Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kanseri yenenler... Bana destek olun ne olur

yeneli daha 1 yıl olmadı. bu iş moral işi öncelikle. tüm o acıların seansların ameliyatların ortasında elimi tutan bir eşim olmasaydı, alnımı öpen el açan annem babam olmasaydı ve dostlarım arkadaşlarım yalnız bıraksaydı bugun ben başardım diyemezdim.

belkı sana çok zor günler yaşattı ama bu da senın arınman gibi birşey olsun, sadece iyilik olsun die elini tut bırakma en azından. inşaallah herşey geçer, hastalıgını yener o zaman bır karar alırsınız. sakın tatlım boşluga düşmeyin, bu hastalık böyle bır hastalık. sormak ıstedıgın birşey varsa konuşabılırz. geçmış olsun

öcelie heese teşekkür ederim bende uzn zamadır sitey girmiyordum ... evet bizim hastalığın üzrinden 1 yıl geçti bile 1 yıl çok zor bir yıl ne problemler ne zrluklar sıkıntılar atlatık.. eşim ilik akli de olu şimdi ev de zamnla beli olak duumu ilik tttu sürekli kotrolleri var. alibizd alışk bu hastalıkla savaşmaya (hasalık yanında başka saşlarımızda oldu tabii)ben herzamn onun yında oldum. o benim kıymeimi bilmesede ben görevi yapıyorum yatığımıda düşünüyorm. hayat insana verir belli olmaz.. iyisiyle ktüsüyle yaşayacazbu günleri... herşeyden önce güçlü olmayı ögretibu sıkıntılar bana ....

gulkurusu slm:
hangi kanser türünü atlatınız acaba tabii sizin içinde zor olmuştur.. sizede geçmiş olsun şu anda bi tedavi var mı

tekrar merhaba herkese bizim bu hastalık peşimizi bırakmayacak eşimin hastalığı tekrarlamış ilik nakline rağmen 1 tane kanserli hücre kalmış o çoğalmış aslında ilikde tutmuştu. hastaneye yattı yeniden kemoterapi yeniden ilik derken ne onun gücü kaldı nede bizim...böğlrmi olacaktı bilmiyorum acaba biyerlerde hatamı ettik...kafaadan 5 ay sonra ilik naki sonrasında beklemek öldürüyo bizi.encok ona üzülüyorum kaldırabilecekmi bu tedaviyi offfffffffffffffffffffffffffffffff. bize dua edin allh büyüktür diyorum bir çaresi vardır elbette...

Pankreas kanserını yendım, kabaca anlatayım kanserli bölüm kesılerek alındı yayılmamış sadece uç kısmında baş göstermıştı,ama yayılması en fazla bir ayı buluyormuş,ben erken farkettım. sarılık oldum ve .şekerım çıkınca farkına vardık,üstelık çok kılo kaybetttım halsizdım.
alıntı bilgi;
Pankreas başı tümörlerinde, cerrahi olarak yalnızca pankreasın baş kısmını çıkartabilmek mümkün olamadığı için ameliyat daha karmaşık olmaktadır. Uygulanan Whipple Ameliyatında; pankreasın başı ile birlikte, safra kesesi, ana safra kanalının bir kısmı, oniki parmak bağırsağı, midenin bir kısmı ve etraf lenf bezleriyle birlikte bir blok halinde cerrahi rezeksiyon yapılmaktadır. Bu ameliyat tekniğinin değişik uygulama çeşitleri vardır. En çok tercih edileni, daha iyi yaşam konforu sağladığı için, mideden rezeksiyon yapılmaksızın pilor koruyu yapılan Whipple Ameliyatıdır.

tekrar merhaba herkese bizim bu hastalık peşimizi bırakmayacak eşimin hastalığı tekrarlamış ilik nakline rağmen 1 tane kanserli hücre kalmış o çoğalmış aslında ilikde tutmuştu. hastaneye yattı yeniden kemoterapi yeniden ilik derken ne onun gücü kaldı nede bizim...böğlrmi olacaktı bilmiyorum acaba biyerlerde hatamı ettik...kafaadan 5 ay sonra ilik naki sonrasında beklemek öldürüyo bizi.encok ona üzülüyorum kaldırabilecekmi bu tedaviyi offfffffffffffffffffffffffffffffff. bize dua edin allh büyüktür diyorum bir çaresi vardır elbette...

bu işin çaresi moral canım. gerçekten moral ve destek sihirli bir el. bol bol dua edin, bizde edelim.ALLAHIM yardım etsın dileyelim.tez zamanda atlatın inşaallah.

teşekkür ediyorum. ben işi bırakıyorum bu sorlu dönemde yanında olmak istiyorum c tesi gideceğim yanına ve tedavi sonuna kadar onunlayım. hayırlısıyla atlatsak bizi korkutan kemoterapi sonrasında enfeksiyon riski... bize bol bol dua edin arkadaşlar. allh bu zorlu sınavdan bizi mutlu çıkarsın...

eylmmm sana Allahtan sabır ve eşine şifa diliyorum!
Bütün kanser hastalarına acil şifalar versin Allah!

2 sene önce eşimi şiddetli baş ağrısından doktora götürdük, film çekildi ve doktor sünizit demişti! Aradan Bir buçuk sene geçti ve eşimin baş ağrıları dayanılmayacak şekle ulaştı, tekrar doktor doktor gezdik...
Kimi sünizit dedi, kimi migren dedi ve 8. doktor bir şeyden şüphelendi ve hemen biyopsi yapılmasını istedi! Bunun üzerine biyopsi yapıldı ve 2 hafta patalojiden gelen haberi bekledik, ama bu 2 hafta bir türlü bitmek bilmedi! Ve eşimin kanser olduğunu öğrendik!
Yıkıldım, ailecek mahfolduk ama sırf eşimin morali bozulmasın diye gözyaşlarımı içime akıttım...
Hemen radyoterapiye başladık, arada kemoterapi de görüyordu 3 haftada bir. Baş boyun kanseriydi! Radyoterapiden dolayı yüzünde ve boynunda yanıklar oluştu! 2 ay radyoterapiden sonra bir kaç sean kemoterapi de yapıldı 4 haftada bir.. 10 gün önce o da bitti çok şükür, ve pazartesi günü MR çektirmeye gideceğiz, salı günü ise doktorla görüşüp bize sonucu söyleyecek inşallah!
Çok zor bir süreçti.. Ama hiçbir zaman ümidimi kaybetmedim, eşim de öyle! Yine de çok yıprandım, hatta depresyondayım diyebilirim..
Eşim bu hastalığı yeneceğine çok inanıyor (şükür), morali de iyi! Ama ben çok korkuyorum, her ne kadar da ümitliysem de...
Ve endişeliyim, bu süre boyunca raporluydu ve eşim haftaya işe başlayacak, enfeksyon kapmasından korkuyorum! Eşim öğretmenlik yapıyor..
Şimdilerde bağışıklık sistemini güçlendirecek ilaç takviyesi araştırıyorum, doktora da soracağım!
Tavsiyeniz varsa bilmek isterim arkadaşlar!
Her neyse, dilerim Allahtan, kimseye böyle kötü bir tecrübeyi kimseye yaşatmaz, yaşayanlara da acil şifalar verir!

tekrar slm kızlar ben büyük bir sınavdan çıktım... yaklasık 9 ay önce eşimi kaybettim... çok zor günlerdi hastalık öncesi ve sonra dönemler olmak üzere.. sınav dan çıktım dedim mam hayat her dk bizi sınav ediyor... alışmak çok zor bakkullenmek çok zormama
yavaş yavaş alışıyoruz galiba ilk gün gibi olmuyor herşey..
herşeyden önemlisi kızım için kendimi toparlamam gerekti... şimdi biraz daha iyiyim ve işe başladım kızım da 1 sınıfa gidecek... o yüzden her geçen gün biraz daha güçleniyorum sorunlar karşısında daha güçlü duruyorum eşim de hep dmişti zaten hastanedeyken güçlü oll kızıma ii bak senn güçlü olursan kızım mutsuz olmaz unutma bu senin elinde kzıma ii abk demişti onun sözünü tutuyorum şimdi... onsuzum ama güçlüyüm yine de anne olmak böğle olsa gerek....

allah şifa versin kandil günüüüü dualar kabul olurmuş tüm hastalar iyleşsin inş..

tekrar slm kızlar ben büyük bir sınavdan çıktım... yaklasık 9 ay önce eşimi kaybettim... çok zor günlerdi hastalık öncesi ve sonra dönemler olmak üzere.. sınav dan çıktım dedim mam hayat her dk bizi sınav ediyor... alışmak çok zor bakkullenmek çok zormama
herşeyden önemlisi kızım için kendimi toparlamam gerekti... şimdi biraz daha iyiyim ve işe başladım kızım da 1 sınıfa gidecek... o yüzden her geçen gün biraz daha güçleniyorum sorunlar karşısında daha güçlü duruyorum eşim de hep dmişti zaten hastanedeyken güçlü oll kızıma ii bak senn güçlü olursan kızım mutsuz olmaz unutma bu senin elinde kzıma ii abk demişti onun sözünü tutuyorum şimdi... onsuzum ama güçlüyüm yine de anne olmak böğle olsa gerek....

başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah.:gitme:

Aylardır yazını takip ediyorum ve açıkçası üzüldüm gerçekten..
Başın sağolsun Eylem, Allah sabır versin! Dayanma gücü versin sana ve ailene!
Ve kandilin de mübarek olsun!
...

Allah rahmet eylesin.Başınız sağolsun. Allah kalanlara güç kuvvet versin. Hepimizin gideceği yer orası biliyoruz evet ama kabullenmek zor oluyor... Kızınız için güçlü olmalısınız...

başınız sağolsun.mekanı cennet olsun.

allah yavrusuna bağışlasın inşallah çok kötü bir illet umarım allahın izni ile yener eşin

X