Karabuğday İle Zayıflama

greçka yani karabugday bir tür tahıl

ıslatılarak ya da pişirilerek yenebiliyor rusya ukrayna kuzey amerika ve çinde yetişiyor

son zamanlarda ülkemizde de satılmaya başlandı

sanırım yağları eritiyor, yani birşey yapıyor ama tam ne yapıyor bilemiyorum

yaygın bir diyet yiyeceği

kızlar ben bu ürünün çok az yenilmesine karşıyım, bence günlük en az kuru haliyle 7-10 kasık olmalı

denemediğim ne kaldıki sanki bi kaç gün önce aldığım kara buğday dan 1 bardak kadar kaynar su ile ıslattım umarım bu sefer olurrr

Sağlıklı olduğunu pek çok kere duydum ama uygulanabilir bir yemek değil pek.

arkadaslar coook uzun zamandir burada yazmiyorum ama bu konuyu gorunce dayanamadim, son bir aydir colyak hastaligi ( yani gluten alerjisi) basladi bende, bir de vejeteryan oldugum icin yiyecek secenegim cok azaldi, cok arastirdim karabugday gercekten su ana kadar yedigim ve sindirim sistemimi rahatsiz etmeyen tek yiyecek oldu. Yukaridaki diger yorumlari hizlica okudum yanlis bir kac sey var, oncelikle karabugday kesinlikle tahil degil, Turkiye de cok bilinmedigi icin Turkce arastirildiginda pek bilgi bulunmuyor. Ben hic bir tahili artik yiyemedigim icin karabugdayin tahilla alakasi olmadigini rahatlikla soyleyebilirim.Ben eskiden beri cok fazla bagirsak agrisi cekerdim cok doktora da gittim hic bir neden bulamamislardi hic de kimse colyaktan suphelenmemisti. Kisaca iste benim durumumda olanlar icin cok degerli bir gida.
Pisirme kismina gelince bulgur usulu suda bekletme isini hic denemedim ama cok kotu olacagini tahmin ediyorum. Karabugdayi eger cigden aldiysaniz ( bir de kavrulmusu oluyor da o acidan diyorum) bir de su da bekletirseniz lapaya doner ben de cok suda hasladim bir kere cope gitti. Oncelikle kavrulmamis karabugdayi tipki pirinc pilavi yapar gibi az yagda bir bes dakika kavurup sonra 1 olcu karabugdaya yaklasik 2 olcu sicak suyu koyup cok az tuz katip altini kisin, suyunu tamamen cekene kadar pisirip (yaklasik yarim saat) sonra da dinlenmeye birakin. Bu tarif bir Rus arkadasimdan aldigim tariftir, ayrica Grecka dediginiz Ruslarin karabugday pilavinin adidir. Benim yasadigim yerde Polonyalilar ve bu Rusyaya yakin yerdeki ulkelerin halklarinin genel tarifi bu imis.
Tabi bu haliyle yine cok lezzetli olmamakla birlikte en azindan yenilecek hale geliyor, lapa degil de tane tane oluyor. Ben bugun mesela karabugdayi yagda soganla birlikte kavurup sonra uzerine suyu doktum yine pilav gibi pisirdim bence hic de fena olmadi, yogurtla gayet de iyi gitti. Yarin mantarli deneyecegim, Rus arkadas oyle yapiyormus. Sogan yerine mantari kavururum herhalde deneyecegim bakalim. Bir de pilav gibi yaptiginizda herseyin icine katabilirsiniz bence ekmek yemek yerine mesela salataya karistirin tok tutar, ben kendimce yeni tarifler deneyecegim yazmak kismet olursa yine eklerim. Mesela kozlenmis kirmizi biberle denemeyi dusunuyorum, sonra yesil fasulye pisirip yaninda yerim vs.
Cok uzun sure tok tutuyor onu da soyleyeyim. Yalniz bazi yerlerde 100 gr karabugday 77 kalori derken bazi yerlerde 514 kalori diyor, aradaki fark cok buyuk ve hangisi gercek bilemiyorum. Ama benim aldigim (ben Turkiye de degilim bu arada yani aynisi alamayiz da) uzerinde 100 gr pismis icin 85 kalori diyor ben de ona guveniyorum :KK70:
umarim yardimci bilgiler vermisimdir :)

Selam arkadaşlar,şu anda bu diyeti uygulayan var mı?Eskilerden yapıp faydalı olduğunu görenler de yazabilirse sevinirim.Tüm yazılanları okudum başlamayı düşünüyorum da.

Merhaba arkadaşlar bende burdan karabuğdayı okudum ve araştırdım etkilendim.Denemediğimiz bi bu kalmıştı denemeye karar verdim bugün karabuğdayımı aldım ve yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.Geçen hafta 65 kilo ile lahana çorbası diyeti yaptım ve bir haftada 3 kilo verdim ama çorbadan öğğğğğğ geldi.Bu hafta karabuğdayı deneyip sonuçlarını yazarım inşaallah.Karabuğday diyetine 62 ile başlıyorum.Katılmak isteyen olursa beraber destek olabiliriz burdan sonuçları görürüz inşaallah.....Bu diyet kafama yattı umarım sonuçlandırırım ve hedefime ulaşırım ....Herkese sağlıklı günler..

Merhaba arkadaşlar bende burdan karabuğdayı okudum ve araştırdım etkilendim.Denemediğimiz bi bu kalmıştı denemeye karar verdim bugün karabuğdayımı aldım ve yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.Geçen hafta 65 kilo ile lahana çorbası diyeti yaptım ve bir haftada 3 kilo verdim ama çorbadan öğğğğğğ geldi.Bu hafta karabuğdayı deneyip sonuçlarını yazarım inşaallah.Karabuğday diyetine 62 ile başlıyorum.Katılmak isteyen olursa beraber destek olabiliriz burdan sonuçları görürüz inşaallah.....Bu diyet kafama yattı umarım sonuçlandırırım ve hedefime ulaşırım ....Herkese sağlıklı günler..
cnm bende karabuğdayımı aldım yarın başlycam.beraber deneyebiliriz.sen nasıl yapmayı düşünüyosun ben yoğurtla karıştırıp yiycem

İyi akşamlar benim karabuğdayda bugün ilk günümdü.Sabah elma ve tarçınla yemeğe çalıştım çok zorlandım gerçekten kötü bir tadı var.Yoğurtla devam ettim bu daha lezzetliydi.tüm gün acıktıkça bundan yedim doyurucu ama şekerim düştü bi ara bende müsli yedim ara ara birer avuç tabağa koyup kuru kuru yedim bu şekerimi düzenledi doğrumu yaptım bilmiyorum ama müsli kurtarıcı gibi geldi.Bu arada bolca su ve yeşil çay içtim ve bugün 1saat spor yaptım.hafiflik hissediyorum kendimde....Ama az önce tartıya çıktım ve asabım çok ama çok bozuldu tartıda şuan itibari ile 65 i yine gördüm yuhhh dedim 3 gün diyete ara verdim ve yememe dikkat ettim 3 kiloyu tekrarmı aldım dedim aynada baya ince görünüyorum kıyafetlerim dar gelmiyor ama içtiğim sumu şişirdi beni anlamadım....bir daha haftalık tartılacağım ve sabah hergün tartıya çıkmak motivasyonu düşürüyor...ama karabuğdaya devam müsliyede bugün kü kadar saldırmayacağım daha dikkatli olacağım.Bu arada marketten kefir aldım ve 2 bardakta onu içtim bunuda belirteyim....Allahım şu kilolalar ah bir gitse insanın nasılda psikolojisi bozuluyor yaaaa....

İyi akşamlar benim karabuğdayda bugün ilk günümdü.Sabah elma ve tarçınla yemeğe çalıştım çok zorlandım gerçekten kötü bir tadı var.Yoğurtla devam ettim bu daha lezzetliydi.tüm gün acıktıkça bundan yedim doyurucu ama şekerim düştü bi ara bende müsli yedim ara ara birer avuç tabağa koyup kuru kuru yedim bu şekerimi düzenledi doğrumu yaptım bilmiyorum ama müsli kurtarıcı gibi geldi.Bu arada bolca su ve yeşil çay içtim ve bugün 1saat spor yaptım.hafiflik hissediyorum kendimde....Ama az önce tartıya çıktım ve asabım çok ama çok bozuldu tartıda şuan itibari ile 65 i yine gördüm yuhhh dedim 3 gün diyete ara verdim ve yememe dikkat ettim 3 kiloyu tekrarmı aldım dedim aynada baya ince görünüyorum kıyafetlerim dar gelmiyor ama içtiğim sumu şişirdi beni anlamadım....bir daha haftalık tartılacağım ve sabah hergün tartıya çıkmak motivasyonu düşürüyor...ama karabuğdaya devam müsliyede bugün kü kadar saldırmayacağım daha dikkatli olacağım.Bu arada marketten kefir aldım ve 2 bardakta onu içtim bunuda belirteyim....Allahım şu kilolalar ah bir gitse insanın nasılda psikolojisi bozuluyor yaaaa....
cnm bende yoğurtla yedim.akşam salatalık rendeledim yoğurda öylede çok güzel oldu beğendim.içtiğin su şişirmiş olabilir.hergün tartıya çıkmanın motivasyonu düşürdüğü doğru birkaç gün sonra belli olur ne kadar verdiğimiz.ben bugün karabuğdaya ek hiçbişey yemedim ama zor geçti açıkçası.özellikle akşama doğru çok acıktım.ama yılmak yok dayanabldiğim yere kadar karabuğdaya devam :KK20::KK55:

Günaydın umarım bugünde dün gibi geçer senin için.Benim içinde daha dirayetli olur inş.Bu sefer gerçekten kararlıyım.Geçmişte yaptığım diyetlerde hep fire verdim bir kaç kilodan sonra pes ettim ama bu sefer çok istiyorum zayıflamayı..Uyanır uyanmaz aç karnına bir bardak kefir içtim.şimdi şekersiz kahvemi içiyorum benimle beraber seninde bu diyette olman güzel detsek olalım bir birimize.Bugün daha çok su içicem daha önce alkali su içmiştim bu midemdeki asidi acıkma hissini bastırmıştı bugün ayrıca alkali su yapmayı düşünüyorum bakalım ikimizede kolay gelsin...

Günaydın umarım bugünde dün gibi geçer senin için.Benim içinde daha dirayetli olur inş.Bu sefer gerçekten kararlıyım.Geçmişte yaptığım diyetlerde hep fire verdim bir kaç kilodan sonra pes ettim ama bu sefer çok istiyorum zayıflamayı..Uyanır uyanmaz aç karnına bir bardak kefir içtim.şimdi şekersiz kahvemi içiyorum benimle beraber seninde bu diyette olman güzel detsek olalım bir birimize.Bugün daha çok su içicem daha önce alkali su içmiştim bu midemdeki asidi acıkma hissini bastırmıştı bugün ayrıca alkali su yapmayı düşünüyorum bakalım ikimizede kolay gelsin...
günaydın cnm bu sabah karabuğdayımı yerken çok midem bulandı ama bende kararlıyım devam edicem.bide acaba 3 gün yapıp gerisini çorba salata olarak devam ettirsem mi diye düşünüyorum.sabah çok az yiyebildim tadı fena değil ama nedense bulandırdı midemi.nasıl devam edersek edelim birbirimze destek olalım olur mu gitsin artık bu kilolar.bu arada dün 1.600 kg vermişim sabah tartıldım:KK16:

Son düzenleme:
günaydın cnm bu sabah karabuğdayımı yerken çok midem bulandı ama bende kararlıyım devam edicem.bide acaba 3 gün yapıp gerisini çorba salata olarak devam ettirsem mi diye düşünüyorum.sabah çok az yiyebildim tadı fena değil ama nedense bulandırdı midemi.nasıl devam edersek edelim birbirimze destek olalım olur mu gitsin artık bu kilolar.bu arada dün 1.600 kg vermişim sabah tartıldım:KK16:

Tebrik ederim canım yoğurtla yemeye devam et mideni bulandırma hatta sarmısağı seviyorsan içine sarımsak koy böyle yapanlarda vardı okumuştum.Ayrıca sarımsak susatıyor haliyle bol bol su içersin.Ben cuma günü dahil yapmayı düşünüyorum.Hafta sonu annemlere gidicem nasipse orda bu işlere giremem.şu 5 günü tamamlayayım sonraki hafta sadece akşam yemeğinde yemeği düşünüyorum.zaten ne gelirse başımıza akşamları gelmiyormu can sıkıntısından ha bire mutfakta kedi gibi dolanmıyormuyuz.Neyse şu bir kaç günü daha atlatalım.Zaten vücud 1 hafta direnirmiş bu hafta bitsin sonra bakarız...yalnız değilsin sen gibi karabuğday yiyen var bunu unutma sen yapabiliyorsan bende yaparım ben yapabiliyorsam sende yaparsın bunu unutma yeşil çayı unutma mutlaka aralarda iç yoksa dermansız gezersin ortalıkta ben yeşil çaysız yapamam galiba....

merhaba. benimde çok yakın bir arkadaşım tam öğün kara buğdayı kullanmasada diğer yediklerini kullanarak en azından 1 öğün mutlaka deniyor. oldukça memnun. bende burayı araştırdıktan sonra kendisi ile konuştum. oldukça kafama yattı. şirketteki yemekler ve sürekli masa başı iş bizi mahfediyor :KK43: artık zamanı geld. ben 1.60 boyunda 60 kiloyum. ilk hedefim 5 kilo sonrasında bir 5 daha verebilirsem boyum ve kilom orantılı biçimde olmuş oluyor. bakalım 1 yıl içinde almış olduğum 5 kiloyu verebilecekmiyim. kara buğdayı durunun internet sitesinden sipariş verdim. gelir gelmez başlayacağım, gelişmelerden sizide haberdar ederim. ^.^

Kızlar merhaba. Kadınlar Kulubünü hep takip ederim ama online olmak bugüne nasipmiş :) Ben 26 yaşında 1,53 boyunda 78 kiloyum :KK43: doğumdan kalan kilolarımı veremedim ekledikçe ekledim üstüne. En son geçen hafta bi diyetisyene gittim ayda 3 kg verdirecekmiş ve aylık 300 tl istedi :KK43: Hem ücret çok hem de ayda 3 kg çok az geldi bana. Sağlıklı bir şekilde ama ayda biraz daha fazla kilo vermek istiyorum. Neyse gelelim konuya :) Bu karabuğday diyetini sadece sabah ve akşam yoğurtla tüketsem öğlen de normal çorba ve yemeğimi yesem (tabiki porsiyonlara dikkat ederek ve ekmek,pilav,makarna yok) kilo vermemde faydası olur mu? İlla 3 öğünmü yemem gerek ya da bu şekilde yapıp güzel sonuç alanlar var mı? Güzel cevaplarınızı beklerim :) :21::26:

Kızlar merhaba. Kadınlar Kulubünü hep takip ederim ama online olmak bugüne nasipmiş :) Ben 26 yaşında 1,53 boyunda 78 kiloyum :KK43: doğumdan kalan kilolarımı veremedim ekledikçe ekledim üstüne. En son geçen hafta bi diyetisyene gittim ayda 3 kg verdirecekmiş ve aylık 300 tl istedi :KK43: Hem ücret çok hem de ayda 3 kg çok az geldi bana. Sağlıklı bir şekilde ama ayda biraz daha fazla kilo vermek istiyorum. Neyse gelelim konuya :) Bu karabuğday diyetini sadece sabah ve akşam yoğurtla tüketsem öğlen de normal çorba ve yemeğimi yesem (tabiki porsiyonlara dikkat ederek ve ekmek,pilav,makarna yok) kilo vermemde faydası olur mu? İlla 3 öğünmü yemem gerek ya da bu şekilde yapıp güzel sonuç alanlar var mı? Güzel cevaplarınızı beklerim :) :21::26:

meraba,ben karabugday dıyetını denemıştım ve bayaa da kılo vermişdim,ama kurban bayramında dıkkat etmedım gerı aldım, ablam 3 sene önce bu diyetle 99 kılodan 85 e düştü ve verdigi kıloları bir daha geri almadı,hem de yaşı baya ileriydi yani menopoz dönemindeydi.şimdi de tam saglıklıı ve yaşına ve boyuna gore kılosu da normal,bence yapsan hayrını görürsün,ama en az 5 gun sadece karabugday ve yogurt ve bol su.yogurt sarımsaklı da ola bıler.yarın ben de başlıcam,varmısın yarışmaya?bir birimize destek olalım burdan,kılolardan kurtulalım,inşallah.Allahım hepimize yardım etsin,AMİN.

Arkadasin tavsiyesiyle bende baslayacagim sanirim oldulca etkili ama suylami islatip demliyecegiz yoksa kaynatip haslayacakmiyiz pilav gibimi pisirecegiz anlamadim fayda goren arkadaslar nasil uyguladiklarini paylasirlarsa sevinirim bu arada mutlu yillar ♥

Arkadasin tavsiyesiyle bende baslayacagim sanirim oldulca etkili ama suylami islatip demliyecegiz yoksa kaynatip haslayacakmiyiz pilav gibimi pisirecegiz anlamadim fayda goren arkadaslar nasil uyguladiklarini paylasirlarsa sevinirim bu arada mutlu yillar ♥

bende yarın sabah başlıyorum bugün hasladım ama tadı gerçekten kötü 2 gün devam edecem bakalım sonuçlar nasıl olacak burdan birbirimize destek olalım..

merhaba,canım sana da mutlu yıllar,hepimize şans getirsin yeni yıl,inşallah.1 su bardagı karabugdayı yıkadıktan sonra yıkanmış suyu süzüyorsan,uzerıne 2 su bardagı kaynamış sıcak su dökuyorsun ve şişmeye bırakıyorsun,en iyisi akşamdan ıslatmaktır,ama akşam unuttun yapmadınsa sorun yok yemekten 1 ya 2 saat önce de yapa bilirsin,cig yenirse etkisi daha cok ve cabuk olur,ama cig yiyemiyosun,azcık haşlaya bilirsin,haşlandıkta tadı güzel olur,yogurtla zayıflamada daha etkili olur ve daha rahat yiye bilirsin.tuz baharat kullanmıyorsun,doyana kadar yiye bilirsin,afiyet olsun,umarım yardımcı ola bılmişimdir.Zayıflamak cok güzel,zayıfladıkca insan kendini daha güzel hiss edıyor,kendıne zayıf,istediyin kiloda olan ve cok begendigin bir model sec,zihninde her zaman o kiloda oldugunu hayal et ve en cok da gece yataga girerken hayalini kur,bilincaltına kendinin zayıf oldugunu kodla,inşallah etkisi olur,ben de bunu dün ögrendim ve yapıyorum.

merhaba,canım sana da mutlu yıllar,hepimize şans getirsin yeni yıl,inşallah.1 su bardagı karabugdayı yıkadıktan sonra yıkanmış suyu süzüyorsan,uzerıne 2 su bardagı kaynamış sıcak su dökuyorsun ve şişmeye bırakıyorsun,en iyisi akşamdan ıslatmaktır,ama akşam unuttun yapmadınsa sorun yok yemekten 1 ya 2 saat önce de yapa bilirsin,cig yenirse etkisi daha cok ve cabuk olur,ama cig yiyemiyosun,azcık haşlaya bilirsin,haşlandıkta tadı güzel olur,yogurtla zayıflamada daha etkili olur ve daha rahat yiye bilirsin.tuz baharat kullanmıyorsun,doyana kadar yiye bilirsin,afiyet olsun,umarım yardımcı ola bılmişimdir.Zayıflamak cok güzel,zayıfladıkca insan kendini daha güzel hiss edıyor,kendıne zayıf,istediyin kiloda olan ve cok begendigin bir model sec,zihninde her zaman o kiloda oldugunu hayal et ve en cok da gece yataga girerken hayalini kur,bilincaltına kendinin zayıf oldugunu kodla,inşallah etkisi olur,ben de bunu dün ögrendim ve yapıyorum.

sanırım bır ıkı gune gelır arkadasım yapmıs ve ayda 6 kılo vermıs ustelık sadece tek öğünde tuketmıs bol su ve kefır içmiş hadı hayırlısı hepımız ıcın bende bır 10 kılo versem super olacak kullandıgım hormon ılaclarından sıstım hamıle gıbı göbeğim var:KK1:

X