karantina derdi

mahmut abi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
926
962
48
Merhaba arkadaşlar. Daha önce ikinci kedi almayı düşüncemle ilgili konu açmıştım.
Benim 2kedim vardı. 8ay önce 15 yaşımdaki kedim vefat edince, 10 yaşındaki diğer kedim de hayatında ilk defa, tek kedi olarak yalnız kaldı. Çok sosyal bir kedidir, ve o zamandan beri ben evden çıkıp geldiğimde çok strese girdiğini gözlemledim. Hem bu kedime arkadaş olur hem de önümüz kış, kediler sokakta perişan diye, bahçede baktığım ve çok sevdiğim yavrulardan birini sahiplenmeye karar verdim.
Yavruya veteriner iç-dış parazit yaptı, haftaya da karma aşısı yapılacak. Ancak her ihtimale karşı (hastalık riski için) 10 gün karantina uygulamam gerektiğini söyledi. Şimdi konforu için gereken ortamı hazırlayıp yavruyu bir odaya aldım. Yanına girip çıktıktan sonra ellerimi yıkayıp üstümü değişiyorum. Ancak 10 yaşındaki kedim geceleri benimle uyur, tüm gece yanımdan ayrılmaz. Strese girmemesi için onunla yatayım dedim ama bu sefer yavru yalnız kalacak (ilk kez o da kardeşlerinden ayrıldı ve yabancı bir ortamda) Ne yapacağımı bilemedim. Nasıl geçecek bu 10 gün?
2 saat yavruyla, 2 saat kedimle kalsam diye düşündüm. Bir de başka bir kedi sayfasında 3lü test yapıldığını duydum, sonuçlar hemen çıkıyormuş ama veteriner neden bana böyle bir şey önermedi? Bilgisi / önerisi olan var mı?

Bahçedeki yavrulardan alacaktınız demek aldınız☺️
Tüyü kadar ömrü olsun

Eviniz neşe ve bereketle dolsun
2 saat iyi fikir geldi bana

Evdeki kediniz de diğer kedinizle yaşamış yavru da kardeşleri ile
O yüzden ikisi de alışkındır kolay alışacaklardır

Hızlısı geçer inşallah karantina günleri🙏

X