• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanser suphesi

mercan147

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
1.247
806
323
33
Iyi bayramlar herkese. 7 buçuk ay önce doğum yaptım. Dün ilk kez cinsel birleşme oldu sonrasında da kanama oldu bu sabah da devam edince doktora gittim kanamanın serviksten geldiğini ve smear alınması gerektiğini söyledi. Fakat kanama olduğu için doğru sonuç vermez diye bi kaç gün sonra istedi. Açıkçası çOk korkuyorum napcagimi bilemiyorum

Herşeyi kansere yormayın. Umarız ki öyle birşey yoktur. 7 ay sonra birleşme olmuş, belki rahim kendini daha toparlayamadı da ilişki sonrası böyle oldu. Hem rahim kanserinin farklı belirtileri var, sadece kanama değil.

Herşeyi kansere yormayın. Umarız ki öyle birşey yoktur. 7 ay sonra birleşme olmuş, belki rahim kendini daha toparlayamadı da ilişki sonrası böyle oldu. Hem rahim kanserinin farklı belirtileri var, sadece kanama değil.
En önemli belirtisi ilişki sonrasi kanama diye biliyorum. Doktor da direk smear isteyince içimi korku kapladı. Herhangi bir yara vs yokmuş kan rahim ağzından geliyormuş

Hemen olumsuz düşünmeyin..umarım birseyiniz yoktur..geçmiş olsun.

Rahim ağzında yara olup olmadığı muayenede görülmüyor. Gördüm yok diyen doktorları cok merak ediyorum :D yada olabilir enfeksiyon olabilir servisit olabilir. Smear sonucunuza göre cıkar. Daha önce hic genital bölgenizde siğil olusumu olmus muydu sizde yada eşinizde?

Rahim ağzında yara olup olmadığı muayenede görülmüyor. Gördüm yok diyen doktorları cok merak ediyorum :KK70: yada olabilir enfeksiyon olabilir servisit olabilir. Smear sonucunuza göre cıkar. Daha önce hic genital bölgenizde siğil olusumu olmus muydu sizde yada eşinizde?
Hayır siğil oluşmadı hiç. Servisit alttan muayenede belli olmaz mıydı

Kanamanın birçok sebebi olabilir ,
Rahim ağzı hassas bir bölge oluşan bir çizik bile buna yol açar ,fitil koyarkrn kendi tırnağınız bile çizer kanama oluşur doğumdan sonra toparlanmamış olabilir
Üzmeyin kendinizi

Bence evham yapmayın. Bir çok farklı sebebi olabilir, hic bir sey olmayadabilir.
Başka bir sikayetiniz yoksa buna cok takılmayın derim :) tahlilinizi yaptırınca da içiniz rahat eder.
Başka bi şikayetim yok aslında. Doğumdan önce de böyle bi sıkıntımız olmamıştı hiç.

Kanamanın birçok sebebi olabilir ,
Rahim ağzı hassas bir bölge oluşan bir çizik bile buna yol açar ,fitil koyarkrn kendi tırnağınız bile çizer kanama oluşur doğumdan sonra toparlanmamış olabilir
Üzmeyin kendinizi
Ama ufak bi şey olsa dünden beri devam eder miydi :(

En önemli belirtisi ilişki sonrasi kanama diye biliyorum. Doktor da direk smear isteyince içimi korku kapladı. Herhangi bir yara vs yokmuş kan rahim ağzından geliyormuş

Kanser belirtileri:

Vajinal kanama, beklenmeyen anormal kokulu vajinal akıntı, pelvik ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı veya lekelenme, idrar yaparken ağrı ve yanma, karında ağrı ve karında rahatsızlık hissi ve en önemlisi aşırı kilo verimi, kabızlık.. dahası da var, bunlar sık görülen.

Smear testinde rahim ağzında kanser öncüsü hücrelerin ortaya çıkması olasılığını arttıran risk faktörleri şunlar:

Erken yaşta ilişkiye girilmiş olması, birden fazla cinsel eş varlığı, cinsel yolla bulaşan hastalık öyküsü (bel soğukluğu, frengi, uçuk virusu gibi), genital siğil varlığı, kötü genital bakım, sigara kullanımı vs.

Bunu kontrol amaçlı yaptıracaksın, kanser var düşüncesiyle değil. Neyse, geçmiş olsun.

Kanser belirtileri:

Vajinal kanama, beklenmeyen anormal kokulu vajinal akıntı, pelvik ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı veya lekelenme, idrar yaparken ağrı ve yanma, karında ağrı ve karında rahatsızlık hissi ve en önemlisi aşırı kilo verimi, kabızlık.. dahası da var, bunlar sık görülen.

Smear testinde rahim ağzında kanser öncüsü hücrelerin ortaya çıkması olasılığını arttıran risk faktörleri şunlar:

Erken yaşta ilişkiye girilmiş olması, birden fazla cinsel eş varlığı, cinsel yolla bulaşan hastalık öyküsü (bel soğukluğu, frengi, uçuk virusu gibi), genital siğil varlığı, kötü genital bakım, sigara kullanımı vs.

Bunu kontrol amaçlı yaptıracaksın, kanser var düşüncesiyle değil. Neyse, geçmiş olsun.
Cok teşekkür ederim

Hayır siğil oluşmadı hiç. Servisit alttan muayenede belli olmaz mıydı
Bende servisit olduğu biyopsi alındığında ortaya cıktı. Uzun süre de ilişkiye girmemişsiniz vajina daralıp 1 ay icinde eski haline dönüyor. Belki de dış kısımda zorlanmaya bağlı kesik olusup kanamıstır. Sonucunuzu bekleyin icinizi ferah tutun. Rahim ağzı kanseri hücreleri 10 yıl icinde kansere dönüsüyor. Kanser olmakta kolay değil yani :)

Back