• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kansizlik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Magnifiaque

🫶🏻💛
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2020
10.723
28.212
598
Kizlar kansizlik ve demir eksikligini nasil duzeltebiliriz aceba
Arkadasim 2.kez dusuk yapti degerleri cok dusuk normalde demir eksikligi en az 20 olmali onunki 9 bunlari nasil atlatiriz ?

Elbette ilaç kullanmalı onun yanında da şöyle doğal bir yol tavsiye edebilirim. Doğal ama mutlaka doğal pekmez tercihen keçiboynuzu. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı pekmeze limon sıkıp yiyecek. 2 saat önce süt ve süt ürünlerini bırakmış olması lazım.

Benimde demir 2 3 genellikle bizde birazda genetik ve aşırı derece adet oluyorum önceleri damar yoluyla kan aldım kan derken serum ve ilaç simdileri toparladım derken 2 ay önce yine 7 ye düşmüştü düzenli olarak demir ilacı kullandım ama çok dikkat ettim son tahlilim gayet iyi çıkmıştı

Kansızlık deyip geçmemek gerek altında yatan sebebi araştırmak gerek .
benim annemde var kansızlık , annemdeki kemik iliği rahatsızlığı . Bir kanser türü ama bildiğimiz kanser değil . Arkadaşınıza böyle demek istemiyorum kesinlikle , ama iyi araştırılması gerek.
Türkiye’de var mı bilmiyorum ama annem doktor tedavisinin yanında Demir içeren içecekler içiyor .
Mesela vitaminli meyve suyu içinde ekstra Demir eklenmiş oluyor .
Çok geçmiş olsun

Allah razi olsun kizlar 😅butun sonuclari arastirildi sadece demir eksikligi ve kansizlikdan baska sonuc yok

Portakal suyunun içine 1 kaşık dut pekmezi karıştırıp içsin hergün direk kan yapıyor

Bana dediginde butun degerlerine bakilmisti normalin baya altindaydi gebelik icin iki kez dusuk yapti
Sonra doktor herseyi degistirip ilac verdi duzenli kullandi bir ay demir ve kan ilaci suan hamile sukur
Sağlıkla kucagına alsın inşallah kansızlık araştırılmalı dedi doktorum endesmopi vs oldum bağırsaklarda bakılmalıymış daraldım bende düşük yapmıştım araştırılıyor şuan lan verdim

Sağlıkla kucagına alsın inşallah kansızlık araştırılmalı dedi doktorum endesmopi vs oldum bağırsaklarda bakılmalıymış daraldım bende düşük yapmıştım araştırılıyor şuan lan verdim
Arkadasiminda ilk detayli arastirmasi vardi ama kan tahlilinden sonra endeskopiye felan gerek kalmadi doktoru dusugun demir eksikliginden kaynaklandigini soylemisti onada gercektende ilaclardan sonra iyi sukur

Kizlar kansizlik ve demir eksikligini nasil duzeltebiliriz aceba
Arkadasim 2.kez dusuk yapti degerleri cok dusuk normalde demir eksikligi en az 20 olmali onunki 9 bunlari nasil atlatiriz ?
Bitkisel kan takviye edebilir surup gibi iciyorsun. Bende akdeniz anemisi var kansizlik ve demir eksikligi hep oluOr bunu kullaniyorum düzeliOr.

DEMİR İÇEREN BESİNLER Demir eksikliği ülkemizde en sık karşılaşılan beslenme sorunlarından biridir. Genellikle büyümenin çok hızlı olduğu küçük çocukluk ve ergenlik çağıyla, hamilelik döneminde ortaya çıkar. Yine, demir içeriği düşük olan yiyeceklerin fazla tüketilmesi ve ayrıca besin yoluyla alınan demirin emiliminin de güç olması, demir eksikliğinin (kansızlığın) ortaya çıkışını kolaylaştırabilir. Bebekler ve çocuklarda, hızlı bir büyüme temposu olduğundan gelişmenin sağlıklı sürdürebilmesi için demire daha fazla ihtiyaç vardır. Düşük sosyo-ekonomik düzeyde olanlar, vejetaryenler (et yemeden beslenenler), kadınlarda ise periyodik dönemlerdeki menstürasyon gibi durumlarda kansızlık sıkça görülür. Demir emiliminin bozulduğu durumlar; uzun süren ishaller, kronik enfeksiyonlar, sindirim sisteminde bozukluklar, vücuda alınan demirin emilimini bozarak demir eksikliğine neden olabilir. Demir eksikliğinin kişilerde birçok etkisi olabilir. Halsizlik, solgun cilt, nefes darlığı, çarpıntı, kaygı ve saç dökülmesi görülebilir. Büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklarda yetersiz demir alımı büyümeyi olumsuz yönde etkileyebilir. Okul çağı çocuklarında dikkatsizlik, odaklanamama görülebilir. Demir eksikliğini anlamak için test yapılmalıdır. Eğer ciddi yetersizlik varsa besinsel destek yeterli olmayabilir. Bu durumda mutlaka hekim kontrolünde demir ilaçları kullanmak gerekir. Elbette beslenmeyle bunu desteklemek de önemlidir.
Karaciğer, kırmızı et

Organ etleri demirin en iyi kaynaklarındandır. 50 gram ciğer 4-5 mg demir içerir. Kırmızı et de iyi bir demir kaynağıdır. 100 gramlık ızgara bonfilede yaklaşık 2-2.5 mg hayvansal kaynaklı demir bulunur.

Kümes hayvanları

Eğer kırmızı et sevmiyorsanız beyaz et de iyi bir demir kaynağıdır. Hindi ve tavuk da deneyebilirsiniz.

100 gram tavuk etinde ortalama 0.8-1 mg, 100 gr hindi etinde ise 1.2-1.5 mg demir bulunur.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Eğer lezzetli bir garnitür arıyorsanız ıspanak ve lahana da demir içerir. Birçok farklı yöntemle pişirilebilirler. Buharda pişirerek, sote yaparak ya da doğrayıp salatanıza ekleyerek tüketebilirsiniz. Hatta smoothielerinize bile ekleyebilirsiniz. 100 gram ıspanak 2.7 mg bitkisel kaynaklı demir içerir. Fakat C vitamini içeriği yüksek besinlerle birleştirerek demirin emilimini artırmayı unutmayın. Limon veya kırmızı biber çok yakışacaktır.
Balık

Balık tüketerek demir ihtiyacınızı yüksek proteinle ve az yağlı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ton balığı, sardunya, uskumru ve mezgit gibi balıklar demir kaynaklarıdır.

Kurubaklagiller

Et tüketmeseniz de besinler yoluyla demir alabilirsiniz. Nohut, kuru fasulye gibi baklagillerin yanı sıra tofu peyniri ve meksika fasulyesi de demir içerir. Bitkisel kaynaklı demir, hayvansal kaynaklı demir kadar kolay emilemez. Demirin emilimini artırmak için kuru baklagilleri, hayvansal kaynaklı, demirle birleştirebilirsiniz ya da yine C vitamini içeren besinlerle bir arada tüketebilirsiniz. Bol limonlu bir salata yemeklerinizin yanına yakışacak ve demirin de emilimini artıracaktır.

Kabuklu yemişler
Antep fıstığı 100 gramında 7.3 mg, ay çekirdeği 7.1 mg, badem 4.7 mg ve kabak çekirdeği de 10 mg bitkisel kaynaklı demir içerir. Yanında C vitamini kaynağı taze meyvelerle tüketebilirsiniz. Kivi veya çileği deneyebilirsiniz.

Taze ve kuru meyveler

Kurutulmuş meyveler, tazelere oranla daha çok demir içerirler. Ama kivi, çilek, dut, kiraz ve muz gibi meyveler de az da olsa demir içerirler. Kuru üzüm 50 gramında 1.5-1.7 mg, kuru erik 50 gramında 1.7-1.9 mg, kuru incir ise 50 gramında 1.2-1.5 mg demir içerir.

Yumurta

Çırpılmış, haşlanmış veya nasıl pişirmek isterseniz isteyin yumurta demir kaynağı besinlerdendir. 1 yumurta ortalama 1-1.4 mg demir içerir. Yanında tam buğday ekmeği ve C vitamini içeren maydanoz, biber ve portakal suyu gibi besinler daha çok demir almanızı sağlar.

Pekmez

Pekmez iki yemek kaşığında ortalama 2-2.5 mg demir içerir. Ara öğünde kivi, çilekle yapacağınız meyve salatasını pekmezle tatlandırabilirsiniz.
Ben ferplexs fol, c vitamini ve b12 vitamini sprey içiyorum. Doğal beslenmekte önemli. Demir emilimi için süt ürünleri,maden suyu, kola,kahve,çay 2 saat arayla tüketilmeli. Demir serumu almak çok etkiliymiş. Demir iğnesi olanlar da var. Adet dönemindeki kan kaybından dolayı çoğu kadında demir eksikliği var. Benim dilimin rengi pembeden beyaza döndü. Üst dudağımda renk kaybı var. Beyaz oldu. Bazı insanların da ağzında ve dudağında yara oluyor. Halsizim ve sabah uyanmakta zorlanıyorum. Çok özen göstermek lazım.

Back
X