• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanser annemi aldı bizden...

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.308
1.023
133
50 yaşındaydı annem. Daha çook gençti. Hayalleri vardı; emekli olacaktı, bizi evlendirecekti, torunlarını sevecekti, Afrika’da kabilelere katılacaktı, dünyayı gezecekti... Olmadı hiç biri. 9 ay önce teşhisi konmuştu “ağız içi kanseri” diye... 3 ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi, bitkisel takviyeler hiç biri işe yaramadı lanet mikrobu durdurmaya. Bir adım bile atamadık iyileşme yolunda. Kemoterapi alırken o yan etkileri yaşarken gerilemek bir yana kanser akciğerlerine sıçradı. Ne büyük ağrılar yaşadı hiç bir ağrı kesicinin dindiremediği. Hiç vazgeçmedi savaşmaktan ama en sonunda “özür dilerim çocuğum, Allah tedavi olmamı istemiyor hiç bir tedavi bana yaramıyor başka bir ilaç almayacağım” demişti. Doktorlar bile şaşırdı hastalığın 9 ayda bu kadar nasıl ilerleyebileceğine. Son anına kadar evde olmak istedi ancak nefes alamamaya, bilinci bulanıklaşmaya, ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başlayınca mecburen hastaneye götürdük, bize çok kızdı :( Şimdi yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Yoğun bakıma girmek istemiyordu “ben evimde çocuklarımı yıkayıp kocama sarılıp uyumak istiyorum beni yatırmayın” diyerek girdi oraya. İçimiz yanıyor bu acı nasıl geçecek bilmiyorum :( Paylaşmak istedim... Allah yardımcımız olsun...

Allah yardımcınız olsun canım çok çok üzüldüm :(
Ağrıları çok dayanılmaz olduğu için mi hastaneye yatırdınız ? Annenizi eve götürüp oradan ilaçlarını verme durumunuz yok mu, en azından isteğini yerine getirmiş olurdunuz.

50 yaşındaydı annem. Daha çook gençti. Hayalleri vardı; emekli olacaktı, bizi evlendirecekti, torunlarını sevecekti, Afrika’da kabilelere katılacaktı, dünyayı gezecekti... Olmadı hiç biri. 9 ay önce teşhisi konmuştu “ağız içi kanseri” diye... 3 ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi, bitkisel takviyeler hiç biri işe yaramadı lanet mikrobu durdurmaya. Bir adım bile atamadık iyileşme yolunda. Kemoterapi alırken o yan etkileri yaşarken gerilemek bir yana kanser akciğerlerine sıçradı. Ne büyük ağrılar yaşadı hiç bir ağrı kesicinin dindiremediği. Hiç vazgeçmedi savaşmaktan ama en sonunda “özür dilerim çocuğum, Allah tedavi olmamı istemiyor hiç bir tedavi bana yaramıyor başka bir ilaç almayacağım” demişti. Doktorlar bile şaşırdı hastalığın 9 ayda bu kadar nasıl ilerleyebileceğine. Son anına kadar evde olmak istedi ancak nefes alamamaya, bilinci bulanıklaşmaya, ağrıları dayanılmaz bir hal almaya başlayınca mecburen hastaneye götürdük, bize çok kızdı :KK43: Şimdi yoğun bakımda uyutuluyor. Doktorlar her an her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Yoğun bakıma girmek istemiyordu “ben evimde çocuklarımı yıkayıp kocama sarılıp uyumak istiyorum beni yatırmayın” diyerek girdi oraya. İçimiz yanıyor bu acı nasıl geçecek bilmiyorum :KK43: Paylaşmak istedim... Allah yardımcımız olsun...
Allah yardım etsin ağrılarını hafifletsin şifa versin..Sizede dayanma gücü versin..

İçim cız etti okuyunca
Rabbim annenize şifa versin inşallah size de güç kuvvet versin

Allah yardımcınız olsun canım çok çok üzüldüm :KK43:
Ağrıları çok dayanılmaz olduğu için mi hastaneye yatırdınız ? Annenizi eve götürüp oradan ilaçlarını verme durumunuz yok mu, en azından isteğini yerine getirmiş olurdunuz.

Nefes alamıyordu evde :( nefes alabilmek için boncuk boncuk terliyordu uyuyamıyordu. Bir yudum su içebilmek için 15dk nefesini hazırlayıp suyu yuttuğunda tıkanıyordu. Oturmaya yatmaya bile hali yoktu. Hiç beslenemiyordu. Sabahlara kadar inliyordu. Kafası da biraz gitti son günlerde. Biz yine de oksijen tüpü alıp eve getirme taraftarıydık ama akciğerine pıhtı atmış makinesiz nefes alması imkansız artık, o yüzden mecbur kaldık :(

Allah yardımcın olsun.Kanserin türü degişik olarak sadece aynısını bizzat yasadım 6 ayda eridi gitti annem 29 gün kaldı yogun bakımda.mecbur ambulans cağırdım bende kotuleşince ne yapabiliriz ki yürek dayanmıyor o an.
annen kabullenmiş sen de Allah ın takdirine razı olacaksın canım baska şansımız yok malesef.
Allah sabrını arttırsın.

Nefes alamıyordu evde :( nefes alabilmek için boncuk boncuk terliyordu uyuyamıyordu. Bir yudum su içebilmek için 15dk nefesini hazırlayıp suyu yuttuğunda tıkanıyordu. Oturmaya yatmaya bile hali yoktu. Hiç beslenemiyordu. Sabahlara kadar inliyordu. Kafası da biraz gitti son günlerde. Biz yine de oksijen tüpü alıp eve getirme taraftarıydık ama akciğerine pıhtı atmış makinesiz nefes alması imkansız artık, o yüzden mecbur kaldık :(
Allah sabır ve dayanma gücü versin arkadaşım . Şu durumda en doğrusunu yapmışsınız :( Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten.

Allah yardımcınız olsun😔

Allah yardımcınız olsun
Annenize Acil Şifalar versin
Kelimelerin bittiği yer...

Okurken iliklerime kadar hissettim.
Şimdi bir yakınım da aynı şekilde bu illetten var ve çok dayanılmaz ağrıları oluyor 😔
Allahım şifa versin inşallah anneciğinize.

Allah acılarını hafifletsin, sizlere de dayanma gücü versin.. okurken içim yandı.

Canim öncelikle rabbim buyuk sabir versin
benimde esimin babasina akciger kanseri teshisi konuldu adam sapasaglam yanlismi acaba vs bile dedik 1000 km yol gittik arabayi kendi kullandi cok saglikliydi ama gecmek bilmeyen 6 aydir oksurugu vardi sigaradan der torunum olunca birakacagim derdi teshis konuldu ve hemen goturun evinize denildi hic bi hastane kabul etmedi hastaneyi zorlayarak kabul edildik soyleyemedik neden beni almiyorlar diye uzuluyordu ama onkolojiye yatinca anladi zaten
teshisi hastaneye yatirilmasi vefati 40 gün sürdü esimi ve ailece bizi cok yipratti bu durum ama esime de soyledigim gibi sabah evden cikip aksama vefatini duysaydin daha kotu degilmiyidi dedim en azindan son gunlerinde yaninda oldun hizmetini yaptin nasipte olmayabilirdi demistim
evet ceken insana da zor simdi hamileyim mide bulantilari halsizlik ölüm gibi birde onlari dusunmek lazim rabbim kimseye cektirmesin canim cennetine cumlemizi nail eylesin sen eminim ki evlat olarak elinden gelenin fazlasini yaptin bol bol dua et annene canim rabbim acilarini hafifletsin:KK200:

Back