On yaşında başımı örttüm derken sanki kendi kararınız iradeniz gibi yazmışsınız. Böyle birşey olamaz. Doğru cümle on yaşımda başımı örttürdüler o zamandan beri çıkarmadım olmalıŞöyle bir şey var ne kadar erken kapanırsan o kadar kolay oluyor. Ben on yaşımda başımı örttüm ve o gün bügündür tesettürlüyüm. Zorlandığımı hiç hatırlamıyorum.
Kıyafet konusuna gelirsek instada tesettür hesaplarından hiç bir şey alamıyorum, çünkü bacak bilekleri görünüyor, tunikler çok uzun değil vs. Nerden çıktı bu tesettür modası inanın hakkım helal değil böylesi kıyafetleri piyasaya sürenlere.. Ben genelde alman mağazalarından up uzun tunikler buluyorum, düşünün yani. Bacağa yapışan pantolonlar giymiyorum. Sizin işiniz bu devirde daha kolay tabi. Ben on yaşımdayken almanyada doğru dürüst tesettür kıyafeti bulamazdık. Şimdikiler çok çok şanslı.
Neyse konuyu dağıttım kusura bakmayın. Kapanmak zor olacaktır sizin için. Çevrenizde kimse kapalı değilse köstek olanda olacaktır belki. Elinizden geldiğince güzel bir şekilde kapanmaya çalışın. Bu arada nasıl kapanmayı düşünüyorsunuz? Ben tesettürlüyüm ama pardesü giymiyorum mesela. Henüz o kadar nefsime hükmedemiyorum maalesef
Tesekkurler o kisinin yorumunada anlam veremedim
Ben bu durumu yasayanlar icin tavsiye istedim yasaklik bir durum varmi bende anlayamadimHafiften ortam ısınmaya başladı bile :)
hadi hayırlısı din konuları yasak ama bu konu giriyor mu bilmiyorum
Kimsenin kotu yorumunu inanin umursamiyorum herkes kendi hayatindan mesul bu benim kararim inancim saglam oldukca Allah yardim eder insallah nasip olur banada sagolun
Bosverin gormeseniz daha iyi herkesi kendi tercihi Ben cevap bile vermedim zaten kendimden emin olmam yeterli bu yolda tesekkurlerBen kişinin yorumunu göremedim, sizler alıntı yapmasaydınız da görmeyecektim zaten. Gece gece bizi de günaha sokacak. Hani islam dininden olmayanların böylesi sözler söylemesini anlarım, ama bunu anlayamam. Bazen bana yabancılar işte boşuna kapanıp kendini perişan ediyorsun, kapanmak diye bir şey yok diyorlar. Ben de bana bir zararı yok, yani kaybedecek hiç bir şeyim yok diyorum.
Konuyu en basindan gormeden yargiliyorsunuz suan bende acigim tavsiye almak icin konu actim kimseyi yermek hakkimda degil sizinde bana bu lafi soylemeniz haddiniz degilMadem kendi kararin bize neyi soruyorsun?
Bu tur konular Allah ile senin arandadir once bunu bir kavra. Buraya soruyorsan her turlu yorum da yapilir kusura bakmayacaksin.
Kapali insanlara saygim sonsuz, ibadetimi de elimden geldigince yaparim ama kapali degilim. Simdi biz kapali olmayanlari yerme konusu mu bu?
Bende o konuyu dusundum biraz birikim yapip dolabimi hazirlayip oyle baslicam insallah hakkiyla kapanmak istiyorum sacma sapan degil oyle daha gunah kendimi hazir hissedince insallah baslicam sagolun yorumunuz icin
Konuyu en basindan gormeden yargiliyorsunuz suan bende acigim tavsiye almak icin konu actim kimseyi yermek hakkimda degil sizinde bana bu lafi soylemeniz haddiniz degil
Acik olanlari yermek gibi bir tabir kullandiniz Ben oyle birsey yapmadigim icin konuyu iyi okumanizi soyledim uzatmanin anlami yok iyi gecelerHaddimi iyi bilirim ve haddimi asan bir cumle kurdugumu hic dusunmuyorum.
On yaşında başımı örttüm derken sanki kendi kararınız iradeniz gibi yazmışsınız. Böyle birşey olamaz. Doğru cümle on yaşımda başımı örttürdüler o zamandan beri çıkarmadım olmalı
Acik olanlari yermek gibi bir tabir kullandiniz Ben oyle birsey yapmadigim icin konuyu iyi okumanizi soyledim uzatmanin anlami yok iyi geceler
İnşaallah hakkınızda hayırlısı olsunTesekkur ederim umarim bende bu cesareti gosterip kapanabilirim Ailem tepki verir belki AMA simdiden yapamazsin diyorlar biraz daha bekle diyorlar yinede emin olmadan bu yola cikmam insallah banada nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?