• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karar veremedim...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
kızlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var; burada daha önce kayınvalidemlerle olan sorunlarımı sizinle paylaşmıştım. ameliyat olacaktım, çok şükür ameliyatımı oldum. 1 ay kadar oldu. şuan 30 yaşındayım eşimde 36. Allah herkesin evladıyla bir benimkine de ömür versin ; benim bi oğlum var .6yaşına girecek. ben artık oğlumun bi kardeşi olsun istiyorum , o da çok istiyor, herkesin var benim yok diyor. bunu iki yıla yakındır istiyorum ama sürekli bişey çıkıyo, önce kalp hastalığım çıktı , sonra tansiyon... sonra oğluma bi hastalığın teşhisini koydular aylarca onunla uğraştım çok şükür artık çok kesin konuşmuyorlar büyük ihtimalle değil diyorlar, derken benim ameliyatım çıktı oldum bitti, bu ara kardeş için iyi bi zaman diye düşünürken şimdi de bu dönemde hamile kalırsam 2 yıldır ana okuluna gidiyor zaten önümüzdeki yıl da oğlumun tam ilkokul 1. sınıfa başlayacağı zaman yeni doğum yapmış olacağım. okula derslere çok meraklı ama ilk yıl zor olur bebekle nasıl yaparım? benim ailem burada değil, ilgilenebilecek kimsemde yok. kayınvalidem alt katımda ama bana bi faydası yok. yaşım ilerliyor, oğlumun kardeşsiz kalmasını istemiyorum. ama bu zamanda da oğlum tam okula başlayacak, onu etkiler diye düşünüyorum. kararsızım, üzgünüm. aranızda çocuğu okula yeni başladığı zamanlarda bebeği olan var mı nasıl atlattınız? ya da biraz daha beklemeli miyim ben...

Şimdi okula başlar sonra ilerleyen sınıflar daha zorlaşır denir sonra sbs gelir falaan filan... Gerçi kısmet Allah ne zaman verir belli olmaz ama bence ertelemeyin derim ne kadar az yaş farkı o kadar iyi

evet, yaşımda ilerliyor.. onların arasında da bu yıl hamile kalmış olsam bile 7 yaş olacak... bu bile çok aslında

Canım yapmayı düşünüyorsan tam vakti. 6 yaşına gelmiş oğlun. Sana az çok yardımı da olur. Çünkü oğlunuz 1 ci Sınıfı atlattığında hemen hamile kalırsanız diğeri doğar büyütürken oğlunuzun dersleri zorlaşmadan diğeride büyür.

Bu arada geçmiş olsun sizede.

Benim ikizlerim var 1 yaşındalar biz ikisini aradan çıkarttık.

zamanında annelerimiz günü zamanı sayıpta mı doğuruyordu sıra sıra boncuk gibi dizmişler valla :D
hiçbirşey olmaz Allah'ın izniyle yetişirsiniz ertelemeyin bence de :)

Canım yapmayı düşünüyorsan tam vakti. 6 yaşına gelmiş oğlun. Sana az çok yardımı da olur. Çünkü oğlunuz 1 ci Sınıfı atlattığında hemen hamile kalırsanız diğeri doğar büyütürken oğlunuzun dersleri zorlaşmadan diğeride büyür.

Bu arada geçmiş olsun sizede.

Benim ikizlerim var 1 yaşındalar biz ikisini aradan çıkarttık.

sağlıkla huzurla büyütün inşallah, darısı başıma :))

sanki ünw okuyacak ayol alt tarafı birinci sınıf :) hem o okuldayken minikle güzel ilgilenirsiniz sonra onun dersleriyle ilgilenirsiniz.baba da artık arada sever falan.

zamanında annelerimiz günü zamanı sayıpta mı doğuruyordu sıra sıra boncuk gibi dizmişler valla :D
hiçbirşey olmaz Allah'ın izniyle yetişirsiniz ertelemeyin bence de :)

evet orası öyle :) ama onların etrafında muhakkak yardımcı olanları olmuştur, beni korkutan hiç kimsem yok bu şehirde ne oğluma ne bana yardımcı olabilecek...

benım ıkı cooğum yok henuz.yanı şu durumda artı eksı karsılaştırması yapamayacgım ama sadece sunu soylemek ıstedım.ılkokul bırıncı sınıf cok onemlı bence.o donem ne kadar ılgılenırsenız okadar basarılı olur okul hayatında...ama dusunsenıze o donem doğum yaparsanız nasıl ılgıleneceksınız...zaten malum ılk aylar uykusuzluk,stres hersey zor oluyo...ee ama tamda ilgi isteyen derslerıyle ilgilenmenız gereken evladınız nolacak??? bana kalırsa bırıncı sınıfı atlatsın sonra düşünün derım ha 7 yas olmuş aralarında ha 8

sanki ünw okuyacak ayol alt tarafı birinci sınıf :) hem o okuldayken minikle güzel ilgilenirsiniz sonra onun dersleriyle ilgilenirsiniz.baba da artık arada sever falan.
öyle demeyn üniversite okuyacak olsa kendi başına okur herhalde :)) sorun çocuğun okuma yazma bilmemesinde, benim ona yetip yetmeyeceğimde.

öyle demeyn üniversite okuyacak olsa kendi başına okur herhalde :)) sorun çocuğun okuma yazma bilmemesinde, benim ona yetip yetmeyeceğimde.
sizin yetmediğiniz yerde eşiniz yardımcı olsun.tek başına yapmıyorsunuz ya bebişi.yok öyle bedavadan çocuk sahibi olmak.

benım ıkı cooğum yok henuz.yanı şu durumda artı eksı karsılaştırması yapamayacgım ama sadece sunu soylemek ıstedım.ılkokul bırıncı sınıf cok onemlı bence.o donem ne kadar ılgılenırsenız okadar basarılı olur okul hayatında...ama dusunsenıze o donem doğum yaparsanız nasıl ılgıleneceksınız...zaten malum ılk aylar uykusuzluk,stres hersey zor oluyo...ee ama tamda ilgi isteyen derslerıyle ilgilenmenız gereken evladınız nolacak??? bana kalırsa bırıncı sınıfı atlatsın sonra düşünün derım ha 7 yas olmuş aralarında ha 8
evet bende tam olarak bunu düşünüyorum aslında. ona da derslerinde benden başka kimse yardım edemeyecek. bebeğe de benden başka kimse bakamayacak, ikisine yetebilir miyim emin değilim.

Kardesimle aramda 7 yaş var. Ilkokul 1 e giderken doğdu kardeşim. Kimse bakmadı bize annem ikimize de yetti. Olmayacak şey değil ki. Bi de kardeşim doğduğundan beri 6 yaşına kadar hep hastalıklarla bogustu. Annemle kardeşim hastane de yatarken ben hep babamla kaldım. Hiç bi eksiğim olmadı. Tam aksine iyi ki bir kardeşim oldu. Çok isterdim iyi ki de istemisim. Ben artık evliyim kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor. Ama aramızdaki bağ bambaşka ben onun küçük annesiyim. Hem bebekligine dair herseyi hatırlıyorum hemde okulda çok başarılı bir ogrenciydim.

evet bende tam olarak bunu düşünüyorum aslında. ona da derslerinde benden başka kimse yardım edemeyecek. bebeğe de benden başka kimse bakamayacak, ikisine yetebilir miyim emin değilim.

yetemezsınız....benım bır kızım var 15 aylık yerı gelıyo çok zor oluyo ki tek çoçuk yanı....bence mutlaka bırıncı sınıfı bıtırsın o donem sızın ilginiz destegınız cok onemlı

Kardesimle aramda 7 yaş var. Ilkokul 1 e giderken doğdu kardeşim. Kimse bakmadı bize annem ikimize de yetti. Olmayacak şey değil ki. Bi de kardeşim doğduğundan beri 6 yaşına kadar hep hastalıklarla bogustu. Annemle kardeşim hastane de yatarken ben hep babamla kaldım. Hiç bi eksiğim olmadı. Tam aksine iyi ki bir kardeşim oldu. Çok isterdim iyi ki de istemisim. Ben artık evliyim kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor. Ama aramızdaki bağ bambaşka ben onun küçük annesiyim. Hem bebekligine dair herseyi hatırlıyorum hemde okulda çok başarılı bir ogrenciydim.
Allah ayırmasın canımm, benimde bi kardeşim var Allah eksikliğini göstermesin. bu duyguyu bildiğim için oğlumda yalnız kalmasın istiyorum. yazdıkların çok motive etti beni, çok tşk ederim.

hayır çalışmıyorum.
yetişirsiniz ya o zaman
zor olur elbet ama daha ilerisi daha zor bence
zaten 1. sınıf okuma yazma toplama çıkarma mutlaka öğrenir mutlaka yardım edebilirsiniz
yani benim hiç aklıma gelmezdi çocuk yaparken bunu hesaba katmak
ve yaş aralığı ne kadar büyük olursa o kadar uzak oluyor kardeşlik ilişkisi nesil farkı oluyor bildiğin
biri gençken diğeri çocuk biri üniverstedeyken diğeri ortaokulda falan olacak hemen hemen
bu süreç geçici
ama arada yaş farkı kalıcı bi durum bence.

He diyince olacak mi zaten. Rahat olun bismillah diyip baslayin bence calismalara. Rabbim hayirli zamanda verir zaten. Oyle dua ederek isteyin. Yoksa hic bisey bizim hesabimiza uymuyor. Rabbimin hesabi daha guzel

Back