Karaciğer Yağlanması ve Tedavisi ?

eylulbugum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
28
1
Arkadaşlar karaciğer yağlanması ve tedavisi hakkında bilgi istiyorum birkaç yere baktım ama kesin bişeyler bulamadım tedavi görenler yada yakınlarından bu hastalığı geçirenlerden yardım istiyorum lütfen.
Annem şeker hastası son zamanlarda karın şişliğinden ve yanmasından yakınırdı doktora gittik ultrason sonucunda karaciğer yağlanması çıktı pazartesi başka bir doktora daha gideceğiz ama pazartesiye kadar bekleyemiycem netten baktığım kadarıyla şeker hastalığının değerler düştüğünde karaciğerde düzelir diyo ama anneminki strese bağlı yani hiç düzelmezmi uykum kaçtı ya korkuyorum birileri bana iyi bişeyler söylesin lütfen başımızda yeterince dert var zaten :KK43:

Canım takma bu kadar çok kötü bir hastalık değil
dediğin gibi strese bağlı üzülmek yok bir şeyi çok kafana takmak yok çünkü karaciğer zorlanıyor.
bende geçirdim bol bol istirahat ettim bide doktorum bol yeşillik tüket demişti canım
marul özellikle bol su tabi bide yanlış hatırlamıyorsam greyfurt yeme demişti
bide şireli şeyler ye demişti
bal yumurta et tüketimin bol olsun demişti annem çok iyi baktı sağolsun her 6 ayda bir tahlil yaptırırm çok şükür değerlerim normal çıkıyor

Canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için, birazda nette yazılanlar korkuttu beni sağolasın rahatladım biraz.

Canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için, birazda nette yazılanlar korkuttu beni sağolasın rahatladım biraz.

Çok takılma canımm
internete bakacak olsan ohooo her şeyin en kötüsünü sıralıyor insanın önüne

merhaba,

öncelikle yağlanmanın kaçıncı derece olduğu önemli. 1. ve 2. derece ise başlangıçtır ve karaciğer kendini sürekli yenilediği için çok sorun yaratmaz, fakat derecesi 3'ten büyük ise daha dikkatle izlenmesi gerekiyor...

ailemde bu sorunu yaşayan var, düzenli spor, dikkatli beslenme, özellikle yeşillik, meyve sebze tüketmek gerek...aslında çok korkulacak bir hastalık değil, fakat ilerlememesini sağlamak gerek...

gastroenterolog'a giderseniz yapmanız gerekenler konusunda bilgi alırsınız...ayrıca bitkisel ilaçlar da bulunmaktadır, çok etkili oldukları söyleniyor, ama biliyorsunuz dr.lar pek bitkisel tedaviyi uygun görmezler...

korkulacak bi sorun olmadığını söylemek istiyorum ama dikkatli bir yaşam tarzı gerektiriyor...

şifalar dilerim:)

ayrıca, arkadaşın dediği gibi internete fazla güvenmemek gerek...moralinizi bozmayın, yaşam kalitenizi yükseltin, egzersiz, beslenme, stressiz yaşam...:)

arkadaşlar bende konu ile ilgili bir şey soracağım . Eşimde karaciğer yağlanması ileri seviyedeydi 1 senedir tedavi pehriz ile biraz rahatladı. GNC nin choline inasitol ile L-VER formula ürünlerini kullanmaya başladı. aranızda bu ürünleri kullanan varmı? ne derece faydalı bizede bir arkadaşımız önerdi inşallah iyi gelir. Allah herkese şifa versin. İnşallah cevap veren olur :KK43:

X