- 8 Şubat 2007
- 319
- 0
- 37
- Konu Sahibi ANG€L
arkadaşlar ben yeni aldm kaplumbağları ve duyduğuma göre ayda bir falan altını fırçalamak gerekiyomuş doğrumudur acaba deneyen varmı acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende 10 seneye yakın kaplumbağa besledim. Fırçalandığını bilmiyordum doğrusu öğrendiğim iyi oldu. Aklıma gelmişken en kısa sürede bir çift alıcam. Oğlumda bayılacak biliyorum :))
Renkahenk, cinsiyetleri nasıl anlaşılıyor biliyor musun?. Veya aldığımız yer doğru cinsiyet tespiti yapabilir herhalde.
Newshine, baban alem adammış walla. Sizin kapluşlar çok şanlıymış.. et, peynir falan. :))))
bizde 10 yıldır kaplumbağa besliyoruz ama bizim durumlar biraz karışık
abim bir gün eve kaplumbağa aldı geldi neyse isim koyduk falan tabi abim sonra bakmamaya başladı kore kaplumbağasıymış ve boyutları küçük biliyosunuz fakat babam(çok söylememe rağmen) etle,peynirle büyüttü tabi yem de yiyolar sonuçta boyutlarının 3 misli oldular.
Tavsiye
-suları ılık olacak sıcağı ve güneşlenmeyi çok severler(birde her su değişiminde mantara ve mikroba karşı suya 1-2 damla pet-shop dan alınan ilaçtan damlatmak lazım)
-karada gezmeyi çok severler(dikkat saklanırsa bulamazsınız biz bitanesini öyle kaybettik günler sonra bulundu tabi kurumuş yavrucak)
-9 gün aç kalabilirler(istisnai durumlar için söylüyorum)
-bizim erkeğimiz dişisini kaybettikten sonra hani şu saklanan dediğim ben ona kıyamadım bir dişi daha aldım tabi babam erkeği büyüttüğü için yem attığımızda erkek ona yedirmedi çok uğraştık ama onuda kaybettik neyse şimdi yeni dişisiyle anlaşıyo
-babam yem veriyo diyemi yoksa onlarla konuşuyo diyemi bilmiyorum babam eve geldiğinde akvaryumun duvarlarına tırmanıyolar.(ayrıca babam onları 2-3 günde bir yıkar,fırçalar..
-Yalnız çok pisliyolar suları çok çabuk kokuyo sürekli değiştirmek lazım
Annem o yüzden 10 yılda belki 10 kere sevmiştir:Roflol:
ANG€L;145160 .!.:arkadaşlar ben yeni aldm kaplumbağları ve duyduğuma göre ayda bir falan altını fırçalamak gerekiyomuş doğrumudur acaba deneyen varmı acaba
güsel vaktin varsa anlatmaya başlarsan iyi olur walla, kaplumbağalar için akvaryum hazırlama konusunda.
Benim dev bir akvaryumum var. kaç lt. bilmiyorum ama bayağ bir büyük. Şu an balık beslemiyoruz. Ama ben bir kaç tane kamlumbağa alıp beslemek istiyorum bu akvaryumda. Çok büyük olduğu için kapluşlar yaşarmı yaşar mı bilemiyorum yada ne şekilde hazırlanması gerekir Çünkü çok derin? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var açıkçası canım.