Karar vermekte cok zorlaniyorum...

hımm... maddi açıdan çok fazla zorlamayacaksa 1. üniv.i seçebilirsin ilişkin için de iyi olur... ama burada önemli olan erkek arkadaşın buna değer mi, emin misin vs bunları düşünmen lazım. ama 1,5 saatlik mesafe de çok değil, öbür üniv. maddi açıdan daha iyi...

umarım doğru anlamışımdır yazdıklarını

devlet universitesini sec, ise girerken sana buyuk fayda saglar...ozel unv de master yaptim demekle bilegimin hakkiyla devlet unv master ina alindim demek arasinda fark var...ben devlet unv yaptim ve turkiyenin en gozde unv idi, ise basvurdugumda diger cv lere fark atmami sagladi, ozele hic basvurmadim bile...hicbir erkek icin de fedakarliga degmez bunu da ilerde anlarsin

devlet üniversitesini seçmelisin canım
mantığınla hareket et
1-1.5 saat çokta uzak bir mesafe değil
siz birbirinizi sevdikten sonra mesafenin sorun olmaz
tabiki bazı zamanlar sıkıntı yaşarsınız ama
önceliklerin arasında eğitimin ve kariyerin gelsin
bu tip durumlarda duygusal düşünmemek gerekir

öncelikle başarından dolayı kutlarım canım,
çok tarafsız bi yorum yapacağım.
anladığım kadarıyla birinci üniversite özel ve senin mezun olduğun yer.yani sen burada okurken burslu muydun ailen mi ödedi bu önemli.çünkü ailen ödediyse sanırım ben olsam ikinci opsiyonu seçerdim maddiyat açısından.hani bu kadar yıl ödediler daha ödemesinler mantığıyla.ikinci opsiyon daha makul gibi.hem değişik bi yerde master yapacaksın,hem ev tutma şansın var,pekala erkek arkadaşın da fedakarlık yapıp gelebilir yanına,sadece sen gitmek zorunda değilsin.muhakkak zor olur tabi,aranızda soğukluk olup olmayacağı ilişkinizin samimiyetinde.ama gene de kimse için eiğitim hayatında karar verirken,kendinden fazla düşünmemeni tavsiye ederim.her şey gönlünce olsun arkadaşım.başarılar ve bol şans!

bende devlet universitesi diyorum. Aileni bence bu kadar zorlamak yanlis olur.
birde eger dedigin gibi iliskiniz saglamsa 1,5 saatlik mesafe hicbirsey inan bana.
bu arada Istanbuldan bir yakadan diger yakaya ben ancak 2,5 saatte geciyorum
yani ayni sehirde bile olsan ulasim zor olabiliyor. hem diger arkadasin yazdigi gibi
cv icin devlet universitesi daha iyi olur. Elbette erkek arkadasinda onemli
ama bir yolunu bulursunuz gibi geliyor.
Umarim kendin icin en dogru tercihi yaparsin.

ben de devlet üniversitesi diyorum. 2,5 senelik ilişkide daha önce hiç sorununuz olmadıysa, bundan sonra da sadece uzaklık yüzünden sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ben. hem trenle filan 1,5 saati halledersiniz, haftasonları beraber olursunuz hiç olmazsa...

Öncellikle sunu belirtmek istiyorum, burada, yani almanyada, özel üniversite ve devlet üniversitesi arasinda pek bi fark yok, yani devlet üniversitesi daha iyi ve cv icin daha iyidir diye bisey yok. Her iki üniversitede ülkenin (isletme icin) en iyi 5 üniversitesinde yer alir (isverenler ve ögrencilerle yapilan anket gibi biseyin sonucunda) ve özel üniversiteye girmesi de o kadar kolay degil, yani sirf parayla olmuyor, devlet üniversitesiyle sartlar ayni diyebilirim.
Ama tabi iki farkli üniversitede okumus olmam avantaj olabilir.

cogunuz zaten devlet üniversitesini tercih et diyorsunuz, bende sanki onu daha cok istiyorum. Mesafe fazla sorun
olmaz gibi geliyor bana, ben onun icin o yolu gitmeye hazirim, erkek arkadasim da ayni sekilde, ama iste o biraz daha fazla korkuyor benden.
Ben mesafeye ragmen herseyin iyi gidebilecegine inaniyorum, ama 100% de emin olamiyorum, ancak zaman gösterir...

deymil sormus, simdiye kadar kim ödedi diye. Özel üniversiteye giderken burs aliyordum, yani hem tüm üniversite ücretlerini ödediler, hemde aylik
yardim aliyordum ve bu parayla gecinebiliyordum. Cok rahattim o yönden ve cok sansliydim gercekten.
Simdi ise ailem ödemek zorunda kalacak, yani normal ücretin yarisini ödeyecekler, ve bu 20 bin TL yi buluyor. Bu parayi ödeyebilirler, yani ödeyelim derken ac kalmazlar, ama yinede ailem icin az bi para degil. Arti orada gecimimi saglamam icin de biraz yardim etmeleri gerekiyor. Ben bu parayi kabul edersem eger, aileme geri ödemeyi düsünüyorum, yani borc olarak alabilirim. Böylece benim icim de daha rahat etmis olur, onlara fazla yük olmus gibi hissetmem kendimi. Devlet üniversitesinin ücretleri ise sadece 4 bin TL.

Arada maddi açıdan ciddi fark var
Farklı bir ortam yeni hocalar yeni bir sistem yeni bir kurum tanımak çok daha avantajlıdır, işe alınırken bile buna dikkat edilir
100 km uzak bir mesafe değil, sen gelirsin, erkek arkadaşın gelir, halledilir bence dert değil, daha askerlik var, o zaman nasıl dayanacaksınız?
Bir de yüksek lisans yaparken hergün okula gidecek misiniz bu da var. Programa ve böülme göre değişir ama haftada sadece bir gün giden bile var. Yani ulaşım imkanları iyiyse 2. üniversitenin oraya taşınmana gerek bile kalmayabilir.
Önerim 2. üniversiteyi tercih etmen.
Çok klasik olacak ama ne kadar çok seversen sev, onun için bir şeyden vazgeçme bence, şanslısın ki sevgilin de anlayışlı, ben de eşimi çok seviyorum, gerekirse kalkar giderim ama, 2-3 sene bu sonuçta, sayılı gün, yazın tatil, aralarda görüşücez, kendimizden ve sevgimizden de eminsek, bir ay zorlanırız sonra alışırız...

canim sen hangi üniversitede okuyorsun,söyledigin miktarlar insanin dudagini ucuklatacak cinsten,bende almanyada okuyorum ve bölümüm seninkine yakin ama benim ödedigim miktar "ucuz" olarak aktardigin üniversitenin ancak dörtte biri

sorununa gelince:bende arkadaslara katiliyorum ve ikinci üniversiteyi tercih etmen gerektigini düsünüyorum.1,5 saatlik mesafe cok degil,hem fenami böylelikle birbirinizi özlemis olursunuz,cabuk yasanan iliskiler cabukta tükenir canim bunu unutma

tercihin hayirli olsun

@Volvic: Birinci Üniversite özel, o yüzden bu kadar pahali. Ikincisi ise dönem basi 500 Euro, ben 4 bin TL dedim, cünkü iki senede ödenecek toplam miktari kast ettim. Sen nerede okuyorsun?

@cemreeylul: Evet fark cidden cok büyük. Askerlik yok cok sükür, Almanyada askerlik yerine bi sene sosyal bi kurumda calisabiliyorsun, ve erkek arkadasim bunu okumadan önce yapmis zaten. Genelde burda direk liseden sonra yaparlar askerliklerini. Maalesef sadece haftada bi kere gidilecek diye bir sey yok, yani dersler daha fazla, ama girecegim dersleri kendim secebildigim icin, haftada bi günü bos birakacak sekilde secebilme imkanim olabilir.

Evet ilk önce kendimi düsünmeliyim, zaten kendi yaptigim secimle mutlu ve barisik degilsem, iliskimdede mutlu olmam zor olmaz mi?
Ama diger yandan sevdigim kisiden ayri kalmak.... Kalp mi mantik mi, cok arada kaldim..

Sevgilisinden uzakta yasayan kisilerin deneyimlerini duymak isterim, ne gibi sorunlarla karsilasiyorsunuz veya hic sorun olmuyor mu?

Benim erkek arkadaşımla aramda 4 saat var. Uzun tatillerde bir araya gelebiliyoruz, o da onun gelmesiyle. Ama birbirimizi özlüyoruz ve bu ilişkimiz için çok iyi oluyor. Bence sende ondan biraz uzaklaşmalısın. Her günü beraber geçiriyormuşsunuz bu insanı bunaltır sıkar bence. O yüzden devlet üniveersitesi diyeceğim...

ayy ben yurtdışında olduğunuzu bilmiyordum canım ondan askerlikten bahsettim
evet haftada bir olmayabilir, o biraz ekstrem bir durum zaten, sadece örnek amaçlıydı, bu bile olabiliyor manasında :)) almanyada sistem nasıl onu da bilmiyorum ama haftada 4 de bana çok fazla gözüktü. haftalık kaç saat ki? (sırf meraktan soruyorum yanlış anlama lütfen)
sizinki tam anlamıyla bir uzaklık olmayacak, telefon var internet var, sürekli olmasa bile sık sık gidip gelirsiniz, askerdekileri düşün bence içini rahatlatır, haftada bir telefonda konuşup aylarca görüşmüyorlar. hoş bir durum değil ama katlanılmayacak gibi de değil bence, sonuçta geçici bir süre. tabi karar senin, hayırlısı olsun.

Bahsettigim devlet üniversitesine giden bi arkadasim var, haftada hemen hemen her gün dersleri varmis, ama tabi tüm gün boyunca degil. Yani haftada
10-15 saat filan. O arkadas hem okuyor, hemde haftada iki gün calisiyormus, tabiki her derse giremiyor, ama yinede imkansiz birsey degil diyor. Bu beni rahatlatti biraz, yani orayi secersem, derslerden birbirimizi göremeyiz diye korkuyordum, ama öyle degil gibi gözüküyor.

Cok sükür simdiye kadar birbirimizden hic sikilmadik veya bunalmadik, hergün görüsmemize ragmen ve günümüz cogu zaman beraber gecmesine ragmen. Onunla cok iyi anlasiyorum, bu cok güzel. Bunun da degisecegini sanmiyorum, sonucta 2,5 senedir bunalmadik, bundan sonra da öyle olmaz.
Ama ayri sehirde yasamak iliskiye biraz hareketlik de katabilir (senin dedigin gibi), yani birbirimizi daha fazla özleriz, beraber gecirdigimiz zamani daha iyi kullaniriz, degerini daha iyi anlariz. Insallah böyle olur.

Simdilik devlet Üniversitesini sectim gibi, yarin sabah-öglen gibi son kararimi vermem gerekiyor, eger ani bisey olmazsa, herhalde son kararim belli gibi. Ama tabi sabah neyi gösterir bilemem...

ne yapacaksan once kendin icin yap..
yakindayken de sorun cikacaksa yine cikar mesafeye gerek yok..
gorusme anlaminda ise sonucta farkli ulkelerde degilsiniz..1 saat mesafe ne ki???
dert etme..

Konu içeriği nedeniyle "Eğitime dair" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

@Volvic: Birinci Üniversite özel, o yüzden bu kadar pahali. Ikincisi ise dönem basi 500 Euro, ben 4 bin TL dedim, cünkü iki senede ödenecek toplam miktari kast ettim. Sen nerede okuyorsun?

tamam,o zaman söyledigin miktar gayet tutarli tabi ben sezon basi o kadar ödüyorsun sandim.
ben bavyeradayim canim senden sinif olarakta yüksegim galiba,kolay gelsin

tamam,o zaman söyledigin miktar gayet tutarli tabi ben sezon basi o kadar ödüyorsun sandim.
ben bavyeradayim canim senden sinif olarakta yüksegim galiba,kolay gelsin

Sende mi master yapiyorsun, yoksa benden önce basladigin icin diploma mi seninki?

Bende master yapiyorum canim:)sen nerelerdesin?bir karar verebildinmi?

Evet karar verdim, eski üniversitemi birakiyorum yani devlet üniversitesine gidecegim :)
Simdide ev bakmaya basladim, bir an önce güzel bisey bulup tasinmak istiyorum... insallah hersey güzel olur
ve ben pismam olmam :) Sanada derslerinde basarilar dilerim canim. Almanyada üniversite egitimi alan türk genclerini görmek cok güzel ve gurur
verici

Cevaplariniz icin tesekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…