Kapalıçarşı'da esnaf ayaklandı

500 yıldır Kapalıçarşı'yı otel,avm falan filan yapmak kimsenin aklına,gelmemişti ama bunların zamanında bu günleri de gördük.Adamlar hakikaten iyi çalışıyor.

500 yıldır Kapalıçarşı'yı otel,avm falan filan yapmak kimsenin aklına,gelmemişti ama bunların zamanında bu günleri de gördük.Adamlar hakikaten iyi çalışıyor.
aksarayı otel yapsınlar

Baska bir topikte "kriz var deniliyor fakat millet halen avm, avm geziyor" deniliyordu. O "avm zihniyeti"ni kim veriyor saniyorsun? Bundan 10-20 yil önce hangimiz avm'lere gezmeye gidiyorduk? Kim kredi kartina yükleniyordu? Ki insanlar avm'de bile birsey almiyor bile, "avm'yi gezmek" diye birsey olustu. Sanirim park felan kalmadigi için, millet ancak kendilerini avm'ye atiyor

Ben gerçekten merak ediyorum bu arada, bu esnaf simdi düsünüyor mudur "bu gençler meger bunun için sokaga çikmislar, hakkini yedik" diye?

Anladıklarını sanmam. Medyaya konuşan bikaçının sözlerini okudum hiç umut yok hala iktidara yalakalık yaparak yırtma peşindeler.

Şu avm gezme olayını da hiç anlamıyorum Arkadaşlarım çağırıyor şu avmye gidicez. Napıcaz orda diyorum ee işte gezeriz falan. Bişey almayacaksam yada sinemaya gitmeyeceksem kapısının önünden dahi geçmem. Avm gezmek ne ya daha neler

Evet, bende bu "avm'ye gezmek" olayindan kk sayesinde haberdar oldum. Banada son derece saçma geliyor zaten bu avm'ye gezmek fakat hakikatten dedigim gibi, park felan kalmayina, her yer avm ile dolunca, sürekli kredi karti reklami yapilirsa, hükümet halki sadece tüketmeye yöneltirse,....

Sonuç böyle oluyor iste. Tüketmezsen dahi, tüketilcek yerlere gidersin..

Super fikir olmus bence .Ama bisa cikan kiracilara Allah kolaylik versin.
Yanlis hatirlamiyorsam Edirnede oyle handan yapilmis bir otelde kalmistim ama uzerinden 10 sene gecmistir.Cok guzeldi.

Son düzenleme:
Yanlis hatirlamiyorsam Edirnede oyle handan yapilmis bir otelde kalmistim ama uzerinden 10 sene gecmistir.Cok guzeldi.
O Edirnedeki çarşı değil kervansaray,yani Osmanlı dönemindeki otel.Çarşıları kimse otel yapmıyor'du bu fırsatçılar gelene kadar.

Son düzenleme:

Evet, haftasonu işim düşerse falan gittiğimde bakıyorum millet çoluğunu çocuğunu almış pazar günü avmye gelmiş ya. Park bahçe nefes alıcak bir yer kalmayınca kendilerini alışverişe veriyolar sanırım.

Haftasonu pikniğe gideyim desen en yakın yeşil alan kilometrelerce uzakta. Arabası olmayan gidemiyor, arabası olanda trafikte gidip gelene kadar lanet ediyor zaten. Stress atmaya giderken yolda stress olup dönüyosun.

Sen benim konuma teşrif ettin de gelip yorum mu bıraktın? Çok tatlı :)

Birşey sorabilir miyim? İstanbullu musunuz? Yada İstanbula hiç geldiniz mi tarihi yarım adayı gezdiniz mi?

Kapalıçarşı'da şok iddia... Kapalıçarşı esnafı tarihi çarşının Rıza Sarraf'a peşkeş çekildiğini iddia etti.

Yok be canm o hastalik olmus millette sariyer sahil park dolu yukari koyler orman gezilecek alan dolu hafta sonu ben cocuklari parka goturyrm arkadaslarimin cogu avm de bende anlamiyrum temiz hava yesil dururken

Tuzu kuruyken hukumet yalakaligi yapan adama magdur olunca destek verir miyim be hic? Onemli olan basina gelmeden birlik olmakti esnaf ahalisi. "Susma sustukca sira sana gelecek" diye sizin gibiler icin soyledik. Dukkaniniza siginan ogrenciyi ellerinizle polise verdiniz. Bir insanin haksizliga, hukuksuzluga ugrasamasina sirf akpli oldugu icin oh olsun demem. Fakat bu adamlar benim eylemime beni doverek karsilik veriyorsa, polise elleriyle teslim ediyorsa da zerre acimam. Bugun bunlarin hakkini savunsam, yarin akpden yolunu bulurlar yine olan bana olur. Yok canim ya devletle esnafin arasina ben girmeyim, girene de mani olmayim.

neden yapilmasin
Restorasyonun belli kuralları ve kriterleri vardır,öyle istediğin yere istediğin şeyi yapamazsın.Orjinal haliyle ve işleviyle kullanılabiliyorsa o şekilde yaşatılır o yapı.
Bir diğer sebebi de 500 yıldır halkın kullanımına ait olan bir mekanı alıp "hop ben burayı otel yaptım artık giriş parayla" demenin hukuksuzluğu tabi.

oraya zaten para ile kira oduyor dukkan kiracilari
O Parkın da asfaltla kaplı olduğunun farkında mısınız bilmiyorum...
park asfalt degil canm yumusak zemin tartan pist hani kosu pistleri gibi cocuklar dusunce yaralanmamalari icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…