Kapalıçarşı'da esnaf ayaklandı

oraya zaten para ile kira oduyor dukkan kiracilari

park asfalt degil canm yumusak zemin tartan pist hani kosu pistleri gibi cocuklar dusunce yaralanmamalari icin.
Ama halk ve turistler ücretsiz girip dolaşabiliyor.Otel olduğunda böyle bir imkanları olmayacak.

İkisinin arasında pek fark yok,o kadar da yumuşak bi malzeme değil yani,çocuk düştüğünde yaralanır her türlü.Ayrıca yazın güneşinde çocuğu o parkta oynatmakla çölde oynatmak aynı şey,o simsiyah zemin sıcağı ne biçim çeker.Bu tarz yerlerin çimenlik olması gerekiyor,hem yumuşak zemin olması için,hem de sıcağı toplamadığı için.

Zaten buradaki problem de yerdeki malzemenin ne olduğu değil,yeşil alan diye gittiğiniz parkların da aslında yeşil alan olmayışı

Benim bildigim kapali carsi cok buyuk ben kac gun gezdim her seferindede kayboldum.Cok buyuk.Bunun bir kisminin konaklama ve restoran olmasi bana guzel olabilecek gibi geliyor.Tabiki tarihine zarar vereceklerini dusunmuyrum.Buradaki yalilara 1 civi cakilmasi icin bile izin alinirken hele hele ki o turdeki yapilari daha korunakli yapicaklardir.
Canm cok buyuk cinar agaclarimiz var orada agaclar cok guzel koruyor bizi gunesden.cimlik tarafida var ordeklerimiz baliklarimiz bile varparkda
sahildeki parklarda cok guzelde bizim ufaklik deniz sevdalisi atlar diye otarafa gitmiyrum.

Neyse canım boşver burada tarihi yapı koruma kriterlerini tartışmaya gerek yok.Bu işin sencesi bencesi yok çünkü.Bilmediğin için sana otel restoran filan olabilir gibi geliyor ama olmuyor işte.Ayrıca ne kadar büyük olursa olsun "nasılsa çok büyük şurası da otel oluversin" gibi bir anlayış olamaz.Halkın hakkını gasp etmektir bu.

Hayor konusmayim dedim ama dayanamicam yine. Ne guzel restorasyon kurallarindan vs bahsetmissin cok bilgilisin ya. Devlet bicivi bile caktirmaz ya. Yaptırdığı saray icin Ankaramin orman denilebilecek yegane yerini katletti ve IZINde cikmadi , Odtunun ordq yol yapıyoruz diye birsuru agac katletti tmmob hepsine karsi cikti Yargıtay durdurma karari verdi SONUC!!!
Ya koru körüne baglisin , ya dalga geciyorsun yaada isini maasini gelirini AKP ye borçlusun baska hicbir mantik yok..

Eki Görüntüle 1508462 Yok be canm o hastalik olmus millette sariyer sahil park dolu yukari koyler orman gezilecek alan dolu hafta sonu ben cocuklari parka goturyrm arkadaslarimin cogu avm de bende anlamiyrum temiz hava yesil dururken

İyi yapıyosunuz valla. Koskaca tarihi çarşıyı yıkıp otel yaptıklarında da ailecek oraya gidersiniz tatillerde. Çocuklarınız sorarsa anlatırsınız 650 yıllık otelin pardon çarşının tarihini :)

Tabii o zamana kadar size de birşey olmazsa. Malum devir değişiyor, hesaplar dönüyor. Bu mal mülk kimseye kalmıyor ne hükümete ne şakşakçılarına!

Son seçeneğin doğru olduğunu düşünüyorum.

Ben sokak sokak bilrim az bile geliyo. Her şeyin yeri ayrıdır. Halıcı kuyumcu derici örücü... Ben o çevrede büyüdüm. Cumartesi uğramazsam bütün haftam ters gider :)

sen olmasin diyosun ben olsun diyrum o sencesi bu bencesi yapan ne yapacaksa yapsin
Ben sana bi mesajla anlatmistim hala nasil akp ye borclusun yazmissin bu nasil bir anlayis Benim ki salaklik tabi sohbetti suydu buydu ben kimseye kin tutmuyrum Tabi aralarda var ben ne yazarsam atliyanlar ben bir yazarm o bes.Yemisim agacini sarayini once insan olun.
Son seçeneğin doğru olduğunu düşünüyorum.
haaa evet isyerimin stopajida sizin vergilerden geliyor kirami tayyip oduyor
Bi gidin isinize ya
Ben sokak sokak bilrim az bile geliyo. Her şeyin yeri ayrıdır. Halıcı kuyumcu derici örücü... Ben o çevrede büyüdüm. Cumartesi uğramazsam bütün haftam ters gider :)
Ne guzel kardesim ben senin kadar cozemedim Allah icin cok gezdimde hep kayboldum.

Yön duygusu ve yol hafızası lazım birazcık

Kapalıçarşının günahına girenlerin de günahları boynuna..

Bak arkadasim sen bana guzel bir msjla gelirini gderini egitimini vs yazdin ortada soylemek istemiyorum dedin saygi gosterdim.
Ben orda bircok kriter saydim sana. Ya koru korune baglasin ya maddiyatla dedim. Gunahini almadim kul hakki vs olayina grme. Is daha baska boyuta geçer.
Benim milyonlarca vatandaşımin hakkini yiyen o adama bile isteye oy veren sizlerin ustundeki o hak o vebali nasil karsilayacaksiniz ozaman dicem olmayacak.
Yersin agacini sarayini tabi. Herkesin tuzu kuru. Ama ben yemisim agacini diyemiyorum malesef. Bura benim memleketim topragim zaten kic kadar alanda 2 tane agac var oda kesilince kanima dokunuyo anladinmi. Omrunun sonuna kadar istanbulda bilmem kac bin gelirin dev etmeye bilir. Durum cok iyi diye 3 maymun oynanmaz okkeyyy..

benim sahsina oynanirsa agacinida yerim sarayinida ben oyumuda veririm onu yanlis kullanan kisidedir vebal.Neyse uzatmicam.Yazarken kisiye saldirmayin.Yonetici uyarisidir hatirlatayim ben hanginize yanlis bisey saydiriyorum.Yazanlar oluyor Allah icin catir catir.Benim kimseyle isim olmaz ama bana saldirmayin benim gorusumde bu kimseyi ilgilendirmez.Koru korune falan yanlis laflar kullaniyosunz .Konu disina cikilmasin deniyor ben diyorum ki olabilir guzel hemen patir yok soyle yok boyle bana ne acikliyosun kardesim ac change.org a sayfani duyur isyanini imza topla itiraz et banane benim gorusune ne atlaniyor sizle ayni seye inanmak zorunda degilim.Hemde hic degilim.Bu bana her yazina cevap yazma ihtiyaci duyanlaradir.
Hadi selametle ben daha uzatmicam.

evlaefe
Simdi beni alintilamis gydirip devam ediyorsun ya. Bunları uzerime mi alinip yazmali miyim bende.
Saka gbi kul hakki vsvsvs basliyorsun cvp verince hadi selametle..

sen olmasin diyosun ben olsun diyrum o sencesi bu bencesi yapan ne yapacaksa yapsin
Sana en basit haliyle şöyle açıklayayım o zaman,yapının orjinalliğini bozmadan otele,restorana çevirmek mümkün değil orayı,sencesi bencesi yok dedim o yüzden.Yapıyı bozarsan da o eserin sahibine(yani mimarına,ustasına) ve kültür mirasına ihanet etmiş olursun,anlatabildim umarım.
Malesef ki ben sizin gibi "yapan ne yaparsa yapsın" kayıtsızlığında olamıyorum tarihi yapılar benim için çok değerli

Son düzenleme:
bence birileri Türkiye ye turist gelmesini istemiyor ve böyle şeyleri bilerek yapıyorlar,sadece kapalıçarşıda değil,turizm bölgelerindede neler dönüyor bir bilseniz.yazık gerçekten çok yazık,umarım birgün gerçekleri görürüz.ve anlamadığım neden o kadar insan birkaç kişinin bencilce kararına karşı çıkamıyor her seferinde,sizlerin,bizlerin seçtiği insanlar nasıl bize bu kadar hükmedebiliyor neden her seferinde onların dediği oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…