Kanser hastası annemin hayvan sevgisi

Buarada size de çok geçmiş olsun, bol sabırlarla hemen atlatmak nasip etsin
İnşallah bütün hastalarımız atlatsın çok teşekkür ederim.. evet kediler gerçekten moral deposu gibiler bende beslediğim dönemde eve gelmek için can atardım sırf oynamak için :) umarım dr.unuz riskli bulmaz da izin verir anneniz de sever ama yukarıda birininde dediği gibi maskesini falan mıtlaka taksın. Tekrar acil şifalar..
 
haklısınız, enfeksiyon işi çok tehlikeli. Bende çok araştırdım, ufak bir enfeksiyon ilerlememiş kanserde bile can alabiliyor. Anlıyorum uyarıları. Ama ne kadar çok moral olacağını da biliyorum. Yukarda bir arkadaş kedilerin iyileştirici özelliği var demiş gerçektende öyle, regl sancım geldiğinde 2 ağrı kesici içiyorum saatlerce geçmiyor, kedim kasıklarımı kıvrılıp yatıp mırıldıyor ve bir kaç dakika içinde ağrı falan kalmıyor. Ayrıca stresimi gerginliğimi alıyor. Tüm bunlar farkedilmeyecek gibi değil. Mucizevi hayvanlar. Eminim anneme görmek bile çok iyi gelecek.. İşte bu arada kalmak çok zormuş.
Bu arada bitki ot hakkında dediklerinize de çok katılıyorum. Kesinlikle bu önerileri göz önüne almıyorum. Bünyesinin alışkın olmadığı hiçbir besin yemiyor. Biz daha bilindik şeyler ile güçlendirmeye çalışıyoruz. Et suyu balık suyu bol bol yoğurt, normal sebze yemekleri.. Ki şöyle söyleyeyim, sabahları iş arkadaşlarım çay içip ayıldıklarını söylerken benim aç karnına çay içtiğimde başım dönüyor miğdem bulanıyor. Bu küçük bir örnek. Her bünye her insan farklı
En doğrusu sizin yaptığınız beslenme tarzı et suyu balık vs. Dediğiniz gibi bünyeden bünyeye herşey çok farklı iyilik yaparken kötülük yapmak var istemeden. Bizim bu hastalığı duyan türlü türlü şeyler önerdiler kimisi de parayla satılan bitkisel ilaçlardan. İnsan parasında değil zaten umuda muhtaç durumdayız o yüzden çabuk ikna olmaya meyilli oluruz ama olmamak en faydalısı gibi geliyor bana bu tarz durumlarda.
 
Anneme 8 martta Yumurtalık kanseri tanısı kondu. Hemen ameliyat oldu ve 25 cm lik bir kitle çıkarıldı karnından. Patoloji sonucunda ise 2. evre kanser olduğu çıktı.
Aslında bu başlık altında bir soru daha sormak istiyorum.

Kemoterapisi için, doktor 6şar kür olmak üzere iki ilaç vereceğiz, biri haftalık biri 3 haftalık dedi.
Haftalık olanı bölerek veriyorlarmış yani her 3 kemo 1 kür müş :KK43: yani 18 hafta aralıksız kemoterapi, ve 3 haftalık olan denk geldiğinde o gün 2 ilaç birden alıyor. Şuan 8 hafta geride kaldı...Ben hiç bu kadar sık alanını duymamıştım. İnterneti de çok kurcaladım ama tek bir 3 haftada alınan 6 kürlük kemodan bahsediliyor. (tabi bizim ki gibi ameliyat ile tüm tümörü temizlenmiş, 2 ve 3. evre hastalar için)
-Bizim ki neden bu kadar yoğun bilen var mı? Evre ve ameliyat faktöründen farklı ne faktör olabilir?

-Ayrıca esas sorum şu; ailemden ayrı İzmir'de yaşıyorum ve çalışıyorum, annemle babam emekli ve hastalıktan önce her ay gelirlerdi uzun süre kalırlardı burada, onların 2. evi burası çok seviyorlar. Ayrıca bir kedim var. Annem onu çok çok seviyor, çok düşkün ona. Acaip özlüyor. Hergün soruyor. Tüm hayvanları çok sever ve sokakta bir kediye yada köpeği beslediğinde ve mutluluklarını görünce anneminde mutluluktan gözleri dolar. O kadar çok sever. Doktor hayvanlarla temas etmesinin zararlı olacağını söylemiş :KK43:.
Şuan hiçbirşeyden kısıtlanmıyor. Yani diğer dikkat ettiği şeyler zoruna gitmiyor ama kedimizden ayrı kalmak onu üzüyor.. Oda diyor, en zoru oraya gelememem, en zoru Angel'dan ayrı kalmak diye..

Sizce sadece görse azcık komikliklerini izlese, azıcık dokunarak sevse sonra hemen elini yıkasa olmaz mı hiç?
Öpmek yok sarılmak aynı odada uyumak yok..sadece görse olmaz mı ki? Aynı evde yine de mi zarar verir? Doktor olanlar varsa da yazarsa çok çok sevinirim..

Çok bilgim yok ama bence soluduğu havadan bile zarar gelebilir. Yine de doktoruna danışın derim. Çok geçmiş olsun.
 
Doktorunuzu dinleyin ve bir süre izaktutun hayvanlardan.
Asılı da olsa mikrop kapma olasılığı yüksek.
Riske atmaya gerek yok.
Kedinin videolarını cekin resimlerini atin.
Boylede mutlu olur.
 
Türkiye'de türk doktorlar bunu anlamadı.
Artık hayvanlarla olan iletişim hastaya moral verdiği gibi hastalığı da gerilettiği kanıtlandı.
Hatta hastanelere insanların hayvanları için ziyaret saati düzenleniyor.
Hayvanlar ameliyata bile giriyor, çocuklar bizzat hayvanlarla iletişim halinde tutuluyor.
Bana sorarsan içiniz rahat edecek şekilde eldiven ve ağızlıkla bir ortamda oynamalarında bir sorun yok.
Hatta onu mutlu edecekse karlı bile sayılırsınız.
ondan ayırmayın kediciği. Bırakın moral depolasın.
 
Türkiye'de türk doktorlar bunu anlamadı.
Artık hayvanlarla olan iletişim hastaya moral verdiği gibi hastalığı da gerilettiği kanıtlandı.
Hatta hastanelere insanların hayvanları için ziyaret saati düzenleniyor.
Hayvanlar ameliyata bile giriyor, çocuklar bizzat hayvanlarla iletişim halinde tutuluyor.
Bana sorarsan içiniz rahat edecek şekilde eldiven ve ağızlıkla bir ortamda oynamalarında bir sorun yok.
Hatta onu mutlu edecekse karlı bile sayılırsınız.
ondan ayırmayın kediciği. Bırakın moral depolasın.

Ben çok görüyorum internette hastanede mesela kedisini köpeğini hastanın kucağına vermiş, nasıl mutlular...Yani tabi doktorlar daha iyi bilir diyorum da, bana da olabilir gibi geliyor.
 
Annenizin belirtisi neydi nasil farkettinizde doktora gitti canim
Annemin son 6 ayda çok kilo aldığını düşünüyorduk. Zaten göbekli bir kadındı hayatı boyunca ama dahada büyümüştü, 8 aylık hamile karnı gibiydi. Son zamanlarda hep 'anne çok kilo aldın biraz dikkat etmelisin diyip duruyordum' ama o şişmeye devam etti. Arada ufak sızıları oluyormuş, adet dönemi olmamasına rağmen ara kanamalar yaşamış (ama bunları bize hiç söylememişti) önemsememiş.
Esas farkedişi de, kayak yapmaya gitmişlerdi, orda düşmüş göbeğinin üstüne, çok şiddetli ağrımış , hatta nefes almakta falanda zorlanmışki yüzünün rengi mora dönüşmüş. Amcamda doktor, kontrol etmek istemiş, birkaç test yapmış ve çıkmış işte ortaya (hep mışlı geçmiş zaman kullandım, çünkü ben herşeyi ameliyattan sonra öğrendim)
 
konu eski zamandan kalmış ama cevap yazayım yazıldıysa da okumadım.

Öncelikle Kemoterapi, alan kişinin bağışıklık sistemini baskılar, normalde hastalık yapamayan mikroorganizmaların hastalık yapmasına neden olabilir. Yani olabilirden çok olur diyeyim. Kişinin kendi bağışıklığı olmadığı zaman antibiyotikler anti mantar ilaçlar istenilen verimi vermez. Kemoterapi zaten ağır birde bunları yüklememek için mecburen sakınmak kaçınmak gerekir.

İnsanların ve hayvanların floraları farklıdır. yani üzerinde bulundurduğu mikroorganizmaları diyeyim. Hepimizin cildinde bağırsağında ağzında milyonlarca mikroorganizma yaşar. Bunlar normalde hastalık yapamaz. Ancak kedinin ve ya başka hayvanların üzerindeki mikroorganizmalar farklıdır. Yani birde bu hayvandan bulaş riski olabilir.

Mesela örnek vermek gerekirse, Toxoplazma gondii adlı bir mikroorganizma kediler yoluyla bulaşabilir. Normal insana bulaştığında en sık kliniği asemptomatik(belirtisiz yani ne olduğunu anlamadan iyileşiyorsun) olan bu parazit, bir gebeye bulaşırsa veya immunsupresif (bağışıklığı baskılanmış) bir bireye bulaşırsa anasını ağlatır.

Annenize çok geçmiş olsun eğer moralini düzeltecekse bence kediyi görebilir, gerekirse maske taksın eldiven giysin ama aynı evde bulunup kedinin dışkısına maruz kalmasın.
 
Canim oncelikle cok cok gecmis olsun.rabbim tez zamanda annecigini kurtarsin..bazen yogun kurler uygulanabiliyor doktorlar uygun gordugunde ve kanserin evresine gore.benim teyzemde kanser hastasi ve 7sene once ameliyat olmasina ragmen ara ara kontrollerinde en ufak bir sikinti gorduler mi hemen yeni bir kure basliyorlar.ihtiyatli davraniyorlar anlayacagin..hayvan sevgisine gelince malesef ozellikle kemo goren hastalar enfeksiyona cok yatkin olduklari icin hayvanin oldugu ortamda olmalati uygun..cunku kemodan sonra mide bulantilari ellerde yara ve elektiriklenme gibi durumlar cok oluyor .herkesde ayni etkileri yapmaya bilir ama teyzem boyle oluyor.o yuzden annenizin bulundugu ortamda kediniz olmazsa anneniz acisindan iyi olur.enfeksiyon cok onemli cunku..tekrar gecmis olsun.
 
X