Kapanmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
On yaşında başımı örttüm derken sanki kendi kararınız iradeniz gibi yazmışsınız. Böyle birşey olamaz. Doğru cümle on yaşımda başımı örttürdüler o zamandan beri çıkarmadım olmalı

Tesekkurler o kisinin yorumunada anlam veremedim

Ben kişinin yorumunu göremedim, sizler alıntı yapmasaydınız da görmeyecektim zaten. Gece gece bizi de günaha sokacak. Hani islam dininden olmayanların böylesi sözler söylemesini anlarım, ama bunu anlayamam. Bazen bana yabancılar işte boşuna kapanıp kendini perişan ediyorsun, kapanmak diye bir şey yok diyorlar. Ben de bana bir zararı yok, yani kaybedecek hiç bir şeyim yok diyorum.

Kimsenin kotu yorumunu inanin umursamiyorum herkes kendi hayatindan mesul bu benim kararim inancim saglam oldukca Allah yardim eder insallah nasip olur banada sagolun

Madem kendi kararin bize neyi soruyorsun?
Bu tur konular Allah ile senin arandadir once bunu bir kavra. Buraya soruyorsan her turlu yorum da yapilir kusura bakmayacaksin.

Kapali insanlara saygim sonsuz, ibadetimi de elimden geldigince yaparim ama kapali degilim. Simdi biz kapali olmayanlari yerme konusu mu bu?

Bosverin gormeseniz daha iyi herkesi kendi tercihi Ben cevap bile vermedim zaten kendimden emin olmam yeterli bu yolda tesekkurler

Konuyu en basindan gormeden yargiliyorsunuz suan bende acigim tavsiye almak icin konu actim kimseyi yermek hakkimda degil sizinde bana bu lafi soylemeniz haddiniz degil

Bende o konuyu dusundum biraz birikim yapip dolabimi hazirlayip oyle baslicam insallah hakkiyla kapanmak istiyorum sacma sapan degil oyle daha gunah kendimi hazir hissedince insallah baslicam sagolun yorumunuz icin

Yalnız doğru bildiğimi söylemek zorundayım. Ha ben de olsam aynen sizin yaptığınızı yaparım o ayrı Ama şu var her an ölebiliriz, yani yarın hayatta olacağımızın bir garantisi yok. Ben de bir çok şeyi erteliyorum, neyime güveniyorsam artık :) Bu arada acılırım diye korkmanıza gerek yok, bu elimde değildi lafları gerçek dışı... Allah herkese bir irade vermiş, istemeyen açılmaz.. Yapamadıklarından değilde kapanmak istemediklerinden açılıyorlar.

Ben hep üniversiteden örnek veriyorum. Diplomayı kimse bize sınavsız ve çabasız elimize tutuşturmuyor. Sınavlara çalışmakta çokta kolay değil, ben ağlayacak raddeye geldiğim günleri bilirim. Acı çeke çeke çalıştım derslere ama çalıştım yani, istiyor muydum çalışmak... Hayır ama yine de bu diploma bana çile çekmeden verilmeyecek deyip sonuna kadar savaştım ve rabbim bana başarmayı nasip etti. Yani kapanırken duanızı edin ve allahtan kalbinize o kapanma aşkını vermesini isteyin. Her şey dua ile olur.

Konuyu en basindan gormeden yargiliyorsunuz suan bende acigim tavsiye almak icin konu actim kimseyi yermek hakkimda degil sizinde bana bu lafi soylemeniz haddiniz degil

Haddimi iyi bilirim ve haddimi asan bir cumle kurdugumu hic dusunmuyorum.

Bu genellemelere bayılıyorsunuz değil mi? Ben ne yazdıysam gerçek o. Sizin yazdıklarınız ise sadece sizin inanmak istedikleriniz.

Acik olanlari yermek gibi bir tabir kullandiniz Ben oyle birsey yapmadigim icin konuyu iyi okumanizi soyledim uzatmanin anlami yok iyi geceler

Aslinda tavrim size degildi. Konu sahibi siz oldugunuz icin sizi alintiladim.
Iyi geceler.

Tesekkur ederim umarim bende bu cesareti gosterip kapanabilirim Ailem tepki verir belki AMA simdiden yapamazsin diyorlar biraz daha bekle diyorlar yinede emin olmadan bu yola cikmam insallah banada nasip olur
İnşaallah hakkınızda hayırlısı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…