• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karar veremedim...

kızlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var; burada daha önce kayınvalidemlerle olan sorunlarımı sizinle paylaşmıştım. ameliyat olacaktım, çok şükür ameliyatımı oldum. 1 ay kadar oldu. şuan 30 yaşındayım eşimde 36. Allah herkesin evladıyla bir benimkine de ömür versin ; benim bi oğlum var .6yaşına girecek. ben artık oğlumun bi kardeşi olsun istiyorum , o da çok istiyor, herkesin var benim yok diyor. bunu iki yıla yakındır istiyorum ama sürekli bişey çıkıyo, önce kalp hastalığım çıktı , sonra tansiyon... sonra oğluma bi hastalığın teşhisini koydular aylarca onunla uğraştım çok şükür artık çok kesin konuşmuyorlar büyük ihtimalle değil diyorlar, derken benim ameliyatım çıktı oldum bitti, bu ara kardeş için iyi bi zaman diye düşünürken şimdi de bu dönemde hamile kalırsam 2 yıldır ana okuluna gidiyor zaten önümüzdeki yıl da oğlumun tam ilkokul 1. sınıfa başlayacağı zaman yeni doğum yapmış olacağım. okula derslere çok meraklı ama ilk yıl zor olur bebekle nasıl yaparım? benim ailem burada değil, ilgilenebilecek kimsemde yok. kayınvalidem alt katımda ama bana bi faydası yok. yaşım ilerliyor, oğlumun kardeşsiz kalmasını istemiyorum. ama bu zamanda da oğlum tam okula başlayacak, onu etkiler diye düşünüyorum. kararsızım, üzgünüm. aranızda çocuğu okula yeni başladığı zamanlarda bebeği olan var mı nasıl atlattınız? ya da biraz daha beklemeli miyim ben...
ben 1. sınıfa gidiyordum kardeşim yeni doğmuştu.
bi zararı olmadı bana :)

He diyince olacak mi zaten. Rahat olun bismillah diyip baslayin bence calismalara. Rabbim hayirli zamanda verir zaten. Oyle dua ederek isteyin. Yoksa hic bisey bizim hesabimiza uymuyor. Rabbimin hesabi daha guzel
evet orası öyle, geçtiğimiz yıl bikaç ay denemiştik ama her işte var bi hayır o zaman nasip olmamıştı, iyikide olmamış sonra ameliyat olmam gerekti.

Bende oglumun ılk okula basladıgı sene allah nasıp ederse dogurmayı dusunuyorum
dogum ıznındeyken ıkısıylede cok rahat ılgılenecegımı dusunuyorum

Ben de tedaviyle hamile kaldim. Ikincisinde olmayinca cok uzulmustum. 3.sunde olunca iyiki ikincisinde olmamis dedim izin durumu filan hepten karisacakti. Suan Rabbim kucagima almayi nasib ederse ikizlerim geliyor. Ikincisinde olsaydi tek olacakti. Elhamdulillah Rabbim herseyin en iyisini bilir. Siz hayirlisi diye niyet dip baslayin. Rabbim dualarinizi kabul etsin ins.
evet orası öyle, geçtiğimiz yıl bikaç ay denemiştik ama her işte var bi hayır o zaman nasip olmamıştı, iyikide olmamış sonra ameliyat olmam gerekti.

Ben de tedaviyle hamile kaldim. Ikincisinde olmayinca cok uzulmustum. 3.sunde olunca iyiki ikincisinde olmamis dedim izin durumu filan hepten karisacakti. Suan Rabbim kucagima almayi nasib ederse ikizlerim geliyor. Ikincisinde olsaydi tek olacakti. Elhamdulillah Rabbim herseyin en iyisini bilir. Siz hayirlisi diye niyet dip baslayin. Rabbim dualarinizi kabul etsin ins.
çok teşekkür ederim, Allah ikizlerinizi de kucağınıza almayı nasip etsin.

Calismiyorsaniz niye zor olsun?
Evde kriz yonetmeyi basarabilirseniz çocuğunuzun basarisini etkilemez bu durumlar. Hos ben basarili cocugun her kosulda başarılı olduğunu dusunenlerdenim zaten.
Eger oyle olmasaydi benim suan yerlerde surunuyor olmam lazımdı.
Gerçi zamane cocuklari da nermık anacim. Laf soylemeye, incitmeye gelmiyor.
Kizim 17 aylik ordan biliyorum :))
O bile inciniyor hemen.

benim eşiminde kardeşi ile arası 7 yaş eşim çok güzel anlatıyor kardeşinin dopduğu dönemi anneme yardın ederdim diye büyük ablamla benimde aram 7 yaş annem sallar o bana şarkı söyler uyuturlarmış saçlarıyla oynatıp yani şimdi tam size yardımcı olur kerdeş duygusunu anlayacağı bir dönem bence.

Calismiyorsaniz niye zor olsun?
Evde kriz yonetmeyi basarabilirseniz çocuğunuzun basarisini etkilemez bu durumlar. Hos ben basarili cocugun her kosulda başarılı olduğunu dusunenlerdenim zaten.
Eger oyle olmasaydi benim suan yerlerde surunuyor olmam lazımdı.
Gerçi zamane cocuklari da nermık anacim. Laf soylemeye, incitmeye gelmiyor.
Kizim 17 aylik ordan biliyorum :))
O bile inciniyor hemen.
başarı konusuna katılıyorum ablam oğlu 5 yaşındayken boşandı oğlu bir onda bir onda ama anadolu lisesine bile birincilikler girdi dershaneye ücretsiz gidiyor çok başarılı ama derslerine yardımcı olan bile yok.allah güzel yazılar yazsın evlatlarımıza hadefide doktorluk allah gönlüne göre versin kuzumun.

Benim bi komşum var, büyük kızı 4e gidiyor, küçük kızı 3 yaşında bile değil. Kadın 3.yü doğurdu :KK48:
Demem o ki çok plan program yapma, bebek istiyosan yap gitsin.
O hayattaki engeller hiç bitmez.
Bu arada geçmiş olsun, sağlığına kavuşmuşsundur inşallah...

Benim bi komşum var, büyük kızı 4e gidiyor, küçük kızı 3 yaşında bile değil. Kadın 3.yü doğurdu :KK48:
Demem o ki çok plan program yapma, bebek istiyosan yap gitsin.
O hayattaki engeller hiç bitmez.
Bu arada geçmiş olsun, sağlığına kavuşmuşsundur inşallah...
çok tşk ederim, iyiyim çok şükür. düzeldim artık. haklısın hayat planlandığı gibi olmuyor zaten...

Bu bahaneler böyle uzar gider.
Oğlunuza 7/24 ders çalıştırmayacaksınız herhalde?
Ya da bebekle 7/24 uğraşmayacaksınız, muhakkak uyuyacak vs.
Çalışıp 2-3 çocuk bakan, eğiten kadınlar var.
Üstelik ev hanımıysanız çok rahat üstesinden gelebilirsiniz.
Geçmiş olsun bu arada tüm rahatsızlıklarınız için.

Düşündüklerinizin sonu gelmeyecek.Ne güzel kararınızı vermişsiniz , hem kardeşi olduğunda oğluşunuz da daha moralli motivasyonlu olur diye düşünüyorum.Sonuçta iki yıldır istiyor o da annesi.Bir de arada çok da yaş olmamalı diye düşünüyorum, hayırlı zamanda gelsin bebişiniz.

Back