Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
860
30
Merhaba, herkese iyi günler :)
ben sağlık önlisans bölümünde(2yıllık) okuyorum. çok müthiş bir sıralama olmasa da bu bölüme göre iyi bir sıralamayla geldim, arkadaşlarım der bazen neden diye. bilmiyorum o an öyle olması gerekti sanırım.

Şimdi eğitimimin lisans düzeyinde olmasını istiyorum. Bu yüzden ikinci üniversiteye hazırlanıyorum. (sayısalım)
Önümde iki seçenek var;
1.) DGS (dikey geçiş sınavı) na girip matematik-türkçe ile hemşirelik'e geçiş yapmak.
2.) yeniden YGS-LYS ile mühendislik(belirtmeyi unutmuşum İnşaat Mühendisliği. Aslında bu yıl sınava başvurdum ama 3gün staj iki gün okul ile derslere yetişmekte çok zorlanıyorum.
Ailem destek bu konuda bulundugumuz şehirde istersen özel olarak mühendislik okuyabilirsin diyor fakat ben böyle rahat edemiyorum, ya da seneye daha iyi hazırlanıp devlet üniversitesinde mühendislik okuyabilirim. ayrıca bu yıl da mühendislik kazanabilirim ama büyükşehirlerde kazanabileceğimi sanmıyorum.. olursa seneye.

sizden isteğim özellikle aranızda hemşire ve mühendis arkadaşlar varsa artı eksisini gösterip beni yönlendirmeniz.

Son düzenleme:
Yılmadıgınız için tebrik ederim.
Hemşirelik ben cok istemiştim ama ellerimde fazlasıyla titreme problemi olduğu için yazamadım. Okuması kolay bir bölüm yatkınsanız. Nerede çalışacağınız hemen hemen bellidir.

Mühendislik okumasi işkence. Benim sevgilim okul birincisi olmasina ragmen yarım dönem uzadı okulu. Dersleri çok ağır. Bi kafeye bile doğru düzgün gidemiyorduk. Bugün de derse gitmeyeyim notları birinden alırım diye bi dünya yok.

Ve şunu ekleyeyim. Baska bir sehirde devlet üniversitene gitmekle kendi sehrinizde özel üniversiteye gitmek arasında maddi açıdan hiç bir fark yok.

ben muhendislik okuyorum canim ama tavsiye etmiyorum bir senem uzadi daha simdiden kabus gibi dersler cok ama cok agir, simdiki aklim olsa hemsirelik falan yazardim

yerime imza attirsamda olur diyemiyorsun asla, dersi dinlemesen evde anlamiyorsun, ingilizcen yoksa zaten tavsiye etmiyorum eskisi gibi populerde degil artik iskence cekeceksen yaz oku heleki cukurovayi sakin ama sakin yazma derim tambir iskence

Yılmadıgınız için tebrik ederim.
Hemşirelik ben cok istemiştim ama ellerimde fazlasıyla titreme problemi olduğu için yazamadım. Okuması kolay bir bölüm yatkınsanız. Nerede çalışacağınız hemen hemen bellidir.

Mühendislik okumasi işkence. Benim sevgilim okul birincisi olmasina ragmen yarım dönem uzadı okulu. Dersleri çok ağır. Bi kafeye bile doğru düzgün gidemiyorduk. Bugün de derse gitmeyeyim notları birinden alırım diye bi dünya yok.

Ve şunu ekleyeyim. Baska bir sehirde devlet üniversitene gitmekle kendi sehrinizde özel üniversiteye gitmek arasında maddi açıdan hiç bir fark yok.
teşekkür ederim cevabınız için,
birçok dalda mühendislik okuyan arkadaşlarım var, gelme diyor :)
yatkın oldugumu düşünüyorum hemşireliğe. fakat yükselemeyip sabit kalcakmışım gibi hissettiğimden daha önü açık geliyor mühendisliğin. o yüzden kararsızım.
size de çok geçmiş olsun ayrıca.

yerime imza attirsamda olur diyemiyorsun asla, dersi dinlemesen evde anlamiyorsun, ingilizcen yoksa zaten tavsiye etmiyorum eskisi gibi populerde degil artik iskence cekeceksen yaz oku heleki cukurovayi sakin ama sakin yazma derim tambir iskence
hangi bölüm okuyorsunuz?
okuması zor diye duydum ben de, çalışma şartları nasıldır acaba

teşekkür ederim cevabınız için,
birçok dalda mühendislik okuyan arkadaşlarım var, gelme diyor :)
yatkın oldugumu düşünüyorum hemşireliğe. fakat yükselemeyip sabit kalcakmışım gibi hissettiğimden daha önü açık geliyor mühendisliğin. o yüzden kararsızım.
size de çok geçmiş olsun ayrıca.

Hayır her iki bölümde de yükselme şansın var. Sen kendi yeteneklerine göre karar vermelisin. Hemşirelik de az buz bi bölüm değil gayet de güzel yükselebilirsin. Mühendislik okursan hangi alanda düşünüyorsun?

Mühendislik çok geniş kavram

Ne mühendisliği

Yani ne olursa Demeyin ya Mutlu olmazsanız

Hemşirelik dgs ile zor olabilir onu sınav ile kazanabilirseniz lys ile girin dgs de kontenjan az ve iki yıl burdan iki yıl ordan dört yıl olmuyor mutlaka eksik ders var deniyor ve yıllar uzuyor karışıyor

Mühendislik çok geniş kavram

Ne mühendisliği

Yani ne olursa Demeyin ya Mutlu olmazsanız

Hemşirelik dgs ile zor olabilir onu sınav ile kazanabilirseniz lys ile girin dgs de kontenjan az ve iki yıl burdan iki yıl ordan dört yıl olmuyor mutlaka eksik ders var deniyor ve yıllar uzuyor karışıyor
belirtmeyi unutmuşum, inşaat.
anladım teşekkür ederim evet lys ile hemşirelik de bir seçenek :)

Hangisini istiyorsanız o olur inşallah..
Hemşirelik tercih ederdim ben olsam..

Eşim inşaat mühendisi.. çok istediği bölümdü iyi bir devlet uni. De okudu.. severek yapıyor işini ama.. çok zor..
Fiziksel olarak da zihinsel olarak da çok yoruluyor.. Toplantılar mesailer nöbetler evrak işleri kavga gürültü hiç eksik olmuyor.. çalışma saatleri de müteahhit firma ise çok esnek.. gece 23te eve çamur içinde donmuş olarak geldi yıllarca :) ama seviyor işte.. kapasite ve sevgi meselesi..

Hangi muhendislik bölümünü düşünüyorsunuz.. hepsi bambaşka.. okuması da çalışma şartları da..

Hangisini istiyorsanız o olur inşallah..
Hemşirelik tercih ederdim ben olsam..

Eşim inşaat mühendisi.. çok istediği bölümdü iyi bir devlet uni. De okudu.. severek yapıyor işini ama.. çok zor..
Fiziksel olarak da zihinsel olarak da çok yoruluyor.. Toplantılar mesailer nöbetler evrak işleri kavga gürültü hiç eksik olmuyor.. çalışma saatleri de müteahhit firma ise çok esnek.. gece 23te eve çamur içinde donmuş olarak geldi yıllarca :) ama seviyor işte.. kapasite ve sevgi meselesi..

Hangi muhendislik bölümünü düşünüyorsunuz.. hepsi bambaşka.. okuması da çalışma şartları da..
ben de inşaat düşünmüştüm hep :)

X