Selamlar.. bi problemim var yardimci olur musunuzben henüz 18 yaşındayım lisem yeni bitti. Kapanmak istiyorum. Kapanacagim da zaten. Ama sorunum şu; ne giyicem? Eşarp şal konusunda problem yok ama üstüme ne giyecegimi bilmiyorum. Çünkü ben pantolon tunik giymek istemiyorum. Ya da tunik diz kapaklarimi örtsün istiyorum. Ona da şimdilerde kap deniliyomus herhalde. Bir de şimdi genç kızların üzerinde ferace görüyorum sade ve şık üstelik içine ne giyecegim problemi yok. Çok hoşuma gidiyo. Ama annem dediki. Ferace ağır bir şey onu giyersen bi daha çıkarmak olmaz. Doğru karar ver dedi. Sizce de böyle mi? Ferace giyen bir daha cikaramaz mı? Yani bi gün ferace bi gün kap giyilmez mi?
Bende cogu zaman ferace giyiyorum altina kot pantolon falan ama etek gömlek spor tarzinda giyinmeyi sevdigim icin vazgecemiyorum da onlardan. Ama arada ferace giyip arada pantolon giyersen garip olur gercekten :)Selamlar.. bi problemim var yardimci olur musunuzben henüz 18 yaşındayım lisem yeni bitti. Kapanmak istiyorum. Kapanacagim da zaten. Ama sorunum şu; ne giyicem? Eşarp şal konusunda problem yok ama üstüme ne giyecegimi bilmiyorum. Çünkü ben pantolon tunik giymek istemiyorum. Ya da tunik diz kapaklarimi örtsün istiyorum. Ona da şimdilerde kap deniliyomus herhalde. Bir de şimdi genç kızların üzerinde ferace görüyorum sade ve şık üstelik içine ne giyecegim problemi yok. Çok hoşuma gidiyo. Ama annem dediki. Ferace ağır bir şey onu giyersen bi daha çıkarmak olmaz. Doğru karar ver dedi. Sizce de böyle mi? Ferace giyen bir daha cikaramaz mı? Yani bi gün ferace bi gün kap giyilmez mi?
Selamlar.. bi problemim var yardimci olur musunuzben henüz 18 yaşındayım lisem yeni bitti. Kapanmak istiyorum. Kapanacagim da zaten. Ama sorunum şu; ne giyicem? Eşarp şal konusunda problem yok ama üstüme ne giyecegimi bilmiyorum. Çünkü ben pantolon tunik giymek istemiyorum. Ya da tunik diz kapaklarimi örtsün istiyorum. Ona da şimdilerde kap deniliyomus herhalde. Bir de şimdi genç kızların üzerinde ferace görüyorum sade ve şık üstelik içine ne giyecegim problemi yok. Çok hoşuma gidiyo. Ama annem dediki. Ferace ağır bir şey onu giyersen bi daha çıkarmak olmaz. Doğru karar ver dedi. Sizce de böyle mi? Ferace giyen bir daha cikaramaz mı? Yani bi gün ferace bi gün kap giyilmez mi?
Bende cogu zaman ferace giyiyorum altina kot pantolon falan ama etek gömlek spor tarzinda giyinmeyi sevdigim icin vazgecemiyorum da onlardan. Ama arada ferace giyip arada pantolon giyersen garip olur gercekten :)
Ne alakası var allah aşkına ferace ağırdır falan. Sen kimse için değil kendin ve rabbin için kpanacaksin. Sen önce kap tan başla daha sonra karar verirsin feraceye . Bunları da düşünüp içini karartma. Ferace dediginiz de eskinin pardesü su. Şaşıyorum bazen bizim dinimiz kolayliklariyla bilinir herkes zorlaştırmak için nasıl da çaba harcıyor zorlaştırıp insanları uzaklaştıriyorlar. Kapanipta daracık kot tüm hatlarını belli edicek birşeyler giyip yeni kapalı modasına uyma da nasıl rahat ediyorsan onu giy üzerine. Hayırlı olsun şimdiden.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
benim eltimde ferace ile kapalı olanlardan . ben açığım kapanmayı çok istiyorum. Eltime sormuştum bi kaç kere dediğin şekilde kap türünde kapanırsak olur mu diye? ve yahut şu etek pantolon gibi olanlardan. Eltim feraceni giy demişti. ama 2 gün ferace giyip 3. gün kap giymek tuaf olur zaten feraceye alışırsan kap'ın ne kadar yanlış kapanma şekli olduğunu hissedeceksin ne olursa olsun bedenindeki hatlarını belli etmemen gerek pantolon üzerine kap giy dizlerine kadar örtsün ama dizden aşağın görünecek pantolonla. bu pantolon giymekle etek giymek arasında kararsız kalmış gibi bir görüntü demişti. senın yaşlarındayken bol pantolonla üzerine gömlekle kapanmayı ve kap denilen kapanmayı normal bulurdum dediğim gibi şuan kapalı değilim ama Allah nasip eder de kapanırsam tam manasıyla olmasını isterim sende öyle yap bence feraceyle alış.
günümüzde olan peygamber efendimiz (s.a.v) tabir ettiği giyinik çıplaklardan olma.. Rabbim hepimize nasip etsin inşallah
Öncelikle Hayırlı olsun Allah daim etsin. ferace ile rahat edersin. Şuram açıldı buram belli oldu derdin olmaz.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
Amiin inşallah.. zaten çok eleştiriyorum öyle kapalilari ben de.. feracenin doğru bi kapanış şekli olduğunu biliyorum ama ben birden bire onu kaldırabilir miyim onu bilmiyorum..
yarım pardesüyle başla istersen. ama yaşın küçük alışırsın diye düşünüyorum canım.
ben açık biriyim ama feracelere bayılıyorum...hele şimdi ne güzel modeller var giy üstüne çık git
Evet öyle olucak büyük ihtimalle. Sağol teşekkür ederim yardimin icin :))
zamanında alışırsa ferace giyersen bana özelden msj at. hissettiğin duyguları falan benide heveselendir
ben çok istiyorum kapanmayı ama nedense nefsim dürtüyor bi yerlerden. Eşim keza hem kapanmamı istiyor hemde beni heveslendirmek için yakışıyor diyor
Ayy ablacim inşallah allah ikimize de en güzel şekilde kapanmayi nasip eder. Dini kitaplar oku emine senlikoglu, halit ertugrul gibi bi de sohbetler dinle tesettürle ilgili o zaman çok istiyo insan.. ki eşin de istiyosa ne mutlu sana.. :))
evet istiyor. ki artık bende giydiğim kısa kolluları falan itici bulmaya başladım devamlı okuyorum hep. İnşallah Rabbim nasip ederde kapanırız hakkıyla..
Canim agir gelir diye düsünme.. Okulumda acik bi kiz vardi nerdeyse hergün karsilasirdik. Bi gün bi baktim kapanmis cok sasirdim. Burda cogu kisi okulun bitmesini veya evlenim öyle kapanim diyen cok malesef. Sordugumda da banane milletten ben uzun zamandir düsünüyodum zaten, kimse karisamaz demisti. Sen yürekten istedikten sonra hicbir sekilde agir gelmez merak etme [emoji1]Aminn inşallahh..^^ bence de ferace ile daha rahat ederim ama daha kapanmadim bile birden ağır gelir diye korkuyorum. Yoksa çok rahat tabiki....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?