• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak istiyorum cesaretim yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapali, örtülü degilim cok yardimci olamayacagim ama uzun saci seviyorum demişsiniz. Kapali olup up uzun saçlari olan arkadaşlarim var. Uzatiyorlar, boyatiyorlar herseyi yapiyorlar.

Bir de anlamadigim bisey var. Anneniz evlenince kapanirsin demiş ya. Niye evlenince kapanmak? Evlenince noluyor? 🙄 Benim cevremde de cogunluk evlenince ya da nişanlaninca kapandi. Soramadim, bir tanesine sordum ama o da evlilikle alakasinin olmadigini soylemişti. Hep mi tesaduf?
Aman canım beni beğenen beğenmiş deyip kilo almaya benziyor işte :D

Eskilerde kızlar genelde 17-18 de evleniyor sonra ertesi gün kapanıyordu heralde hala bu mantık. Anlam veremediğim en saçma şeylerden biri. resmen kocası istedi kadın da kapandı aaa bak sözünü geçirdi desinler kafası yaa
Eskiden derken nerede mesela? Mesela benim anneannem babaannem de türbanlı değillerdi, her zaman böyleydiler. Evlenmeden önce de evlenmeden sonra da.

Niyetiniz hayırlı, gönlünüze göre olur inşallah.
Kendinizi hazır hissettiğinizde yapın.
Ama insan bilmediği şeylere hazır da olamayabilir bazen.
Eşarp/şal alın. Örtünün.
Covid döneminde belki çok sık dışarı çıkmıyorsunuzdur zaten, dolayısıyla yavaş yavaş alışırsınız.
20 yaşında örtündüm ben. Tamamen kendi isteğimle, çok istedim.
Hatta babamın işi dolayısıyla sıkıntı bile çektim(o zamanlar yasaktı😒)
İlk zamanlar kulakların duymuyor gibi gelir ama alışırsın.
Ben çok seviyorum örtülü olmayı.
Şimdi kafamı kesseler açmam, inancım bu yönde.
13 senedir böyle.
Ayrıca saç uzatmak, farklı renklere boyatmak veya kısacık kestirmek gibi değişik kararlarım da olur ara sıra. Hiçbiri engel değil.
Bence içinizden geldiği gibi karar verin ve uygulayın.
Kimseyi dinlemeyin, siz karar verin.
Evlenince kapanırsanız tam da dediğiniz gibi gelinlik fotolarınızdan hoşlanmayabilirsiniz. Evet o da sizsiniz ama rahatsız olursunuz. Pek fazla tanıdığım var böyle.
İnandığınız gibi yaşamınızı dilerim.
Hayırlısı😉

Ve hanife gürdal..
Meşhur esra erol’un oyuncularından.
Kapalıydı hep programda.
Sonradan sosyal medyada hep açık fotolarını paylaşıyo. En son da mini etekle paylasmıs. Tabii paylasır paylasmaz ona karışamayız , ama arkasını getiremiycek bi işe insan bulaşmamalı bence.

İnsanları yargılamak bize düşmemeli. Tam şu an yaptığınız şey yüzünden konu sahibi çekiniyor

Bizi ilgilendirmez diye mesajımda belirttim zaten. Ama senelerdir tv de kendini kapalı olarak yansıttı. Sonradan açılınca haliyle insanlar tarafından konuşuluyor, daha çok dikkat çekiyor.🤷🏼‍♀️
Amaan millete mazleme çıkıyor, belki reklam oluyor diye işlerine bile geliyordur . :D Konuşanlar da boş işte, dile gelmeye muhtaç o kadar konu varken...

Kapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Namaza devam edin,hatta arttırın,o sizi kapatır,başlamış zaten ❤️

Kapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Kafanızda hala oturmayan düşünceler varken kapanmak mantıklı gelmez.
Sonradan pişman olacağınıza iyi düşünüp ona göre karar verin.

bende senin gibi ikilemde kaldım
açıkken bile türbelere evden başörtümü takıp giderdim
destekçim yoktu bile
hiç unutmuyorum
hafta sonu kısa kollu t-şort ve kot pantalonla alışveriş yaptım
ertesi gün kapandım
denemeden bilemezsin

hep ayni oneriyi yaziyorum ama pek begenilmiyor :olamaz:

ben yerinizde olsam yavas yavas kapanirdim,
atiyorum once uzun kollular uzun pacalar giyerek baslarim,
bir kac ay sonra bi sal atarim omuzlarima, sonra o sali yavas yavas kaldiririm,
en son tamamen kapatirim sacimi,

bence bu normal bir tarz degisikliginden daha buyuk bir karar,
insanlar bu secimleri sebebiyle kendi kucuk arkadas cevrelerinde bile zorluk cekebiliyorlar.
benim secimim kendimi cok zorlamadan yavas yavas, hem kendim alisarak, hem de cevremi alistirarak gecis yapmak olurdu.

ama tabi, zaten acik giyinmiyorum diyen birisi icin bu degisim cok buyuk bir degisim de olmayabilir, tek seferde de yapilabilir o sebeple.
benim ornegim daha cok minilerden tesetture geciste (veya tersine dogru elbette) daha mantikli olabilir.

Ben kapanıp açılmayı ( bu tabirleri de sevmiyorum ama neyse) absürt görmüyorum. Yeter ki baskı ile değil kendi içinden gelerek denemis olsun, denedi ama yapamadı olarak görüyorum sadece. Yakın çevremde vardı böyle iki kişi.

Anneniz başörtüyü evliliğe engel mi görüyor acaba? Mantıklı bir yanı yok söylediğinin.

İcinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Aileniz için olmaz birşey değil bu, anneniz de başörtülü olduğuna göre, onlarla ilgili çok zorluk yaşamazsınız muhtemelen.
Aynen ya kapanma açılma ne ya şimdi ben açığım genel tabire göre kıçım mı açık göğüslerim mi ortada neremi açıyorum ortalıkta anlamıyorum tesettüre girmek istiyorum yada başımı örtmek istiyorum dense nolur ki bakıyorum bi çok tesetturluden daha kapalı giyiniyorum ama adımız açık oluyo hiç bi yerim açık değil

Sen yapmazsın tabii, ama var maalesef, şortludan rahatsız olan gibi kapalıdan da rahatsız olan var memlekette. Cins mi yok :KK70:, O yüzden ekstra alıngan olabiliyor hanım kızlarımız :KK66:

ama ben onlar benim işimi geç yaptığında o kapalı, ben açığım diye düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor

haa kapalı açık değil de bir devlet kurumunda işim varsa ve gideceğim kişiyi seçebiliyorsam genelde süslü olmayana giderim

bu da benim garip algım

Bence ailenizi bile geçin kendi ahiretiniz için bu kararı alın şimdi size bir hikaye anlatacağım bu olay gerçek bir tane kız böyle ailesi zengin varlıklı insanlar neyse kız bir gün arkadaşı ile beraber işte sohbetlere falan gidiyor böyle bir arkadaşı götürüyor onu ailesi bunu görüyor istemiyorlar gitmesini hani ortamlara girmesini falan istemiyorlar kız inat ediyor gidiyor gidiyor sürekli gidiyor sonunda işte kapanmaya karar veriyor ailesine bunu söylüyor yani ailesinde de hiç kapalı yokve karşılar böyle şeye o yüzden istemiyorlar sonra kızı odasına kapatıyorlar ki bir daha çıkmasın gitmesin diye ama kız işte hani nasip olacak ya camdan aşağı atlıyor ve oturdukları yerde de yüksek sonra gidiyor yine geri geliyor hani çarşafa falan girmiş yani ailesi diyor bu nereden gitti kapıdan gidemez kapı kilitli sonra kız anlatıyor ben camdan aşağıya atladım beni bir melek kanatlarıyla tuttu aşağıya indirdi

Yani hiç kimsenin lafını dinlemeden o ne der bu ne der demeden sadece Allah'ı düşünerek kapandığın zaman Allah yardımcın olur bide şu var neden şimdi değil evlendikten sonra diyor ailen daha çok azap çek diye mi ...
Kapanmak için bu tarz hikayelere gerek yok

Kapanmak için bu tarz hikayelere gerek yok
Sonunda yazdığımı okumanızı tavsiye Ederim ben kimse kapanması için bir şey söylemedim söylemem de sadece örnek verdim istediği şey için en sonunuda okuduğunuzda da bunu fark edebilirsiniz zaten

Bence ailenizi bile geçin kendi ahiretiniz için bu kararı alın şimdi size bir hikaye anlatacağım bu olay gerçek bir tane kız böyle ailesi zengin varlıklı insanlar neyse kız bir gün arkadaşı ile beraber işte sohbetlere falan gidiyor böyle bir arkadaşı götürüyor onu ailesi bunu görüyor istemiyorlar gitmesini hani ortamlara girmesini falan istemiyorlar kız inat ediyor gidiyor gidiyor sürekli gidiyor sonunda işte kapanmaya karar veriyor ailesine bunu söylüyor yani ailesinde de hiç kapalı yokve karşılar böyle şeye o yüzden istemiyorlar sonra kızı odasına kapatıyorlar ki bir daha çıkmasın gitmesin diye ama kız işte hani nasip olacak ya camdan aşağı atlıyor ve oturdukları yerde de yüksek sonra gidiyor yine geri geliyor hani çarşafa falan girmiş yani ailesi diyor bu nereden gitti kapıdan gidemez kapı kilitli sonra kız anlatıyor ben camdan aşağıya atladım beni bir melek kanatlarıyla tuttu aşağıya indirdi

Böyle bir örnek vermenin mantığı nedir acaba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back