- 26 Şubat 2008
- 3.621
- 6
Arkadaşlar yeni konu açamadım bulabildiğim tek yol burası olduğu için yazıyorum, gerekli yerlere taşınır sanıyorum.
Bezeleriniz kar gibi bembeyaz olmuyorsa yada sönüveriyorsa mutlaka okuyun. Ben de başarısızlıklarımın ardından cesaret edemiyordum, nette yaptığım araştırmalar neticesinde bugün farklı tarzda yaptım ve bence güzel oldu. Benim başka bir tarifimden kalan 8 yumurta akım vardı malzemeyi ona göre arttırdım. Buraya 2 yumurtaya göre olan ölçüleri yazıyorum.
Malzemeler:
2 yumurta akı (sarısı kesinlikle bulaşmamalı)
2 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı nişasta
1 damla limon suyu (yumurta kokmaması için)
Yapılışı:
- Yumurta akları çırpılır (2-3 dakika çırptım)
- Şeker, tuz, nişastayı ve limon suyunu ilave ettim.
- 2-3 dakika daha çırptım
- Çelik tencereye alarak çok kısık ateşte en küçük ocakta 7 dakika çırparak ısıttım (bu sönmemesini ve katılaşmasını sağlıyor)
- 10 dakika da ilk kabımda tekrar çırptım.
- Kaşık ile alıp tepsideki yağlı pişirme kağıdına koydum.
- 100 derece fırında yavaş yavaş pişirdim (sıcak fırında kısa sürede pişirirseniz rengi koyulaşıyor).
- Hafif kabarıyor ve katılaşıyor. Piştiğine karar verince çıkarıp soğumalarını bekledim. Saate bakmayı unutmuşum ama anlıyorsunuz merak etmeyin.
Herkese afiyet olsun. Yapamam demeyin, gerçekten güzel oluyor.
Bezeleriniz kar gibi bembeyaz olmuyorsa yada sönüveriyorsa mutlaka okuyun. Ben de başarısızlıklarımın ardından cesaret edemiyordum, nette yaptığım araştırmalar neticesinde bugün farklı tarzda yaptım ve bence güzel oldu. Benim başka bir tarifimden kalan 8 yumurta akım vardı malzemeyi ona göre arttırdım. Buraya 2 yumurtaya göre olan ölçüleri yazıyorum.
Malzemeler:
2 yumurta akı (sarısı kesinlikle bulaşmamalı)
2 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay kaşığı nişasta
1 damla limon suyu (yumurta kokmaması için)
Yapılışı:
- Yumurta akları çırpılır (2-3 dakika çırptım)
- Şeker, tuz, nişastayı ve limon suyunu ilave ettim.
- 2-3 dakika daha çırptım
- Çelik tencereye alarak çok kısık ateşte en küçük ocakta 7 dakika çırparak ısıttım (bu sönmemesini ve katılaşmasını sağlıyor)
- 10 dakika da ilk kabımda tekrar çırptım.
- Kaşık ile alıp tepsideki yağlı pişirme kağıdına koydum.
- 100 derece fırında yavaş yavaş pişirdim (sıcak fırında kısa sürede pişirirseniz rengi koyulaşıyor).
- Hafif kabarıyor ve katılaşıyor. Piştiğine karar verince çıkarıp soğumalarını bekledim. Saate bakmayı unutmuşum ama anlıyorsunuz merak etmeyin.
Herkese afiyet olsun. Yapamam demeyin, gerçekten güzel oluyor.