Karabiber01 mutfağından yemekler

Malzemeler,

• 1 paket lavaş
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 3 domates
  • 2 sosis
  • Sucuk
  • Margarin
Yapılışı,

İlk kaşarı rendeleyin içine domateslerin kabuğunu soyup doğrayın, sosisler ve sucukları küp doğrayın karıştırın. Lavaşların bir tanesini alın, üzerine biraz malzeme koyun ve dağıtın. Üstüne bir lavaş koyun. Daha sonra böyle malzemeler bitene kadar toplam 6 tane börek hazırlayın. Lavaşların içinde 12 tane var o yüzden 6 böreğimiz oluyor. Yanmaz tavaya 2 şeker kaşığı gibi margarin koyun erisin ,böreğin birini koyun az kısın ,çok değil üstüne kapak kapatın kızarana kadar pişirin, çok çabuk pişiyor kontrol edin ve düz tabakla yada benim gibi balık tavası kapağıyla ters çevirin. Börek kapağın üzerindeyken tavaya yine margarin koyun, eriyince böreğin öbür tarafını koyun kızarsın, servis tabağına alın üçgen dilimleyin, isterseniz ketçap mayonez ile yeyin.

tarifler çok güzel. ellerinize sağlık :) denenmişi denemek risksiz oluyor :))

nefis görünüyor ellerinize sağlık

Malzemeler,

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak, beyazı hamura katılacak)
  • 7 ya da 8 su bardağı un
İçi için:

• Beyaz peynir
Yapılışı,
İlk önce mayamızı, tuzu ve şekeri hamuru yoğuracağımız kaba alalım. Sütümüzü de cezveye alıp ılıtalım, sakın ısıtmayın, sadece ılıması yeterli. Ve ılıyan sütü mayanın üzerine dökelim, 10 dakika bekleyelim maya iyice kabarsın. 10 dakika sonra mayamızı karıştıralım kaşıkla ve içine sıvı yağ ile suyu ekleyip karıştıralım. 1 tüm yumurta ve 1’inin de beyazını ekleyelim, iyice elimizle ezelim yumurtayı ve ilk önce 5 su bardağı un ekleyip yoğuralım. Sonra 2 su bardağı daha un ekleyelim, bakalım toparlanıyor mu, hamur eğer toparlanıyorsa tamamdır. Baktınız toparlanmadı 1 su bardağı un daha ekleyin, ben tam 8 su bardağı unla yoğurdum hamuru. Üstünü kapatalım ve 2 ya da 3 saat bekleyelim, hamur kabarsın iyice. Hamur kabardıysa beyaz peynirimizi ezelim. Tepsiye yağlı kağıt serelim ve istediğimiz şekilleri yapalım ve hepsi bitince mutlaka poğaçalarımızı yarım saat bekletelim tepside. Süreyi hepsi bitince tutuyoruz. 30 dakika sonra 170 dereceye ayarlayalım fırınımızı ve biz bu arada ayırdığımız yumurta sarısını çırpalım, üzerlerine sürelim. Fırına koyup pişirelim, üzeri kızarana kadar. Afiyet olsun

Pazarlarda mısır varken tamda zamanı
adanada bütün parklarda satarlerken görebilirsiiz .Baraklarda sunulan bu güzel mısır bende evde denedim çocuklar çok beğendi geleli tarimize

Malzemeler,

• 5 tane haşlanmış mısır (benim buzlukta vardı haşlayıp dolaba koymuştum)
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Su
Üzeri için;

• Ketçap
  • Mayonez
Yapılışı,

Dolapta donmuş olan mısırları ben buzunun çözülmesi için tekrar haşlıyorum, 5 dakika kadar. Sonra süzüyoruz. 1 yemek kaşığı margarini eritip mısırları ekliyoruz, 2 dakika soteliyoruz. Kuplara pay ediyoruz. Üzerine ketçap ve mayonez koyuyoruz

Eklentiler

• ketcapli-haslanmis-misir-240845-fotografi-1-500x333.jpg
    45,1 KB · Görüntüleme: 78
Tavukulu Pirinç Çorbası

Malzemeler,

• 2 tane haşlanmış tavuk but
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu ve 4 su bardağı çeşme suyu, toplam 8 bardak olacak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı,

Tavuğu düdüklü tencerede 15 dakika haşla ve suyunu kenara alacak şekilde süzün. Sonra tavuğu didin. Tencereye yağ koyun, ısınınca un koyun ve kavurun, kokusu çıkınca salçayı ekle, kavrulunca az su ekleyin, ayırdığımız tavuk suyundan.
Hızlıca karıştırın, nane ve karabiberini ekleyin ve kalan suyun hepsini ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kaynasın, yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra tavuğu ekleyin, küçük ocakta 15 ya da 20 dakika pişsin. Ben burada da az kısıyorum ocağı. Tencere kapağını yarı kapalı şekilde pişirin.
Ben biber salçası kullandım. Afiyet olsun

1 Limondan ve 1 portakaldan meyve suyu

Ilk once 1 portakalimizi ve 1 limonumuzu buzluga koyalim 1 gece beklesin donsun iyice.Bir gun sonra yapacagimiz zaman 10 dakka once cikaralim ondakka sonra kabuklariyla beraber kup kip dograyal8m uzerine 1 subardagi seker ekliyelim ve karistiralim hepsini mutfak robotunda cekelim ve bir kaba alalim uzerine 8 su bardagi su ekliyelim icine 1 seker kasigi limon tuzu atalim ve 10 dakika bekliyelimki kokusu aramosu ciksin.On dakka sonra baska bir kaba kullanmadiginiz tulbent koyun ve dojun malzemeyi iyice bastirarakk suzun bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…