• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kansızlığa iyi gelen şeyler

kan şurupları senn dediğin kullandm ben çok kansız deildm ama kilo almk için kullandm açıkçası sonuç olmadı ya kansızsnen çok da anemi hastasysan .. kan takviyesndn başka çözümü yok yani doğal yöntmlrden de pekmez iç bol bol ismini hatırlmyrm ama o küçük pşişedeki şurupları kullan belki işe yarar geçmiş olsun..

Teşekkür ederim.Kullanayım o zaman bende belki işe yarar doktora gidicektim zaten bi sorarım.

Arkadaşlar ileri derecede kansızlıgınz varsa dogal hıcbır yontem onu gerı koymaya yetmıo ben ılk dr gıttıgımde yuzume acır gozlerle bakıp sen nasıl beslenıosn dıye sormustu:)) Yaklasık 1 sendr ılk 2 ay sabah aksm olmk uzre kan ılacı ıcıorum suan ıcmemın sebebı hamılelık ve buna ragmen halaa sınrda duruoo pekmez katıyen yemeyn ılk kansızlk cıktıgnda kendıme pekmezı bı dayadım 15 gnde 2 kılo aldım dedım kansızlıktan ölecgımı bılsem dahada ıcmem:))) Sabahlrı pekmezlı su ıcıodum ama kan ılacları kılo aldırmıo korkusuzca kullanabılrsınz:)) tabı bunun yanında dogal takvıyeler ozamn ıse yarıo ılacla bırlkte cekırdklı kuru uzum yıorum sırf kan yapsın amaclı yesıllık yumrta bunlr ztn hergn tukettgm seyler ıste oylee ALLAH kımseyı kansız bırakmasın:))))

kansızlığı pek ciddiye almıyoruz ama insanın ruh halini dahi etkiliyor. ben de akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. dönem dönem kanım düşüyor, e toparlamak için de çaba göstermeyince düzelmiyor, sürekli üşüyorum, elim ayağım buz gibi. sinir de yapıyor üstelik. gebelik durumum falan olsa ilaçlara boğarlar beni sanırım :)

küçük şişedekilerin tadı hiç güzel değildi.ilacın ismi xxxx...du sanırım.ama xxxx... olanlar daha iyi diye biliyorum.
çabuk yükseltiyor.

xxxx iyi vet..yonca yaprağıda iyi geliyomş kansızlığa..attardan yonca yaprağı alıyrsn kaynatılmş suya atıo 15 dakka demleyip içiyorsn..hemen kanı yükseltiyrmş..kansızsan dene derim..prof.erkan topuz söyledi..

Son düzenleyen: Moderatör:
içinde en fazla demir ihtiva eden besin kırmızı et'tir. dananın yağsız yerinden köfte yapabilirsiniz..

Kırmızı eti çok severim, her sabah sucuk yiyiyorum. Pekmez içiyorum kahve fincanında, keçiboynuzu yiyiyorum, kuru üzüm çekirdeği döküyorum keçiboynuzu pekmezine ama yok yok. Düzelmiyor ki. Hap, şurup ve iğne de kullandım, hiçbir işe yaramadı.

Kırmızı eti çok severim, her sabah sucuk yiyiyorum. Pekmez içiyorum kahve fincanında, keçiboynuzu yiyiyorum, kuru üzüm çekirdeği döküyorum keçiboynuzu pekmezine ama yok yok. Düzelmiyor ki. Hap, şurup ve iğne de kullandım, hiçbir işe yaramadı.

kırmızı etten kasıt sucuk değil maalesef ve sucuğu içinde neler var orası ayrı bir konu
dana etinin yağsız kısmı esas demir içerin yer..

kırmızı etten kasıt sucuk değil maalesef ve sucuğu içinde neler var orası ayrı bir konu
dana etinin yağsız kısmı esas demir içerin yer..

Yok orda öyle anlaşılmış da ben dalak yiyiyorum, ciğer yiyiyorum her gün yemeye çalışıyorum. Sabahları da sucuk ya da dalak yiyiyordum. Ama faydasını göremeyince bıraktım.

ya arkadaşlar keçi boynuzu pekmezi (harnup)kilo aldırıyor mu aldırmıyor mu anlamadım ben :S bazıları aç karnına iç kilo aldırmıyor diyor,bazıları aldırıyor diyor,benimde kanım sıfır hersabah aç karnına 3 yemek kaşığı içiyorum.ama eskisi gibi beslemmeme rağmen 15 günde 1,5 kilo almışım :(((

Bende de kansızlık sorunu var :(
Doktora gittim bana iğne ve ilaç yazdı ama ne yazıkki iğneler bende alerji yapıyor :(
Alerji yapsa bile muhakkak kullanmam gerektiğini söyledi
Çünkü sınırın altındasın dedi..
Hatta haftada 3 kere iğne vurulmam gerektiğini üstüne basa basa söyledi..
Yani ne yaparsam yapıyım yiyeceklerden bunu alamıyacağımı söyledi..

Tavsiyem ilaç takviyesi
Ama illaki yiyeceklerden alacam derseniz
Yeşil mercimeği muhakkak yiin
İncir , kırmızı et, pekmez , yeşil yapraklı sebzeler..

geçen cuma bende dr gittim iğne verdi banada 10 tane her akşam 1 tane vuruluyorum sonrada ilaca başlıcam benimde kanım sınırın altındaymış.. bikaç yıl önce gene dr gitmiştim kan çurubu vermişti ben okadar tüpü kilo alıcam diye çöpe attım şimdi o yüzden iğne verdi
hep yanlış bilmekten kilo aldırmaz sadece iştahınızı açar dedi dr bu sefer kontrollü biçimde devm ediyorum:))bide akşamları kara üzüm yiyorum ..

Kızlar bendede kansızlık var sanırım kat kat giyinmeme rağmen acaip üşüyorum,ellerim ayaklarım hep buz gibi zaten.Çok iyi bir kimyacı hocam var o bu konuyla ilgili "Et ve tahin pekmek çok iyi gelir ama et fiyatları mağlum.Tahin-pekmez ye çok iyi gelir,aç karnına yemeye çalış mide bunu ayrıyetten alıcağı için vitaminlerini daha çok alırsın" demişti."E kilo aldırmıyo mu diye sorduğumda da", "Şeker oranı çok yüksek olmasına rağmen kilo aldırmaz"demişti.Peki kansız olup olmadığımı tam olarak öğrenmek için nereye çıkmalıyım kızlar?

tahlil yaptır canım. çekırdeklı uzum kurusuda kan yapıcıdır ayrıca

Teşekkür ederim.Ya yeri değil ama konu açtım ve 1tane cevap geldi ondan sormak istiyorum bilgisi olan varsa lütfen cevap versin.Benim vajina bölgemin dudak kısmında bikaçtane ben çıktı,et beni falan değil rengi ve görüntüsündede bi sorun yok ama böyle bişeyi yaşayan var mı? Normal midir yani?

ya arkadaşlar keçi boynuzu pekmezi (harnup)kilo aldırıyor mu aldırmıyor mu anlamadım ben :S bazıları aç karnına iç kilo aldırmıyor diyor,bazıları aldırıyor diyor,benimde kanım sıfır hersabah aç karnına 3 yemek kaşığı içiyorum.ama eskisi gibi beslemmeme rağmen 15 günde 1,5 kilo almışım :(((

kilo yapmıyor canım, aksine bağırsakları falan çalışıtırıyor, şişkinliği falan atıyorsun. ama şöyle bir yan etkisi olabilir, iştah açıyor. iştahın açılmış olabilir, yediklerine dikkat et bence. bir de 3 kaşık fazla değil mi ya? azaltabilirsin istersen biraz ;)

kızlar geçen bir mail geldi hazır sucuk salam ve sosilerin çok kötüymüş yapılışı.
fabrikada salam sucuk ve sosislerin içine sakatat sinir ne bulurlarsa karıştırıyorlarmış.
bence bu kasaptan veya marketlerden gözünüzle alınanın etin dışındakilerden, çok canınız çekmedikçe yemeyin derim ben.
birde üstünde %100 dana eti yazandan alın diyorlar.
'%100 dana' diyenlerdede şöyle bir youm war.dana ama dananın neyi sinirimi gözümü kemiğimi böbreğimi nedir?

kilo yapmıyor canım, aksine bağırsakları falan çalışıtırıyor, şişkinliği falan atıyorsun. ama şöyle bir yan etkisi olabilir, iştah açıyor. iştahın açılmış olabilir, yediklerine dikkat et bence. bir de 3 kaşık fazla değil mi ya? azaltabilirsin istersen biraz ;)

hmm anladım canım,ya benim değer aşırı düşük 2.1 o yüzden bu kadar abartı bir şekilde içiyorum :)) bu arada kızlar yeşil çayda demir emilimi için zararlı mı?bir bilginiz var mı?hiçbiryerde bulamadım bununla ilgili bir bilgi...

Back