• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karafatmalardan nasil kurtulcam

senayd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
14
0
86
İstanbul
Kizlar evimden kara fatma cikiyo butun giderleri kapattim top naftalin koydun ama dun iki tane daha gordum yuksek giris evim ne yapacagimi sasirdim tiksiniyorumm..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar evimden kara fatma cikiyo butun giderleri kapattim top naftalin koydun ama dun iki tane daha gordum yuksek giris evim ne yapacagimi sasirdim tiksiniyorumm..

ayyyy çok fena...siz istediğiniz akdar heryeri ilaçlatın tüm apartman ilaçlnamdan olmuyor maalesef..mutlaka diğer dairelerden gelip giriyorlar eve..

Canım onlar muhakkak kendilerine bir yer edinmişlerdir, orayı bulman lazım :31:.

Bizim evde mutfak kapısının duvara monte kısmı var ya oraya koğuşlanmışlardı sülalece :53:.

Eczaneden bir böcek ilacı almıştık, sprey şeklinde. Annem bir gece uzun soluklu bir operasyonun ardından hepsinin kökünü kurutmuştu :52:.

Nereden baksan bir yarım saat kapının o kısmına ilaç sıkmıştı. Annem sıktıkça bunlar dışarı çıktılar. Bir daha karafatma gören olmadı evde.

Yalnız ilaç çok kuvvetliydi annem iki üç gün nefes alırken sıkıntı çekmişti.

tüm bina ilaçlanmalı.Ayrıca gelebileceği her yere karbonat dökebilirsiniz.

korkunç.. raid böcek evi kullanın belli aralıklarla değiştirin faydası olur inşallah.

benim evde de vardı ve o kadar çoklardı ki anlatamam, yerler tahta olduğu için eve ilk taşındığımda farkettim ki yuva edinmişler. O kadar çoklardı ki başedemem ben bunlarla dedim evdende çıkamazdım daha iki gün olmuştu taşınalı, direk ev sahibinin yanına çıktım halledin dedim. Saolsun abla gitti tarım ilacı satan bi yerden toz halinde bi ilaç aldı su ile karıştırdı ve tüm gece tüm evi ilaçladı, ilk hafta hep ölülerini gördüm süpürdüm ve bittiler çok şükür. Ya bi de öyle bi üreme sistemleri var ki bir gecede torunlarının torunlarını görüyorlar yok böyle bişi. :27:

apartmansa apartmanın komple ilaçlanması gerekir. siz ilaçlatıp kurtulsanız bile muhakkak başka dairelerde de vardır ve onlardan size geri gelir. kara fatma dediğiniz hamamböceği mi? dikkat edin onlar aynı zamanda uçabiliyor :18::18::18:

ayy bacım Allah yardımcın olsun sen karafatma deyince benide kaşıntı tuttu evet ya bende çok tiksiniyorum onlarda bizimde geçen yıl evin heryerini kalorifer böceği diyolar ondan bastı ama bir iki değil inan onlarcası vardı birde çok hızlı hareket ediyolar kıyafetlerimizin içinde tabak çanak herşeyde geziniyolardı miğdem kaldırmıyodu artık ne ilaçlar alıp neler yapmadıkki eşim en son tarım ilacı aldı ölecekse böceklerle bizde ölelim diye :1: sonra ilaçladık evi kapattık iki saat havalandırdık en fazla 15 gün rahatlamışızdır sonra tekrar çıktılar biz evden taşındık çok şükürde kurtulduk ama senin konun hakkında bilgim yok ziraata falan sorsaydınız onlar hangi böceğe hangi ilaç iyi geliyor biliyolar bu böcekler normal böcek ilacıyla ölecek haşereler değiller canlı olanları öldürüyosun yumurtalarından tekrar çıkıyo bir böcek 10 bin yumurta bırakıyomuş nasılsa artık :53:

Kizlar onlarin bir siyahlari birde acik kahveleri var. Acaba kahverengi olanlar yumurtadan yeni cakanlarmiki dun gorduklerim kahverengiydi ne yapcam ben yaa ulaclayinca tekrar cikiyorsa kurumuyormu bunlarin koku..

Tesadufe bak :Dbende dun aksam gordum mutfagimda camdan attik ama esi dostu yoktur umarim. Benim evde ust kat ve dis kapim cok az acilir nerden geldi merak ediyorum, bulamazsam surekli gelecektir ayni yerden.

Son düzenleme:
Kizlar onlarin bir siyahlari birde acik kahveleri var. Acaba kahverengi olanlar yumurtadan yeni cakanlarmiki dun gorduklerim kahverengiydi ne yapcam ben yaa ulaclayinca tekrar cikiyorsa kurumuyormu bunlarin koku..

Yok yumurtadan yeni çıkanlar ufak olur. Kahverengiler kanalizasyonda, siyahlar bahçede falan yaşar. Güneşten bronzlaşıyorlar heralde:9:

Binanızın ilaçlanması lazım ama geç olmuş biraz. Bu yaratıklar mart sonu nisan başı yumurta bırakırlar. Yumurtlamadan önce ilaçlanır öldürülürse kurtulursunuz, aksi takdirde bir sonraki yıl yine basarlar ortalığı. Şimdi yapacağınız bütün binayı ilaçlatmak, aeneye de nisan ortasında falan tekrar bina ilaçlaması yapmak. Bir kaç sene yaparsanız kurtulursunuz.

Sadece evinizi ilaçlatırsanız onlar başka dairelere kaçarlar, bir ay sonra, sizin ilacın etkisi azalınca tekrar gelirler. O yüzden tüm binanın ilaçlanması şart.

Tesadufe bak :Dbende dun aksam gordum mutfagimda camdan attik ama esi dostu yoktur umarim. Benim evde ust kat ve dis kapim cok az acilir nerden geldi merak ediyorum, bulamazsam surekli gelecektir ayni yerden.
Anam! Bende gece mutfakta gordum. Ben cok tiksinirim alamam da esimde kalkip atmadi. Kaldi oylece. Ben bunlarin boyle cabuk urediklerini bilmiyordum of ya. Zaten cok tiksiniyorum bu boceklerden. Ramazan ramazan bu ne ya :(

Anam! Bende gece mutfakta gordum. Ben cok tiksinirim alamam da esimde kalkip atmadi. Kaldi oylece. Ben bunlarin boyle cabuk urediklerini bilmiyordum of ya. Zaten cok tiksiniyorum bu boceklerden. Ramazan ramazan bu ne ya :(

Sorma bide ilk defa dün gördüm ben ya, raid tabletleri falan oluyor ama bu seferde ölüsünü bulup atmak mesele, inşallah dün attığımız ilk ve tektir :1: Ben tiksinmek ne kelime sürekli kaşınıyorum gece zor uyudum kaşınmaktan :)

Bizde de var igreniyorum artık!!! 3 ay önce farkettim hemen ilaçlattık. Bir ara ortadan kayboldular sonra yine çıktılar. Koskocaman apartmanda sadece 3 4 daire kabul ediyor evlerinde böcek olduğunu o yüzden apartmanın tamamını da ilaçlatamıyoruz. Sanki biz pissiz de onlar çok temiz böcek işte her yere giriyor onlarda nasıl olmaz anlamıyorum. Apartmanın merdivenlerinde de gördüm bir kaç kez nasıl kurtulacağım bu böceklerden bilmiyorum. İlaçlatmak çözüm değil tekrar çıkıyorlar. Evde her an tetikteyim böcek var mı diye

Canım sen bitane gördüysen emin ol 10 tane daha vardır.yuvalarını bulman lazım.

evini ilaclat canım ..
cok fena ya bu böcekler her yerde var ..

Benim evimdede var nefret ediyorum artık üst kat boş kümes varmış terasta apartman kaynıyo resmen ev sahibine dedik temizledim ben kümesi diyor ama gel gör her sabah eşim ise giderken kapıyı açtığımız anda kaçışiyorlar evede giriyorlar taşınıcam artık yetti canıma:5::5:

Bizde de vardı biz detanla kurtulduk herkese bunu tavsiye ediyorum

BENDE BUGUN SABAH GORDUM ALLAHIM RESMEN TİKİM VAR ÖLDÜREMEDİM ILAC SIKTIM .USTUNE KOVA KAPATIP İŞE GELDİM .EVE GİDİNCE ONU ORADAN ALMASI İÇİN ALT KOMSAUYU ÇAĞİRİCAM

Back
X