Kanser ilacımızın SGK kapsamına alınması için destek!

nergiscicegi6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2023
1.133
608
43
Merhabalar, annem 2015ten beri kanser hastalığıyla savaşıyor ve geçtiğimiz ay beynine sıçradığını öğrendik. Doktorlarının önerdiği akıllı ilaç ise SGK kapsamında olmayan ve ömür boyu her ay karşılayamayacağımız miktarda. Bu yüzden ilacın SGK tarafından karşılanması adına bir imza kampanyası başlattık. Destek olup paylaşırsanız çok seviniriz.

Doktorumuz son zamanlarda davaların sonuçlanmadığını verilen tedbir kararlarının da bozulduğunu söyledi. Yoksa ilk önceliğimiz dava yoluydu…
Bir süredir bakmıyorum bu davalara. 4 hastanın ücretsiz akıllı ilaca kavuşmasına vesile olmuştum. Son durum ne bilmiyorum, en son 2024 ağustosta bitirmiştim davayı. Meslekten uzak kaldım aylardır. Doktora değil bu konuda bir uzman avukata başvurun derim.

Bir süredir bakmıyorum bu davalara. 4 hastanın ücretsiz akıllı ilaca kavuşmasına vesile olmuştum. Son durum ne bilmiyorum, en son 2024 ağustosta bitirmiştim davayı. Meslekten uzak kaldım aylardır. Doktora değil bu konuda bir uzman avukata başvurun derim.
Ne mutlu size, umut olmuşsunuz. Peki mahkemelerin tedbir kararlarını bozması mümkün müdür? Ve davaya tedbir kararı gelmesi neye bağlı oluyor? Cevap verirseniz mutlu olurum, teşekkür ederim🙏🏻

Ne mutlu size, umut olmuşsunuz. Peki mahkemelerin tedbir kararlarını bozması mümkün müdür? Ve davaya tedbir kararı gelmesi neye bağlı oluyor? Cevap verirseniz mutlu olurum, teşekkür ederim🙏🏻
İçtihat değişikliğine gidildiyse tedbir kararı kaldırılabilir evet. Yani istinaf, yargıtay sgk ödemek zorunda değil derse olabilir. Yalnız şu ayrım var, bir müvekkilimde sgk cevabında ilacın yeterli denetime tabi tutulmadığı ve yeterince deney yapılmadığına dair karar gelmişti. Ret bu yüzden olmuştu. İçtihatlara bakmak gerek. Tüm akıllı ilaçlar için mi karar çıktı, yoksa dediğim gibi ilacın etkinliğinin yeterince denetlenmediği hususunda verilen bir karara ilişkin mi tedbir kalktı. Bunu meslekte bu davalara bakan bir avukat bilir. Ben ancak yüksek mahkeme kararlarını okursam net cevap verebilirim. Araştırma gerekli bunun için. Ve dediğim gibi meslekten uzak kaldım 8 aydır yüksek mahkeme kararı okumuyorum .

İçtihat değişikliğine gidildiyse tedbir kararı kaldırılabilir evet. Yani istinaf, yargıtay sgk ödemek zorunda değil derse olabilir. Yalnız şu ayrım var, bir müvekkilimde sgk cevabında ilacın yeterli denetime tabi tutulmadığı ve yeterince deney yapılmadığına dair karar gelmişti. Red bu yüzden olmuştu. İçtihatlara bakmak gerek. Tüm akıllı ilaçlar için mi karar çıktı, yoksa dediğim gibi ilacın etkinliğinin yeterince denetlenmediği hususunda verilen bir karara ilişkin mi tedbir kalktı. Bunu meslekte bu davalara bakan bir avukat bilir. Ben ancak yüksek mahkeme kararlarını okursam net cevap verebilirim. Araştırma gerekli bunun için.
Anladım, bahsettiğimiz ilaçla ilgili bir yakınımız geçen yıl tedbir kararı alarak halen ilaç almaya devam ederken, sosyal medyada denk geldiğim bir başkasının tedbir kararı geçen ay bir emsal karar gösterilerek bozulmuş. O yüzden sormuştum aslında. Dediğiniz gibi içtihat değişikliğine gidilmiş olunabilir. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Şöyle bişey okumuştum benzer değil ama dava açılıyormuş galiba

Kv tedavi görüyordu dava açtılar öyle karşıladı sgk kısa sürede sonuç çıkiyor dava devam ediyor

Anladım, bahsettiğimiz ilaçla ilgili bir yakınımız geçen yıl tedbir kararı alarak halen ilaç almaya devam ederken, sosyal medyada denk geldiğim bir başkasının tedbir kararı geçen ay bir emsal karar gösterilerek bozulmuş. O yüzden sormuştum aslında. Dediğiniz gibi içtihat değişikliğine gidilmiş olunabilir. Çok teşekkür ederim cevabınız için.
Bazı akıllı ilaçların hastalara iyi gelip gelmediğine dair yeterli veri yok. Buna dair olabilir o kaldırma kararı. Yukarıda bahsettiğim müvekkile sgk’nın ret cevabı verdiği ilaç çok zararlı geldi hastalığı ilerledi. yeterince veri yok, iyi mi kötü mü bu ilaç belirsiz demişti sgk ve dediği çıktı. Muhtemelen buna ilişkindir diye düşünüyorum. Hemen pes etmeyin. Bu davalara bakan avukatlar var. Onlar yönlendirir.

Şöyle bişey okumuştum benzer değil ama dava açılıyormuş galiba
Evet evet dava yolu açık normalde ama doktorumuz davalar sıkıntı deyince biz de ne yapacağımızı şaşırdık.

Aydınlattığınız için çok teşekkürler 🙏🏻 mutlaka görüşeceğiz bir avukatla🙏🏻
Bazı akıllı ilaçların hastalara iyi gelip gelmediğine dair yeterli veri yok. Buna dair olabilir o kaldırma kararı. Yukarıda bahsettiğim müvekkile sgk’nın ret cevabı verdiği ilaç çok zararlı geldi hastalığı ilerledi. yeterince veri yok, iyi mi kötü mü bu ilaç belirsiz demişti sgk ve dediği çıktı. Muhtemelen buna ilişkindir diye düşünüyorum. Hemen pes etmeyin. Bu davalara bakan avukatlar var. Onlar yönlendirir.

davayı açmak çok mu pahalı? ya da davalık olunca SUT'a alınmasının önünde engel mi oluyor?
siz açın yine de davayı, ne kaybedeceksiniz?
Şöyle oluyor dava sürecinde ilaca başlanmak gerekiyor SGK’ya gidildi dava açıldı ve karar alındı bozuldu gibi durumlar diyelim 2-3 ay sürdü bu süreler boyunca ilacı kendimizin karşılaması gerekiyor, bu da pek mümkün değil gibi

Şöyle oluyor dava sürecinde ilaca başlanmak gerekiyor SGK’ya gidildi dava açıldı ve karar alındı bozuldu gibi durumlar diyelim 2-3 ay sürdü bu süreler boyunca ilacı kendimizin karşılaması gerekiyor, bu da pek mümkün değil gibi
siz 2-3 aydan daha kısa sürede ilacı SUT kapsamına mı aldıracaksınız yani, imza toplayarak?

Benim anlamadığım birsey var M Mutlak Butlan

Bir dava kazanildiysa ve hasta sgk'dan odeme alabildiyse bunun ayni ilaci kullanacak diger hastalar icin emsal teskil etmesi ve dava yoluna gitmeden dahi ilaci ucretsiz (sgk kapsaminda) kullanabilmesi gerekmiyor mu?

Boyle herkes tek tek dava mi acacak?

İmzaladım, çok geçmiş olsun. Yöneticiler izin verirse ve bilgilerin doğruluğu kanıtlanırsa burada iban paylaşımı yapın, dileyen yardım eder. Instagram varsa onu da paylaşın, orada da destek olalım. Valilik izniyle para toplanabiliyor, en azından tedaviye başlamış olur.

siz 2-3 aydan daha kısa sürede ilacı SUT kapsamına mı aldıracaksınız yani, imza toplayarak?
Öyle bir iddiamız yok maddi anlamda karşılayabilmek adına zaten evimizi satışa koyduk. Sürece başladıktan sonra bir yandan kampanya sürecek. İnanın böyle bir durumda insan nereden ne yapsam da çözüm bulsam diye düşünüyor.

Back
X