• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaplama dis hakkinda bilginiz varmi?

Ben ozelde cikarttim canim zaten ikitane siyah dolgum vardi aslinda bitanesinikini cikarttim beyaz yaptirdim zaten kanal tedaviliydi dislerim herangi bi sorun olmadi bide kok dislerimdi en arkadakiydi digeride koktu ama yaninda dis yoktu onu yanlis hatirlamiyosam cikarttirmadim kesildi o disim yanina kopru dis yapilicakti cunku ustunede porselen dis geldi o sebeple cikarttirmadim ama o sekildede agzimda metalimsi bi tat olmuyo ustu porselen disle kapatildigi icin :)
Bugun nihayet siyah dolguyu çıkarttı dr oldukcada uzun ve sıkiciydi.dediki cok set yapmis maddeyi ta kansla kadar doldurmus.hic gerek yok bu kadarada dedi.
Biliyorsunuz dr zararli demez ama o civanin sokulme ins bi zarar vermez.
Digerlerini sokturme dedi ikna etti zaearsiz diye.

Tek disimi kesti gecici oldugunu soyledigi kompozit dolguyu koydu olcu aldi.yanlardab epey acikli var sankj dis cekimi gibi duruyor.
Icinede bir vida koydu o olmassa kirilirmis.
Sizede koydularmi oyle bir vida

Haftaya disi yapistiracak.

amalgam sertleşmesi tamamlandıktan sonra ağızda civa yaymaz, ancak sökülürse civa açığa çıkar. Çok farklı önlemler alınarak söken hekim arkadaşlar var, bizlerin öyle bir şansı yok ne yazıkki. Sökülmesi gerekirse söküyoruz, hastaya yutmaması ve bol bol çalkalamasını söyleyerek. Çok tereddütünüz varsa söktürün birer birer ama kaplama yapılacak dişte kaplamanın altında amaşgam kalsa da bir sorun oluşturmaz.

Her iş kolunda iyiler de var kötüler. Sadece devlette şöyle böyle diyince müdahale etmek istedim, inşallah siz layıkıyla çalışanlara denk gelirsiniz
Dr hanim bugun civayi soktuler.herhangi bir onlemde alinmadi direk janala kadar inerek temizledi bol suyla calkslayip durdum.artik Allaha emanet.
Disin icine bir vida koydu bu daha saglam tutsun diye diside kesti.olcuyude aldi haftaya takilicak .
Peki bu civayi vucuddan en hizli nasil atabiliriz.

Dr hanim bugun civayi soktuler.herhangi bir onlemde alinmadi direk janala kadar inerek temizledi bol suyla calkslayip durdum.artik Allaha emanet.
Disin icine bir vida koydu bu daha saglam tutsun diye diside kesti.olcuyude aldi haftaya takilicak .
Peki bu civayi vucuddan en hizli nasil atabiliriz.

Zaten dolguyu tükürdüğünüz için şu an vücudunızda cıva çok çok az... işin aslı bu amalgam sökülmesi konusunda bize okulda öğretilen bir şey olmadı, ki ben mezun olalı da çok olmadı. Bazı hekimler çok dğişik önlemler alıyormuş aklımda kalan işlem sonrası bol c vitamini idi

Bugun nihayet siyah dolguyu çıkarttı dr oldukcada uzun ve sıkiciydi.dediki cok set yapmis maddeyi ta kansla kadar doldurmus.hic gerek yok bu kadarada dedi.
Biliyorsunuz dr zararli demez ama o civanin sokulme ins bi zarar vermez.
Digerlerini sokturme dedi ikna etti zaearsiz diye.

Tek disimi kesti gecici oldugunu soyledigi kompozit dolguyu koydu olcu aldi.yanlardab epey acikli var sankj dis cekimi gibi duruyor.
Icinede bir vida koydu o olmassa kirilirmis.
Sizede koydularmi oyle bir vida

Haftaya disi yapistiracak.
Yok canim hic korkma zarar vermez bir dolguyu cikarip baska bi dolgu koymus bisey olmaz bende olmadi hic kac senedir kullaniyorum. Benim dislerimi kestigi zaman olcuyu aldi ama vida falan koymadi. Peki yanlardan da dis kestimi dr?

Zaten dolguyu tükürdüğünüz için şu an vücudunızda cıva çok çok az... işin aslı bu amalgam sökülmesi konusunda bize okulda öğretilen bir şey olmadı, ki ben mezun olalı da çok olmadı. Bazı hekimler çok dğişik önlemler alıyormuş aklımda kalan işlem sonrası bol c vitamini idi
Hocam birde şu var bu analgamlar kirildigi zaman zaten bilmeden de yuttugumuz oluyordur.
Yok canim hic korkma zarar vermez bir dolguyu cikarip baska bi dolgu koymus bisey olmaz bende olmadi hic kac senedir kullaniyorum. Benim dislerimi kestigi zaman olcuyu aldi ama vida falan koymadi. Peki yanlardan da dis kestimi dr?
Aslinda tek tarafki bir kirikti.
Anslgam coom saglammis kanala kadar koyulmus
Dr bey bukadarda olmaz ki ama dedi:)
Dis kirilmasa olume kadar ayrilmazmus benden.
Bende zaten kendisini hic sevmezdim.adeta agzim rahatladi.
Dun bayagi basim agirdi afedersiniz kustum.agzimd Inanilmaz bir acilik oldu.ilbelki yuttuklarim cikmistir.sabaha kadar baygin gibi yatmisim:))
Vidayi sunun icin koydu.
Hani olur ya insaatin malzemeyi tutmasi icin icin civi lazimdir onun gibi.bu olmassa kirilir dolgu dedi.
Suan dişim kesik hatta sagdan dis ssnki cekilmisde yara olurya okadar kisaltmis.
Herhangj bir olumsuz his yok.
Haftaya takilcsk insallah diste
Bayagi psikolojik olarak zor gecti:)
Alti ustu dis degilmi
Ama civa felan girince icine korkuda artti tabi.cahillik donemimde yapmislar iste.

Aslinda tek tarafki bir kirikti.
Anslgam coom saglammis kanala kadar koyulmus
Dr bey bukadarda olmaz ki ama dedi:)
Dis kirilmasa olume kadar ayrilmazmus benden.
Bende zaten kendisini hic sevmezdim.adeta agzim rahatladi.
Dun bayagi basim agirdi afedersiniz kustum.agzimd Inanilmaz bir acilik oldu.ilbelki yuttuklarim cikmistir.sabaha kadar baygin gibi yatmisim:))
Vidayi sunun icin koydu.
Hani olur ya insaatin malzemeyi tutmasi icin icin civi lazimdir onun gibi.bu olmassa kirilir dolgu dedi.
Suan dişim kesik hatta sagdan dis ssnki cekilmisde yara olurya okadar kisaltmis.
Herhangj bir olumsuz his yok.
Haftaya takilcsk insallah diste
Bayagi psikolojik olarak zor gecti:)
Alti ustu dis degilmi
Ama civa felan girince icine korkuda artti tabi.cahillik donemimde yapmislar iste.
Cok gecmis olsun ozaman tez vakitte disler takilirda rahatlarsin insallah :))

Back