Yöresel Tarif Karadenizli hanımlar yardım???

Yöresel Yemekler

esma1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
48
0
Eşim Karadenizli olmamasına rağmen Karadeniz yemeklerine bayılır. Benim şöyle söyleyeyim yemek tecrübem bile yok sayılır. Karadeniz yöresi mutfağına çok uzak bir insan olduğum içinde internette gördüğüm ve denediğim Karadeniz yöresine ait tariflerin kıvamını asla tutturamam. Daha önceden mutfak tecrübesi çok olan biri olsaydım az buçuk bu tariflerin kıvamı hakkında tahminlerde bulunabilirdim ama tarifi uygulasamda kıvamını asla tuturamadığımı söylüyor eşim. Bana özellikle, karalahana, mısırunu ile tereyağlı ile yapılan bir şey var adını unuttum :eek: ama sadece tereyağı mısır unu ve peynirle yapışan bir şey, birde özellikle mısır ekmeği (hamsili) tariflerinin "PÜF NOKTASINI" yazar mısınız? Karalahana yemeğinde mıısır unu ile kıvam veriliyormuş, onu bir tutursam ... :çok üzgünüm: birde mısır ekmeğini denedim ama taş gibi oldu :1no2:

bu tariflerin "püfü" ne ola?

Eşim Karadenizli olmamasına rağmen Karadeniz yemeklerine bayılır. Benim şöyle söyleyeyim yemek tecrübem bile yok sayılır. Karadeniz yöresi mutfağına çok uzak bir insan olduğum içinde internette gördüğüm ve denediğim Karadeniz yöresine ait tariflerin kıvamını asla tutturamam. Daha önceden mutfak tecrübesi çok olan biri olsaydım az buçuk bu tariflerin kıvamı hakkında tahminlerde bulunabilirdim ama tarifi uygulasamda kıvamını asla tuturamadığımı söylüyor eşim. Bana özellikle, karalahana, mısırunu ile tereyağlı ile yapılan bir şey var adını unuttum :eek: ama sadece tereyağı mısır unu ve peynirle yapışan bir şey, birde özellikle mısır ekmeği (hamsili) tariflerinin "PÜF NOKTASINI" yazar mısınız? Karalahana yemeğinde mıısır unu ile kıvam veriliyormuş, onu bir tutursam ... :çok üzgünüm: birde mısır ekmeğini denedim ama taş gibi oldu :1no2:

bu tariflerin "püfü" ne olcanım mısır ekmeğini sıcak suyla yoğuruyorsun değilmi şöyle söylim elin dayanabildiği kadar sıcak suyla yoğur yağ koyma azcık da beyaz un katıyorsun kıvamı ne ççok kuru nede çok sulu olcak

Mısırekmeğini yapamıyorum bende düşüremiyorum:bbo:
Ama lahana çorbasını diyorsunuz sanırım..Yemek tariflerimi tıkalrsanız oradan ulaşabilrisiniz.
Bir de sanıyorum dibleyi diyorsunuz pirinçli tereyağlı olanı değil mi?

benim profilimden hamsili mısır ekmeğine ulaşabilirsin yerimseniben

tereyağı, mısır unu ve tel peynir ile yapılan şeye biz "muhlama" deriz. yani rizeliler :1rolleyes: tarif istiyorsan verebilirim canım çok da severim off diyette olmasam da yapıp yesem akannehir

tereyağı, mısır unu ve tel peynir ile yapılan şeye biz "muhlama" deriz. yani rizeliler :1rolleyes: tarif istiyorsan verebilirim canım çok da severim off diyette olmasam da yapıp yesem akannehir
ah ah yarama bastın arkadaşım imkan olsada yesek çocuklara sürekli yaparım ama asla yemiyorum ne zamana kadar dayancam bilemiyorum valla ben kara denizli değilim ama çok güzel yaparım muhlamayı

Bende kızıma yapıyorum muhlama tabi kendimde tırtıklıyorum. Bende karalahana sarmasına bayılırım

karalahana ile bizde sarma yaparaız.mısır unu ile sararız. etli sararız bide zeytnyağlı sararız. karalahanını saplarını haşlar soğanla kavururz. tarifleri istersen verebilirim

yazarsan sevinirim, karadenizlilerinki çok güzel olur teşekkür ederim

X