• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kansızlığa iyi gelen şeyler

arı poleni, çiçek balı, kuşburnu marmelatı ve çayı, üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçiboynuzu (harnup) pekmezi, Tahin, kına, kına kabuğu, keten tohumu, arı sütü, balık yağı, soya sütü ve yulaf sütü…

canım bende adetlerimin yoğun kanamalı geçmesi sebebiyle 1.5 yıldır hat safada düşün kansızlık yaşıyıorum..Doktorlar hastaneye yatırıp kan nakli bile istediler çünkü rezervlerim bile boşlmış resmen. yaklaşık 1.5 yıldır ilaçdı serumdu derken kan oranımı ancak 7 ye yükseltebildim.. kanım yükselsin diye yemediğim kan takviyeli besinler kalmadı.Elbetteki hepside kilo aldırıcı şeyler (:56:ki kilolu biriyim) ama kanını yükseltmek zorundasın çünkü kansızlık başlı başına kötü bir durum.Bütün vücudunun kansız kaldığını düşün.Demem oki lütfen şişmanlayacağım diye yememzlik yapma..hayatından eğer şeker oranın yüksek değilse pekmezi çıkartma.Aralarda kuru üzüm fındık gibi takviyelerde bulun..geçmiş olsun dileklerimle..

maalesef aynı sorun bendede var o kadar kan şurubu istiysemde kanım yükselmedi iki üç aydır kuru üzüm yemeye başladım doktor önerdi avucuma alıp alıp yiyorum ve gerçekten o kadar kan ilacının yapamadığını yaptı şu an kanım çok iyi eskiye bakarak gücümde yerine geldi önceden iki merdiveni dinlenmeden çıkamazdım sana tavsiyem bol bol kuru üzüm ye ama çekirdekli olacak inşallah sanada şifa olur canım

Back