruların yanıtı sende. ev mi yurt mu daha cok rahatsız ediyor buna gore karar verirsin.
olmazsa 1ay icin 100dolar kar ı düsünmez, 250doları kendin verir ama keyfine bakarsın...

Ben de üniversite okuyorum 19 yaşındayım. Ama ben evimdeyim ki şehir dışında olsam yüksek ihtimal yurtta kalırdım. Temizlik şu bu açısından daha avantajlı bence yurda geç . Öyle sorumsuz biriyle kalmaktansa. 1.5 ayın var idare ederim diyorsan kal ama öteki dönem mutlaka git derim yurda.

Ev arkadasini kovalayip yenisini bulman mumkun mu?

Bu sefer de kirada problem cikarsa, bence kavga cikarip evden sepetle.

kız gerçekten çok temiz sakin kendi halinde bir kız. tek problemi şu para konusu işte.
kıza bağırıp çağırıp bişey desem ben yine üzülürüm. ağzını açıp tek kelime etmez, çünkü aşırı saf.
az önce dedim zaten anlattım durumumu. hep beni zor durumda bırakıyosun falan dedim. o da şu zamana kadar hep ödedim. bundan sonrada öderim bulucam para dedi. farkındamısın evden atılırsak ben sokakta kalıcak, gidicek hiç bi yerim yok dedi. yani ister istemez ödemek zorundayım buna mecburum dedi.

bişey diyemedim, bekliyorum öylece...

X