kapanmak istiyorum kızlar bana yardım edin lütfen :((

bu şekilde konu fikir alışverişine değil tartışmaya dönüşmüş oluyor

sanirim yanlis anlasildim.. derdimi anlatamadim.. kapanmak istiyorum cunku kendimi bu sekilde acik hissediyorum.. tessetur giyimle alakam olmadigi icin sordum bu konuyu cunku pantolondan vazgecemiorum rahat giymeyi seviorum terletmicek esarplardan kullanmak istiorum.. dogru giyinmeyi ogrenmek istiyorum.. tartisma yaratmak istememistim sadece yardimlasmak istemistim.. tabikide genc bi bayan olarak gzlde giyinmek isterim cunku esim buna cok dikkat eder ama bu ayri digeri ayri bi konu.. once dogru giyinmek hakinda bilgi isticektim ben.. yani derdim bikini fln degil neyin havasini aticamki sadece huzurlu olmak istiyorum kizlar..

Son düzenleme:
Kapanmak tarz için değil Allah'ın emri olduğu için yapılır.

Şahsi fikirlerimi söyleyeceğim,polemiğe girmeye de niyetim yok.

Kapanmaktaki amaç kendini belli etmemek,dikkat çekmemek ve Allah'ın emrettiği şekilde giyinmektir.

Gösterdiğiniz kıyafetler de 100 metre öteden ben buradayım diye bağırıyor.

Kapanmak,saçı örtmekten ibaret değildir.

Kapanmak,nefsimize hoş gelen birçok şeyden de fedakarlık yapmaktır.

Ayrıca bu emirlerden yalnızca bir tanesidir.

Ne renk giymek,nasıl eşarp bağlamak vs. diye sormuşsunuz.Videolar var bu dediklerinizle ilgili.

Ben kapalı bir insanım ama ben de rahatsız oldum yorumlardan.

Aynen bende o yönde bir yorum yazmayi düsünüyordum ki malesef sasirdim..
Tesettürün moda haline getirilmesinden de rahatsizlik duyuyorum acikcasi.

Ne önemi var değil mi ? Tepeden tırnağa simsiyah giyiniyorum ben...

Aynen.

ben fazla disari cikmam cikarsamda esimle giyinirsemde esim icin onun karsisindada ozenmek isterim..

uzgunum bu konuyu actigima okadar pisman oldum ki..

yardim istedim diye sanki terbiyesizlik yapmisim gibi azarlandim..

bence hak etmedim taninmadanda yorumlandim..

birdaha bu konu hakkinda benden yorum gormiceksiniz bu son..

Son düzenleme:
bende kapalı bir bayanım kapanmanı tabiki tavsiye ederim ama soruş biçiminden dolayı bu yorumlar kendini azarlanmış gibi hissetme bence.

Kimse paspal olun demedi.Özenli olmakla dikkat çekmek bambaşka şeylerdir.

Bu kıyafetler malesef tesettürün ruhunu yansıtmıyor.

Konuyu amacından saptıran da siz oldunuz.

Kimse paspal olun demedi.Özenli olmakla dikkat çekmek bambaşka şeylerdir.

Bu kıyafetler malesef tesettürün ruhunu yansıtmıyor.

Konuyu amacından saptıran da siz oldunuz.
mona abla sen kapalımısınay çok şaşırdımkusura bakma lütfen

Bu zihniyetle başınızı örtmeniz size huzur getirmez . Başınızı örtmeniz problemlerinizi çözmez, varsa borçlarınızı ödemez...

Bu tip şeyler sadece Allah rızası için yapılmalıdır.

Dakika bir gol bir yani, insan kapanacaksa aklına gelen ilk şey kıyafet kombini olur mu ?

Saç tellerinden utanmanada gerek yok ayrıca :26:...

Yinede hayırlı bir yola girmişsiniz, Allah niyetinizi halis kılsın, selamlar...

Evet,niye şaşırdın kız ? Zırt pırt söylenecek şey değil gerçi.Burda yeri gelmişken söyledim.
ay ben her topikte söylüyorum tesettürlüyüm diyeartık söylemiyim o zaman
ne bileyim şaşırdımklavyem hiç kapalı olduguna dair ipucu vermedi

bir kadin kapanacaksa amaca uygun yapmali benim görüsüm
gösterdiginiz resimlerdeki kadinlarin durumu
-biri Ayse kalk gidelim
digeri b.k mu var otur yerinde diyor-

canım kusura bakma ama ben pek masum yorum yapamayacağım...
kapanmak istemen, kapanmaya meyilli olman çok güzel..allah tesettürüne layık olmayı nasip etsin..
ama koyduğun resimler ve kapanma şeklin tarzın hiç tesettüre uygun değil...
eğer kapanmayı istiyorsan, tam anlamıyla istemen lazım...parlak renkleri falan sevdiğini belirtmişsin, ama birincisi parlak ve dikkat çekici giyinmemelisin..
bilhassa pantolon islamda bayana haramdır...
evet belki ilk aşamada tesettüre girmek kolay gözükmeyebilir...ama elinden geldiğince nefsini terbiye edebilmeli ve layıkıyla örtünmelisin...
allah daim eylesin..inşallah tekrar açılmazsın...

kapanma kararina sewindim fakat bu gosterdigin kiyafetlerin Islam da ki kapanma ile ilgisi yok. sadece dusuncemi soylemek istedim elbette cok hos kiyafetler ama Islama gore bu kiyafetlerle pek de kapanmis sayilmazsin...

QUOTE=Bebegimle;33442187]selam kizlar..

malesef ben tesseturlu degilim ama yazin dahil kisa kollu giymiyorum sadece basim acik..

bende kapanmak istiyorum kizlar..

tunik pantolon modellerini cok begeniyorum bana yardimci olurmusunuz kizlar? cok sade seviyorum kiyafetleri genelde tek renk esarplari begeniyorum parlak mor parlak mavi gibi kizlar bana yardim edin nolur ((

Guzel bir kara vermissin canım ama lutfen dar paça düşük bel pantolonlar giyme çunku bazıları hesapta kapalı ama sadece başı kapalı lütfen onlardan olma çok rahatsız ediciler zaten bu iki kombin fotografından zevkli ve düzgün biri olduğun anlaşılıyor Sevgilerle..

Saçı kapatmakla , kapanmak çok farklı iki kavram bence . Lütfen islamın tesettür emrini sadece kılörtüsüne indirgemeyin .
Güzel kardeşim bunlar seni kararından caydırmasın kapanmaman için söylemiyorum lakin ,
bu gösterdiğin kapanma şekli islamin emrettiği tesettüre aykırıdır .
Ha şunuda ifade etmek isterim hem şık olabilirsin hemde islama uygun giyinebilirsin .
Misal giy vucuduna yapışmayan bir ferace pardüse ona uygun bir eşarp çanta ayakkabı .
E daha ne ?
Lütfen daha fazla bu yanlış tesettürü yaymayın yaaa .
Açık bir insandan ne farkı var ki ?
Bir ara kadının biri otobüsteyken saydırıyordu başta kızmıştım ama haklıydı bir derece ..
Diyorduki benle aynı tşhörtü aynı kotu giymiş aynı makyajı yapmış ama başında bir şal şimdi o kapalı ben açık mıyım yani ...
Çirkin giyinin emanetmiş gibi dursun demiyorum .
Zaten islamda temiz düzgün giyime teşvik ediyor .
Bence öbür türlü çok daha güzel olursunuz hayırlı olsun şimdiden

Son düzenleme:
Hayirli olsun .
Bende acigim ve çok alindim dediklerinize .
Umarim kapanmak için kapanmiyorsunuzdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…