Merhaba arkadaşlar. Bilgisi olan ya da aynı durumları yaşayan arkadaşımız varsa bir konuda yardımını istiyorum.
- Eşimin babaanne ve dedesine corona teşhisi konduğunu öğrendik.
- Bizim de temasımız olduğu için bizi arayıp soran olmamasına rağmen hastaneye başvurduk.Semptom yoksa test yapilmaz dediler
- içim rahat etmedi. Hiçbir belirtimiz olmamasına rağmen özel hastaneye başvurup eşim kızım ve bana test yaptırdık. Ben ve eşimin negatif 8 yaşındaki kızımın pozitif çıktı.
- Durumu iyi olduğu gayet sağlıklı olduğu için ilaç verilmedi.
- Daha sonra bizim testler yenilendi. Eşim negatif ben pozitif çıktım. Hiçbir belirti oluşmadı bende. Evde gerekli önlemleri alarak hayatıma devam ettim.
- Beni hiçbir doktor görmedi. ilaç verdiler kullan dediler. 5 gün kullandım.
- Soru şu kızıma ilaç verilmedi ve karantinasi 14 günde bitti. Ben ilaç kullandığım için 14+5 gün dediler. (ilaç 5 gün kullanıldı, ilaçtan sonra 14 gün)
- Aile sağlığından arayan hemşiremiz süre uzatılabilir da uzatilmayabilir de diyor. Toplum sağlığını arıyorum sistem otomatik yapıyor bilmiyoruz diyorlar. Aynı evde 2 pozitif var diyorlar sonra ama kızınız ilaç kullanmamış biz de bilmiyoruz diyorlar.
- Sorun karantina değil ben karantinadan çıksam da tedbiri bırakacak kendimi dışarıya atacak biri değilim. Testi gidip zorla ben yaptırdım.
- Sorun belirsizlik hissi ve benim kaygılarım. Sanki hiç çıkamayacakmışım gibi hisediyorum. Psikolojik açıdan artık bittiğimi hissediyorum. Kimsenin bana yeterli bilgi vermemesi,bekle gör demeleri belirsizlik hissi beni çok kötü etkiledi.
- Bu süreci bilen varsa lütfen bana bilgi verebilir mi?
Not: sürecin sonunda test yapılmayacak. Karantina bitince süreç bitiyor. Ne kadar mantıklı olduğunu size bırakıyorum.
Tüm hastalara şifa dilerim. Umarım herkes bizim gibi belirtisiz ve evde atlatır.